Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Inkontinencia gátmetszés...

Inkontinencia gátmetszés után? Elmúlik?

Figyelt kérdés
Nem valódi inkontinencia, hanem csak pisilés közben nem tudom megállítani a folyamot... 5 hete szültem. Ez ilyenkor még normális? Mit lehet tenni? Próbálom tornáztatni, szorítani, de szinte semmit nem érzek... nem tudom, használ-e..
2011. márc. 7. 09:23
 1/9 anonim ***** válasza:
Elmúlik, csak tornázz nyugodtan :) Nekem nem volt gátmetszésem, de én is elgyengültem odalenn a szülés után. A torna nagyon sokat segít ;)
2011. márc. 7. 09:30
 2/9 anonim ***** válasza:
Igen, ez teljesen természetes. Nekem sajnos a székelés is rettentően fájt még akkor.
2011. márc. 7. 09:44
 3/9 anonim ***** válasza:

Édesanyám 21 éve "pelenkázza" magát.

Mióta én megszülettem.Nem ijesztgetni akarlak,de ha nem jön rendbe,akkor doki!Anyukám egy évvel a születésem után is volt,hogy valami nem jó,erre a doki azt mondta,hogy "asszonyom ez ezzel jár"

Ez a 90'es években volt,mára már nem veszik ilyen félvállról,még ha nem magándoki,akkor sem.

Én császárral fogok szülni,épp emiatt,mert rohadt mély nyomot hagyott bennem(nem mondta anya,egyszer megláttam,mikor vitte ki a betétet és rákérdeztem;azt mondta,nem érteném,majd ha nagyobb leszek és még mindig érdekel,elmondja.És érdekelt)

Ezt csak azért írtam le,hogy nagyon oda kell figyelni,jó,nekem még nincs még meg a gyerekem,nyilán 5 hét kevés idő,de így ismeretlenül sem akarnám,hogy úgy járj,mint anyu!

2011. márc. 7. 11:25
 4/9 anonim ***** válasza:
Utolsó: ugye tudod, hogy magától a terhességtől is kialakulhat ilyesmi??? Nem kell hozzá hüvelyi szülés feltétlenül! Na meg a korral is jár. Szóval nem biztos, hogy az a megoldás, hogy "császárral akarok szülni", hanem az, hogy már időben kezdve - és persze idős korig folyamatosan tornázol!
2011. márc. 7. 14:46
 5/9 anonim ***** válasza:
Elmúlik majd max 8.hétre, ha nem fordulj orvoshoz. A 6. heti controllon kérdezz rá.
2011. márc. 7. 22:09
 6/9 A kérdező kommentje:

köszönöm

persze, rákérdezek a hathetesen... csak reménykedem, hogy nem visszafordíthatatlan... :)

2011. márc. 8. 08:46
 7/9 anonim ***** válasza:

Figyu! Annyira nem vészes a helyzet, elvégre nem cseppen el a vizeleted, nem? Csak pisiléskor nem tudod megállítani. Nekem is így volt, tornáztam, és fokozatosan erősödött odalenn :) Néha ellenőriztem, mennyire bírom megállítani és egyre jobb lett. Nekem 6hónaposan kellett visszamennem rákszűrésre és akkor mondta a doki, hogy teljesen jónak látja a helyzetet ;)

Én a Kriston intimtornát csináltam (csinálom) könyvből.

2011. márc. 8. 08:50
 8/9 anonim ***** válasza:

bocsi,OFF:

14:46-nak: Ez sajnos nekem gyerek koromban nagy traumát jelentett,orvosnál is voltam vele elégszer.Nagyon nehezen szántam rá magam a teherbe esésre is,18 éves koromtól együtt vagyok a párommal,azóta szeretnénk gyereket,de nem mertem.Nem részletezem miken mentem keresztül.30 évesen mertem be vállalni,hogy egyáltalán próbálkozzunk.

Sírógörcsök,idegrohamok stb mellett.Pedig nagyon szerettem volna.De éreztem,hogy én és a párom ehhez kevesek vagyunk és nem állapot,hogy rettegek.Találtam magándokit,eljárok pszichológushoz,és így el tudom viselni.Egyenlőre még nem lett ilyen bajom,bár nem tudni mi lesz a végén.És nagyon felületesen írtam le,nem kívánom senkinek amit átéltem.Erről vitázni se szeretnék.

2011. márc. 9. 16:56
 9/9 anonim ***** válasza:

Utolsó: nekem a császár után is kialakult, és sokáig nem múlt el. Nem csak hüvelyi szülésnél alakul ki, nehogy azt hidd. 3 hete szültem, és nagyon durván van egyelőre. Intim tornával elmúlik - az első után is elmúlt.

Engem nem zavar, ha emiatt műtétet vállalsz, de ne ringasd magad abba a tévhitbe, hogy így nem alakulhat ki.

2012. aug. 14. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!