Ez jóslófájás volt? Őszintén, baromira fájt, nem tudom, hogy fogom elviselni, ha már élesbe jönnek, ráadásul 3 percenként.
tegnap szabályos időközönként (10 perc) keményedtem. egyszer pedig fájdalmat is éreztem: kb. 15-20 mp-ig tartó feszítő, nyilalló érzés egészen lent. az alatt a pár mp. alatt leizzadtam, meg se tudtam szólalni. olyan rossz volt, hogy nem tudom uralni a helyzetet, hogy nem tudom, mikor van vége. utána már félve néztem az órát, hogy mi van ha 5 percenként jönnek.
eddig azt hiszem elbagatellizáltam az egész szülés témát, de most kezdek nagyon tartani tőle. és már csak pár napom van a kiírtig.
még egy kérdésem lenne: mivel lehet enyhíteni, elviselhetővé tenni a fájásokat. pl. van olyan póz, amiben könnyebb? ülve, fekve, stb...?
Ne aggódj, semmi baj nem lesz. A lényeg, a higgadtság. Ilyenkor állj a zuhany alá, ha elmúlik akkor csak jósló. Ha nem akkor ráérsz figyelni az órát. Ha érzed a fájást, pihenj le. Esetleg ha van gimn. labdád arra ülj, az nagyon jót tesz. Igaz én már élesben voltam, de én a wc-n hintáztam előre hátra labda híján. Az nagyon sokat segít.
Könnyű szülést!
Hidd el, már sokan kibírták. :o)
Szerintem éppen az a jó, hogy eddig nem ezen izgultál, most meg már tényleg közeleg az idő, egy kis izgalom teljesen normális.
A jóslók (ahogy Neked is volt) nem tartanak tovább 15-30 másodpercnél.
Amikor élesben jönnek, akkor legalább 40-60 másodpercig tart egy keményedés. (Valószínűleg erősebben fog fájni, mint a jósló, de ha már ez is nagyon fájt, akkor nem biztos hogy sokkal. Első szülésnél engem is sokkolt az első "rendes fájás", kb. 10x erősebbnek éreztem a jóslónál).
Enyhíteni úgy tudsz, ha beülsz egy kád meleg (nem túl forró, de jó meleg) vízbe, és ellazulsz, amennyire tudsz.
Szép szülést!
A labdát én is ajánlom, ha lesz a kórházban, a végefelé nekem mindig az segített egy kicsit.
Ne izgulj feleslegesen, ki fogod bírni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!