Azoknak, akik már többször szültek és viszonylag kevés idő telt el a szülések között, milyen élményei vannak a 2. szülésről?
az elsővel se vajúdtam sokat (4ó), a másodikkal talán egy fél órával hosszabb volt a vajúdás, de cserébe a kitolás hipp-hopp ment. Volt két tolófájás, majd a harmadikra "kirobbant a gyerek". Nem úgy volt, h előbb a feje, majd a következőre a válla vagy ilyesmi, mint az elsőnél.
A többedik szülésnél a kitolás szinte mindig könnyebb
2 év 3 hónap különbséggel szültem. Mindkettőt indították, oxitocin, burokrepesztés.
az elsőnél iszonyatosan fájt a hátam, lassan tágultam, 14 óra + 5 óra oxit után született meg a fiam, nem sok kellett a császárig.
A második szüléstől nagyon féltem, leginkább a hátfájástól.
De ez a szülés egy élmény volt! Szivesen megismételném! Éjjel voltak enyhe fájások, az orvos előző napi vizsgálatának köszönhetően, de reggelre elmúltak. Ezért oxit kaptam, 4 óra alatt, gátvédelemmel megszületett a lányom.
Pont így voltam én is, az első terhesség során egyáltalán nem féltem a szüléstől (vagy csak ritkán). Aztán megtudtam mi a magyarok istene:))pedig nem is volt hosszú vajúdás (5-6 óra).
A másodikat 19 hónappal később szültem,már pár hetes koromtól azon szorongtam, úristen csak megszülni ne nekem kéne..:)
A lányommal 3kor mentem be a szülőszobára olyan fájásokkal amiket szinte alig éreztem, max. kellemetlennek nevezném de fájdalmasnak semmiképp.
4kor burkot repesztettek fél óra múlva megszületett a közel 4.5 kilós lányom:)
A burokrepesztéstől nagyon nagyon fájt, na de az csak olyan 30-40 perc volt kibírtam, éreztem, hogy gyorsan jön. Utána kicsit tovább stopppoltak mint az elsőnél na de addigra már ott volt a lányom akit nézegethettem, ki foglalkozott a fájdalommal:)
Most a harmadikat várom.Remélem olyan szülés lesz mint a második.
1. baba: 2 nap vajúdás. Oxitocin 8órán át, azt hittem belehalok, majd pár nyomás után meglett a fiam.
26 hónappal később született a kislányom. Rutin vizsgálatra mentem a 37. héten és akkor bő 2 ujjnyira ki voltam tágulva. Délutánra visszahívtak, sétáltunk a párommal pár órát 2 perces fájásokkal, amik elviselhetőek voltak. Majd burkot repesztettek, rá 1,5 órával megszületett a kislányom 4250 gr-al, 5 nyomásra, ő is természetesen.
Szóval én is rettegtem a 2 napos vajúdástól, a fáradtságtól, az éhség-szomjúságtól, az iszonyatos fájdalomtól az oxitocintól. Erre teljesen meglepődtem, hogy ilyen gyorsan jött a 2. baba, és nem kevés súllyal.
Remélni sem mertem, hogy ekkora szerencsém legyen. Igazi szülésélmény volt a 2. szülés, az első pedig a pokol.
olyan jó ezeket olvasni!!
a másodikkal vagyok félidős. és nem félek :)))
Az első babám 5-6 óra vajúdás után lett meg 3800 grammal 57 centivel egy csodás kisfiú.
A második gyerkőcöt 4 év után vállaltuk be.
Éjjel 11 óra 20-kor ment el a magzatvíz és 0 óra 50-re lett meg. Gyors és szuper szülés volt. Egy gyönyörű kislányom született 3790 grammal és szintén 57 centivel.
Nekem a második szülésem sokkal gyorsabb és könnyebb volt.
Most várom a harmadik gyerkőcöt a 18 hétben vagyok, remélem hasonló lesz mint a második.
Én nem féltem mikor a másodikat vártam.
Nyugodj meg, szerintem a tágulás már gyorsabb lesz mint az elsőnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!