Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés megindításra milyen...

Szülés megindításra milyen módszerek vannak? Nem otthoni praktikákra gondolok, hanem a kórházban.

Figyelt kérdés

Milyen gyorsan indulhat meg a szülés ezektől?

41 hetes leszek mikor megindítják, egy hete már egy ujjnyira nyitva vagyok.

2009. febr. 23. 14:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia. 40+6 naposan indították a szülésemet reggel 6-kor. Akkor már nyitva voltam bő egy újjnyira. Háromnegyed ötkor született meg a fiam. Oxitocinos infúzióval indították a szülést. Délben elfolyatták a magzatvízemet, és onnantól nagyon kemény szünet nélküli fájásaim voltak. Nem volt gyorsabb mint egy sima szülés, majdnem 11 órán át tartott, de ebből 6 órán át egész jól voltam. A kitolás 15 percig tartott. Könnyű, gyors szülést, és boldog babázást kívánok. 3 hónapos kisfiú anyukája.
2009. febr. 23. 14:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Fájásaim voltak már, de felgyorsították a szülést. Először burkot repesztettek, aztán kaptam oxitocint, pár óra alatt simán, könnyen szültem így.
2009. febr. 23. 14:12
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Több módszer is van: burokrepesztés, ha nyitott a méhszáj; ez olyan, mint egy sima belső vizsgálat, csak egy fém rudat is betesz a doki, aztán érzel egy pattanást belül, nem fáj, aztán elönt a magzatvíz. A fájások is beindulnak, vagy ha már vannak, akkor erősödnek.

Zselé felhelyezése: a méhszáj tágítására szolgál, egy hormon tartalmú zselét tesznek a nyitott méhszájhoz, ami beindítja a szülést. Szobatársaim így szültek, elég gyorsan megvoltak a babák.

Infúzió: oxitocin tartalmú. Általában az összehúzódások fájdalmasabbak miatta, mivel ilyenkor a külső hormonbevitel miatt a szervezet nem termel saját belső hormont, a szervezet saját fájdalomcsillapítása sem működik úgy, mint mikor normál módon indul a szülés. Sokkal erősebbek és tovább is tartanak a fájások.

Könnyű szülést! Boldog babázást! Lehet, hogy addig magától is beindul a szülés:)

2009. febr. 23. 14:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyet értek az előttem íróval. Nekem zselével indították meg, szerintem is fájdalmasabb, mint egyébként, habár a másikban még nem volt részem. Egyből beindult tőle e szülés, de azonnal 2 perces fájásokkal, szünet nélkül nagyon erősen. 4 óra alatt tágultam 2 ujjnyit, utána kaptam eda-t, rá egy órára meglett a baba. Utána már könnyebb volt. Még halottam az oxitocinos infúzión kívül valamilyen ballonról is. az is valahogyan mechanikusan működik, felhelyezik, és felfújják, úgy tágítanak.
2009. febr. 23. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!