Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért van az, hogy egyes nők...

Miért van az, hogy egyes nők egyáltalán, vagy csak alig tágulnak a szülés során?

Figyelt kérdés

Én szinte semmit nem tágultam, csak oxitocinnal. Sőt előtte még méhszájérlelő zselét is adtak.

Régen mit csináltak az ilyen szüléseknél? Hagyták tovább szenvedni a nőt? Úgy értem, amikor még nem volt oxitocin.

És ha az elsővel nehezen tágultam, akkor a következő szülésemnél is így lesz?

2011. márc. 20. 15:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Én semmit nem tágultam, pedig nyomták belém az oxitocint, sőt fájásaim sem voltak. Császár lett, mert közben már súlyos oxigénhiány lépett fel, illetve eleve azért kaptam oxitocint, mert oxigénhiányos állapotban volt a fiam. És semmit nem használt, nem tudom meddig kaptam, de előtte volt jóindulattal 1 ujjnyi, a sok oxitocin után meg 1 ujjnyi, azt mondta a doki, ebből semmi nem lesz.

A másodiknál dettó, bár ott tiszta volt a magzatvíz, megnéztek és azonnal császár lett, nem is kísérleteztünk. Mert ott is elfolyt a magzatvíz, zárt volt a méhszájam, fájás semmi. Mondjuk ő magas egyenes állásban is volt, meg 4 kiló.

Ja és mi volt régen? Halott baba és nem ritkán halott anyuka. Az én esetemben.

2011. márc. 20. 15:52
 2/4 anonim ***** válasza:

A 2.szülés mindig más, lehet akkor gyorsabban fogsz tágulni.

Szerintem régebben hagyták a nőt, nem tudtak mást tenni, ezért tarthatott több napig a szülés.Mondjuk húgom nem kért oxyt, teljesen természetes szülést szeretett volna, este 8ra bement a kórházba azt hiszem 5 perces fájásokkal, és csak másnap este 10re lett meg a baba császárral...állítólag kitágult, csak a baba nem fért ki, de ki tudja.

Barátnőm tök gyorsan kitágult, szintén nem kapott oxyt, a kitolás mindössze 10 perc volt!

Én kaptam(a végén), így nekem sem volt valami marha hosszú a szülésem, össze-vissz 6 óra az első 5 perces fájástól.De gondolkodom, hogy legközelebb nem kérek, mert brutálisan fájt azzal, hihetetlen mennyire:)De megért, csodálatos kisfiam született:)

2011. márc. 20. 15:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Régebben többet hagyták vajúdni az anyákat.

Anyukám, bátyámmal is és velem is nagyon sokat szenvedett, mert nem tágult. Tesómmal 2 napig, velem 1 napig vajúdott mire kitágult és kibújtunk végre.

Én szintén nem tágultam, hiába oxitocin és egyebek. Engem 12 óráig hagytak vajúdni, aztán megcsászároztak.

Nem tudom amúgy mi lett volna, lehet hogy én is két napig ott vergődtem volna. Bár nem vagyok boldog, hogy császár lett, ugyanakkor napokig sem szenvedtem volna szívesen.

Nem tudom, ez lehet genetika is, hogy nem tágultam sem anyukám, sem én. Bár fene tudja.

2011. márc. 20. 21:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Én két és fél napig vajúdtam mire megcsászároztak,műtét után a doki mondta,hogy hanyatt volt a baba,nem tudtam volna megszülni!Én is kaptam oxit hatalmas fájásokkal ki is tágultam,de hát hiába,mert császár lett a vége! Régen meghalt a baba és ne adj Isten az anyuka is!
2011. márc. 21. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!