Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ez jóslófájás volt? Őszintén,...

Ez jóslófájás volt? Őszintén, baromira fájt, nem tudom, hogy fogom elviselni, ha már élesbe jönnek, ráadásul 3 percenként.

Figyelt kérdés

tegnap szabályos időközönként (10 perc) keményedtem. egyszer pedig fájdalmat is éreztem: kb. 15-20 mp-ig tartó feszítő, nyilalló érzés egészen lent. az alatt a pár mp. alatt leizzadtam, meg se tudtam szólalni. olyan rossz volt, hogy nem tudom uralni a helyzetet, hogy nem tudom, mikor van vége. utána már félve néztem az órát, hogy mi van ha 5 percenként jönnek.

eddig azt hiszem elbagatellizáltam az egész szülés témát, de most kezdek nagyon tartani tőle. és már csak pár napom van a kiírtig.

még egy kérdésem lenne: mivel lehet enyhíteni, elviselhetővé tenni a fájásokat. pl. van olyan póz, amiben könnyebb? ülve, fekve, stb...?

2011. márc. 17. 08:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, semmi baj nem lesz. A lényeg, a higgadtság. Ilyenkor állj a zuhany alá, ha elmúlik akkor csak jósló. Ha nem akkor ráérsz figyelni az órát. Ha érzed a fájást, pihenj le. Esetleg ha van gimn. labdád arra ülj, az nagyon jót tesz. Igaz én már élesben voltam, de én a wc-n hintáztam előre hátra labda híján. Az nagyon sokat segít.

Könnyű szülést!

2011. márc. 17. 08:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Hidd el, már sokan kibírták. :o)

Szerintem éppen az a jó, hogy eddig nem ezen izgultál, most meg már tényleg közeleg az idő, egy kis izgalom teljesen normális.

A jóslók (ahogy Neked is volt) nem tartanak tovább 15-30 másodpercnél.

Amikor élesben jönnek, akkor legalább 40-60 másodpercig tart egy keményedés. (Valószínűleg erősebben fog fájni, mint a jósló, de ha már ez is nagyon fájt, akkor nem biztos hogy sokkal. Első szülésnél engem is sokkolt az első "rendes fájás", kb. 10x erősebbnek éreztem a jóslónál).

Enyhíteni úgy tudsz, ha beülsz egy kád meleg (nem túl forró, de jó meleg) vízbe, és ellazulsz, amennyire tudsz.

Szép szülést!

2011. márc. 17. 08:53
 3/5 anonim ***** válasza:

A labdát én is ajánlom, ha lesz a kórházban, a végefelé nekem mindig az segített egy kicsit.

Ne izgulj feleslegesen, ki fogod bírni!

2011. márc. 17. 09:27
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Jól esnek most a támogató szavak. Akkor ezek szerint ez az volt, de meglepődtem, hiszen előtte csak keményedtem és azóta meg semmi. azért bizakodom, hogy talán már csak 1-2 nap és megszületik a kisfiúnk.
2011. márc. 17. 11:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia! :) Én adnék Neked még egy (szerintem) tuti tippet! Melegvíz! Amikor elkezdtem vajúdni, már itthon beültem egy kád meleg vízbe, eredetileg csak azért, hogy megbizonyosodjak róla, hogy tényleg itt-e az idő, és nem csak jósló, mert ugye akkor a melegvíztől elmúlt volna. Hát a fájásokat csak elősegítette (10 percesekből egyből 3 percesek lettek), viszont annyira jól esett a vízben ülni, hogy ki sem akartam szállni, teljesen ellazított. Miután bementünk a kórházba, és megvoltak a szükséges vizsgálatok, megint bekéredzkedtem a kádba, és egészen a vajúdás végéig ott is maradtam. Hihetetlen jól esett ott ülni és én ennek tudom be, hogy a szülésem is hamar lezajlott. Az első fájásomtól számítva 5 és fél óra alatt lett meg a kislányom, könnyű szülés volt, még gátmetszésre sem volt szükség. A doki mondta utána, hogy a melegvíz a szöveteket is ellazítja, és könnyebben tágul utána a gát. Pedig megmondom az őszintét, nem reménykedtem gátvédelemben, nem is csináltam soha gátmasszázst sem. Még egy hajszálrepedésem sem volt. Egy szó, mint száz, csak jótékony hatásait tudom felsorolni kádban vajódásnak. Fontold meg, ha eljön az idő, hátha Neked is segíteni fog! ;) Könnyű szülést, és csodaszép babázást Neked!! :)
2011. márc. 17. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!