Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszét után. Valaki...

Császármetszét után. Valaki feldolgozta már teljesen? Hogy sikerült?

Figyelt kérdés
Császármetszés után vagyok már 16 hónappal, de még mindig összeszorul a gyomrom, ha a császármetszésről kell beszélnem, hiszen igazságtalannak érzem ami történt. Az orvosom november 11-re írta ki a fiamat, azt mondta, ha nem indul be a szülés 18-án mindenképp megindítja, nem értettem, de befeküdtem 18-án, ahol 8-13-ig megpróbálták beindítani a szülést, és mivel nem indult be, azt mondta, hogy hát akkor császár, pedig semmi komplikáció nem lépett fel, a baba és én is teljesen jól voltunk. betoltak a műtőbe és gyorsan kikapták a fiamat belőlem. Szerintem a császár utáni lábadozás borzasztó, én szörnyen éltem meg, hiszen alig tudtam felállni, annyira fájt a hasam, mintha valaki folyamatosan tépte volna, bár 3 nap után hazaengedtek, nagyon rosszul éreztem magam. Egyáltalán nem érzem magam teljes értékű anyának azóta, hiszen valaki kiragadta belőlem a picit:( Persze jó, hogy van császár, hiszen sok baba életét megmentette már, de indokolatlan esetben, nagyon rossz érzés, mikor sűrgetik az eseményeket. Remélem a következő terhességem már nyugodtabban fog lezajlani. (Az orvosom egy héttel a császárom után elment szabadságra, és a 6 hetes ellenőrzésnél is még szabadságon volt egy hónapig, úgyhogy csak köszönni tudom neki)Valaki élt már át hasonló dolgot? Mit tehetek azért, hogy legközelebb ne így legyen?
2011. márc. 15. 12:47
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nnagyon boldog vagyok, hogy egészséges és talán tényleg jobb volt így, de mostanában hallom a tv-be meg mindenhol nagy dobra verik a császárt, és előjöttek a szorongásaim, pláne, hogy pont babát tervezek és előre félek hogy megint ilyen kedves orvost találok, aki még csak el se mondja az okát és semmiféle magyarázatot nem ad nekem. A műtőbe is folyton megaláztak hogy ne így csináljam ne úgy.. kinevettek.. hát nekik könnyű, mert napi 6 császár, nekem meg az első volt.. De sok sikerélményt hallottam, pl olyanoktól, akik az első gyermeküket császárral hozták a világra, a többit pedig rendes szüléssel, de sajnos sok olyan van, aki pedig mindet császárral.Köszönöm a válaszokat! Mondjuk szoptatni hál istennek tudtam, 5 hónapig szopizott aztán kevés volt neki a tejem mert jó étvágyú baba volt!:)
2011. márc. 15. 16:57
 12/22 anonim ***** válasza:

Én ezért rettegtem a túlhordástól...mert ha nem jön időben a baba, akkor sokszor megindítják a szülést...és ez a legrosszabb. Na és persze túlhordtam, indították, nem tágultam, császár. :(

Ez 5 hónapja volt, és már elfogadtam, hogy így történt, de nem vagyok boldog tőle, és nem tudok rá szépen gondolni.

2011. márc. 15. 17:25
 13/22 Tóth Bernadett2 ***** válasza:
100%
Én sem értem mért bánt ez ennyire. A babám faros volt, császároztak, kb a 8. hónaptól készítettem magam a császárra lelkiekben. Kb 4-5 fájásom volt, míg betoltak a műtőbe. Egyáltalán nem bánom h nem normál úton szültem, nem szenvedtem, bátran vállalok még 2 gyerkőcöt. :)Ettől a fiam ugyanúgy szeret szerintem.
2011. márc. 15. 17:47
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

egyetértek Tóth Bernadett minden szavával, lesz@rom, hogy kivették belőlem a gyereket, nem érzem a (bármilyen) szülés fogalmát természetfeletti kielégülésnek. Megvan. Itt van. És imádom.

Tervezzük a kistesót, kis korkülönbséggel, éppen azért, hogy ő is császáros legyen.

2011. márc. 15. 20:07
 15/22 A kérdező kommentje:
Én sem tudom miért bánt ennyire. Talán azért, mert körülöttem mindenki természetesen szült és áradoztak róla mennyire jó meg könnyű volt nekik stb.. És mikor kijön a baba minden fájdalom elmúlik, nos a császárnál épp az ellenkezője, a neheze csak utána jön. Legalábbis nekem nehéz volt és nagyon fájt, nem 1-2 napig. Azért remélem, hogy a következő nem császáros lesz, de a lényeg, hogy egészséges legyen! Csak jó lenne egyszer átélni a szülést, bármennyire fáj! Mikor az utolsó hónapban jártam már minden rosszra felkészültem a szüléssel kapcsolatban, de a császármetszés kimaradt! Mindenkinek sok szerencsét a következő babaváráshoz, szüléshez!
2011. márc. 15. 20:24
 16/22 anonim ***** válasza:

Szia, nekem is nehéz volt feldolgozni, én is rossz anyának éreztem magam, pedig ha úgy vesszük éppen csak a kitolás maradt el, mert elakadt a szülőcsatornában és SOS császár lett. Én sem döntenék másként, ha belegondolok ép ésszel éppen letojom hogy nem term.úton született meg, és hálát adok az égnek hogy egészséges, de mégis bennem volt egy rossz érzés, egy hiányérzet, hogy még ezt se tudtam megcsinálni, ja és körülöttem is mindenki term. úton szült, anyukám is folyton azt mondta: majd meglátod ha hasadra teszik minden fájdalom elszáll, én nem hallottam felsírni mert altattak és kb. 5 óra múlva láthattam először, na már akkor azt gondoltam hogy cserben hagytam.

Most lassan 2 évre rá, már egyáltalán nem érdekel és lehet ha azt mondanák hogy vajúdás nélkül mehetek császárra beleegyeznék, mert tudom hogy így is úgyis együtt leszünk és imádni fogjuk egymást, hogy hogy jön világra nem sokat számít a későbbiekre vonatkozóan! Én tudtam szoptatni 15 hónapig, a császár sebem 5 nap múlva cseppet se fájt, úgy mentem vissza a kórházba hogy kiszedjék a varratokat, mert 4 nap után hazaengedtek, szóval még ebben is szerencsés vagyok abszolút nem szenvedtem meg utána.

2011. márc. 15. 21:35
 17/22 anonim ***** válasza:

nem rossz indulatból mondom ez csak az én véleményem.

nem mindegy hogy hogy születik az a várva várt kis baba akit 9 hónapig a pocakodban hordtál???én természetes úton szültem igaz de abszolút nem akadtam volna fent azon ha császár lett volna mégis.a lényeg hogy ne legyen semmi baja.

Az viszont elég furcsa amit az orvos csinált.nem igazán foglalkozott veletek.az nem volt szép tőle.szerintem is válts orvost!

6 hós kislány anyukája

2011. márc. 16. 06:47
 18/22 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Én is császárral szültem és találkoztam lenéző megjegyzésekkel, és bizonyos újságcikkekkel a különböző babás újságokban, amik azt sugallják, hogy ész nélkül is törekedjünk a természetességre, nem számít semmi más, és érezd magad rossz anyának, ha másképp alakul. Én nem vagyok szülészorvos, nem tudom, miért történt ez veled, de ennél sokkal rosszabb is lehetett volna...a lényeg, hogy minden rendben, nem ettől leszel jó vagy rossz anya. És nem kell mindent elhinni, azért se éreztem magam ettől rosszul. Ha nem vagy a dokiddal elégedett, keress mást, de ez egy más téma.
2011. márc. 16. 08:48
 19/22 anonim ***** válasza:

nekem is császár volt, elment reggel a magzatvíz, délig se volt fájás. egykor kaptam oxit, emelt adagokban, semmi hatás, se tágulás, egész nap unatkoztunk a férjemmel. Aztán hümmögtek, öt orvos is megvizsgált, mindenki császárt javasolt, a babám alig mocorgott.

Nem féltem, tudtam, hogyha ott nem jön ki, akkor itt fog.

Este fél hétkor lett meg a fiam, kétszer a nyakán a köldökzsinór, és a köldökzsinór nem is nyúlt. A doki mondta, érdekes, hogy a természet nem kínzott fájdalmakkal, tudta, hogy nem tudnám megszülni.

Viszont ő azt mondta, ha egy éven belül jön tesó, akkor császár, ha utána, akkor simán indulunk neki. Ifj. Dr. Petróczi, a Jánosban van.

Maga a császár utáni fájdalom a legnagyobb volt amit valaha éreztem, pedig már sokféle marhaságra műtöttek. De rengeteget sétáltam és nagyon hamar regenerálódtam.

Ahogy a barátnőm leírta a sima szülésélményét, valahol nem bánom, hogy nem kellett azt a fajta fájdalmat (is) pluszban még mellé megtapasztalnom.

Ne foglalkozz vele ki mit mond, voltál terhes, lett egy gyereked, ennyi.

2011. márc. 16. 09:08
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem szültem, most vagyok a 39. héten, nem tudom hogyan fogok szülni, de felkészültem a császármetszés lehetőségére is. Szerintem ebben az életben annyi mindenért meg kell szenvedni, miért baj az, ha a szülés nem a pokoli fájdalommal jár? Ráadásul sokan mondják, hogy a gátseb valakinek még 1 évvel a szülés után is fáj szex közben, ez nekem egyáltalán nem hiányzik. Én rábízom magam a dokira, majd ő eldönti a szülésem kimenetelét, a lényeg, hogy mindketten egészségesek legyünk.
2011. márc. 16. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!