Vezetéknév kérdés: ráírják a Babyt, ha nekem még az a nevem?
Vezetéknév kérdés:
Nemsokára szülök, kismama könyvem nem volt.
Az volna a kérdésem, hogy már több, mint 365 napja elváltam volt férjemtől, akinek még viselem a nevét és előző gyermekem is.
Jelenlegi párom benne lenne, hogy a volt férjem nevét viselje a Baby is.
Ehhez milyen papírokat kérnének? Vagy simán ráírnák, ha nekem még az a nevem?
Köszönöm az érdemeleges válaszokat!
A helyi önkormányzatnál vagy ahol szülni fogok?
De én azt szeretném, ha a volt férjem nevére kerülne a baba.
Ehhez is kellenének papírok?
A volt férjed nevére nem kerülhat, hisz te mondtad, hogy több, mint egy éve elváltatok. Egy esetben kerülhet a nevére, ha a volt férjed bemegy veled a hivatalba, és írásban nyilatkozik arról, hogy ő a gyerek apja és nevét adja hozzá.
A beleegyezése nélkül nem tudod. Gondolj bele, akkor bárki nevére írathatnám a tudta nélkül
Oké és akkor, hogy a jelenlegi párom nevén legyen, ahhoz mi kell?
Ha minden igaz akkor 70km-rel odébb fogok szülni, mert oda járok terhesgondozóba. Melyik hivatalba kell bemenjünk?
Köszönöm.
Ha nincs apasági nyilatkozat, akkor a baba a mama mostani vezetéknevét kapja automatikusan.
Ha akartok apasági nyilatkozatot: mindketten bementek az anyakönyvvezetőhöz, vagy gyámhivatalba (ahová vinned kell a bírósági válásos papírodat). Ott nyilatkoztok - kb 15 perc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!