Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszét után. Valaki...

Császármetszét után. Valaki feldolgozta már teljesen? Hogy sikerült?

Figyelt kérdés
Császármetszés után vagyok már 16 hónappal, de még mindig összeszorul a gyomrom, ha a császármetszésről kell beszélnem, hiszen igazságtalannak érzem ami történt. Az orvosom november 11-re írta ki a fiamat, azt mondta, ha nem indul be a szülés 18-án mindenképp megindítja, nem értettem, de befeküdtem 18-án, ahol 8-13-ig megpróbálták beindítani a szülést, és mivel nem indult be, azt mondta, hogy hát akkor császár, pedig semmi komplikáció nem lépett fel, a baba és én is teljesen jól voltunk. betoltak a műtőbe és gyorsan kikapták a fiamat belőlem. Szerintem a császár utáni lábadozás borzasztó, én szörnyen éltem meg, hiszen alig tudtam felállni, annyira fájt a hasam, mintha valaki folyamatosan tépte volna, bár 3 nap után hazaengedtek, nagyon rosszul éreztem magam. Egyáltalán nem érzem magam teljes értékű anyának azóta, hiszen valaki kiragadta belőlem a picit:( Persze jó, hogy van császár, hiszen sok baba életét megmentette már, de indokolatlan esetben, nagyon rossz érzés, mikor sűrgetik az eseményeket. Remélem a következő terhességem már nyugodtabban fog lezajlani. (Az orvosom egy héttel a császárom után elment szabadságra, és a 6 hetes ellenőrzésnél is még szabadságon volt egy hónapig, úgyhogy csak köszönni tudom neki)Valaki élt már át hasonló dolgot? Mit tehetek azért, hogy legközelebb ne így legyen?
2011. márc. 15. 12:47
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Még annyi lemaradt, hogy mikor kérdeztem nem e lehetne még várni, mert erősednek a fájások ennyit kaptam válaszul: Más ennyitől már megszül.. Indokolni mással nem tudta.:(
2011. márc. 15. 13:36
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Én egyáltalán nem éltem meg traumának a császáromat, pedig 9 hónapig azt hajtogatta az orvosom, hogy könnyű szülésem lesz. Aztán mikor már pár nappal túlhordtam, szépen beirt a kórházba és lepasszolt egy másik orvosnak, akit nem is ismertem.

A szülést nem szenvedte végig a baba, mert aludt :) És én is :) Utólag derült ki, hogy rajta volt a köldökzsinór a nyakán, ugy hogy a lehető legjobb dolog történt.

2 napig sirtam a fájdalomtol, a császármetszés sebe miatt, de a baba a lényeg.

6 héttel a szülés után pedig kivették az epehólyagomat is.

Szóval nekem nem volt trauma. Maximum nem tudok beszálni a beszélgetésbe, mikor az anyukák a játszótéren arról beszélnek, hogyan kaptak aranyeret, gátmetszést, vajudtak napokig, meg ilyenek.

nem vagyok konkrétan császármetszés párti, a baba és a mama egészsége a lényeg, és örülök, hogy ilyen fejlett az orvostudomány.

Lehet nálad ez inkább valami másra vezethető vissza.

2 éves kislány anyukája

2011. márc. 15. 13:39
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyon sajnálom, ami veled történt! Bár én nem császáral szültem, de át tudom érezni a helyzetedet. Szerintem, ha nem szeretnéd, hogy ez ismét megtörténjen válts orvost, és meséld el az új orvosodnak, hogy mi történt az előző szülésednél, és ezt szeretnéd elkerülni a következő szülésnél. Ha megtaláltad a normális dokit, akkor az biztos, hogy támogatni fog, hogy ez még egyszer ne ismétlődjön meg.

2011. márc. 15. 13:44
 4/22 anonim ***** válasza:
Van egy rosszhirem.Ha egyszer császár nagy valószinűséggel már mindig császár...Nálam az első indokolt volt,mert nagyon felment neki a pulzusszám,de a másodiknál esélyt sem adtak!!Szépen tágultam,megindult magától,és közölték hogy műtő...Én sem vagyok boldog tőle,azt hiszem még én sem dolgoztam fel teljesen hogy soha nem fogok szülni.
2011. márc. 15. 13:48
 5/22 anonim ***** válasza:
79%

16 hónap telt el és még nem tudtad feldolgozni?

Nekem mind a két gyerekem császárral született,és nem értem hogy miért érzed úgy hogy nem vagy teljes értékű anya.Onnantól kezdve ahogy megszületik a gyerek,ilyeneken már nem szabad "nyavajogni".A gyerekeknek erős határozott érzelmi és lelkivilággal rendelkező anyára van szüksége.

Lehet lepontozni.

2011. márc. 15. 13:59
 6/22 anonim ***** válasza:
Engem nyakra tekerdett köldökzsinór miatt császároztak, a biztonság kedvéért. Igen, örülök a babám egészségének, biztonságának, és igen, van hiányérzetem. Szülésélményem egyáltalán nem volt, még csak egy darab fájásom se, és majd egy napig nem is láttam utána a fiamat (pedig tejesen jól volt). A lábadozásról sincsenek jó emlékeim. Nem tervezek egyelőre újabb gyereket, de ha egyszer szülök még, természetes úton szeretnék - ezzel biztatom magam:) Egy császár után alapvetően semmi akadály a természetes úton történő szülésnek, kettő után viszont csak császárral lehet.
2011. márc. 15. 14:00
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Hasonlóan jártam mint te, de nem 1 hét, hanem 2 hét túlhordásban voltam. Nekem sem indult be a szülés, semmi fájásom nem volt az oxitocintól sem. Az orvosom azt mondta, hogy ha valahogyan sikerülne is beindítani a szülést, akkor is legalább 20-25 óra vajúdás várna rám, amit a kisfiam nem biztos hogy jól viselne. Én nagyon örültem a vajúdás nélküli császárnak, és áldom az orvosomat, hogy nem hagyott szenvedni, és van egy egészséges kisfiam. Szerintem Neked is ezt kéne tenned, és nem rágódni azon, amin már nem változtathatsz.
2011. márc. 15. 14:05
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Igen, teljesen feldolgoztam! 13 hónapja történt. És nem mostanában tettem magam túl rajta, hanem már az elején!

És tudod miért? Mert van egy gyönyörű, egészséges kisfiam, akinek magabiztos, egészséges anyára van szüksége. Olyanra, aki szeretetben, gondoskodással felneveli! Megad neki minden tőle telhetőt! Vigyáz rá, ha kell, óvja, ha kell, elengedi, ha kell. Szeretgeti, babusgatja, tanítja, gondozza, és még sorolhatnám.

Az anyaság pedig már a terhesség alatt elkezdődik. Valaki nem attól lesz jó anya, hogy megéli a természetes szülés mivoltát! A szülés pillanata az anyaságot tekintve egy igen rövid momentum. És nem befolyásolja az anyaság milyenségét!

Szerintem téged inkább az orvosod hozzáállása bánt. Nem magát a műtétet nem tudod feldolgozni, hanem azt, hogy akiben 9 hónapig megbíztál, akit azért fogadtál fel, hogy neked a legjobbat tegye az utolsó pillanatban mégis csalódást okozott!

Nem tudom mennyi időt tervezel a két terhesség között, de mindenképp keress másik orvost a következő terhességedhez, ha minden áron szeretnéd megpróbálni a természetes szülést! Esetleg érdeklődd meg az orvost már az első vizsgálatoknál, hogy hogy viszonyul a császár utáni természetes szüléshez. (bár nem biztos, hogy könnyű lesz ilyet találni...)

A múlton meg ne rágódj! Változtatni úgysem tudsz rajta! Lényegében 25 hónapja anya vagy! Ne ragadj ki ebből a 25 hónapból egy kellemetlen pillanatot. Gondolj a sokkal több jóra, örömre, boldogságra!

2011. márc. 15. 14:42
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Én imádtam a császáromat!Olyan egy hülye világ van,hogy mindenki azt súlykolja beléd,hogy sz@ar anya vagy,mert nem tudtam megszülni rendesen,vagy ,mert nem tudod szoptatni!Én nem értem mit kell ezen ennyi vekengeni,a végeredmény a lényeg.Hogy ott van Neked,szeretheted,egészséges....
2011. márc. 15. 14:57
 10/22 anonim ***** válasza:
76%

Én sem életem meg traumának a császáromat. Sőt, 26 óra vajúdás után, nekem egyenesen megváltás volt.

És állítólag nekem a lábadozás is gyorsabban ment. Én már a második nap is könnyen mozogtam. Meg is dicsért a császáros gyógytornász a kórházban. Mellettem a szobatársam még felkelni se tudott (szintén császáros), én meg már vígan sétálgattam.

2011. márc. 15. 15:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!