A programozott császáros szülést választó nőket miért nézik le? Lehet ilyet választani Magyarországon? Hol? /Agresszív válaszolók kíméljenek, csak higgadt észérveket várok. /
Nyilván akik ezt választják, nagyon félnek a szüléstől, de attól még szeretnének gyereket és erre a kompromisszumra jutnak önmagukkal.Nem biztos szerintem, hogy gazdagok, lehet átlagpolgárok, de gyűjtenek erre pénzt.
Nem értem először is, hogy másokat miért irritál, hogy egyesek így gondolkodnak. Nem igaz az az elv, hogy másoknak ehhez semmi köze?? Ezzel nem árt másoknak, mert ezeket a műtéteket többnyire olyan helyen végzik, ahol az állam nem finanszíroz, tehát nem mások elől veszik el a műtőket.
Ki mit gondol erről?
Szia!
Nekem programozott császárom volt.
Én úgy tudom,hogy Mo-on nem lehet választani császármetszést ,csak,hogyha olyan betegséged van,vagy a babának van olyan betegsége,amelynél a természetes szülés kockázattal járna vagy a baba vagy a mama szempontjából.
Biztos van olyan orvos ,akivel meg lehet beszélni,hogy császáros szülés legyen.
Nekem volt rá indok mégis nehezen kaptam meg rá az engedélyt. Kellett egy szakvélemény ill. a nőgyógyász véleményezése is és mindezek ellenére még egy konzíliumot is össze kellett hívni, amin a szülészet igazgatójáé volt a döntő szó.
Egyébként a műtőt tényleg nem foglalod el más helyett,mert ilyen esetekben előre ki vagy írva a műtőbe és persze a sürgősségi eset elsőbbséget élvez. Tehát te mindaddig vársz még nincs szabad hely.
Mások negatív véleményével pedig nem kell foglalkozni.
Én a fiamat EDA-val szültem.(4 és fél kilós volt)
Most a másodikat várom, de úgy vagyok vele, hogy olyan szülés lesz, amilyen lesz, ha sima sima, ha császár, akkor az.
Sokan már azokat is lenézik, akik valamilyen fájdalomcsillapítót kérnek.
Nem értem miért.
Lehet én sem vagyok "mártír anya", de baromira jólesett, hogy vajúdás alatt nem voltak fájdalmaim.
Most is fogok kérni.
37 hetes
szia! nekem indított szülésem volt, bezöldült a magzatvíz. hiába kaptam méhszájtágító zselét, oxit három adagot, egész napi kínlódás után sem tágultam. de iszonyúan féltem a császártól, pontosabban az utána való felépüléstől ( :) ilyen is van)
a dokim végig mellettem állt és ismerve az igényemet, a félelmemet és folyamatosan szemmel tartva a babám hogylétét húzta, halasztotta a császárt (de készenlétben volt a műtő) aztán egyszer csak beindultak a dolgok és meg tudtam szülni!!! pár óra múlva már simán kimentem egyedül pisilni. a császáros szobatársam meg napokkal a szülése után is kapta az oxit, mert nem húzódott a méhe...
szóval szerintem az a lényeg, hogy az ember mindent megtudhasson arról ami rá vár, mindenféle verzióról és találjon olyan szakembereket, akik igenis figyelembe veszik az igényeit. mert a félelem bénító tud lenni...
ha valaki a tanácsomat kéri, elmondom, én nem javaslom a progis szülést, de maximálisan elfogadom ha e mellett dönt.
Én vagyok aki azt írta h szíve joga mindenkinek..
folytatnám:
Hogy mi váltja ki a rosszalást én nem tudnám megmondani..
Amint írtam nem egy barátnőm inkább császárt választotta mert félt a fájdalomtól.
Én ahelyett hogy elítéltem volna Őket, bátorítottam, elmeséltem a saját tapasztalataimat és inkább együttérzek Velük, mint elítélem, mert nem mindenkiben van kell bátorság ennek leküzdéséhez.
Én pl. félek a kutyáktól miért ne félhetne vki a szüléstől??
Megint a szíve joga vagyok :)
Érdekes még az is hogy én pl félek a császártól!!!!
na erre varrjatok gombot! :)
Igen, nem lehet erre orvost találni itthon. Külföldön Te dönthetsz erről! A páromnak 5 külföldön élő gyermeke van és ott lehetett kérni..
Bárcsak tudnék segíteni h leküzd a félelmet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!