Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Véralvadási zavarom van (36....

Véralvadási zavarom van (36. heti nagyrutin szerint), és császár előtt állok. Hasonló esetben mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Nem alvad a vérem normálisan, ami egy ilyen hasi műtétnél elég nagy gond.A héten megyek konzultációra...sajnos az ismételt vérvizsgálat minden eredménye is rossz lett.Mire számíthatok?
2011. márc. 2. 21:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem vagyok orvos, azt leszögezem; de valahol azt olvastam hogy a véralvadáshoz a legszükségesebb a megfelelő mennyiségű vas. Így lehet , hogy kapsz vastabit.
2011. márc. 2. 21:49
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

ez hogyhogy most derült csak ki?

az első rutin vérvételen már nézni kellett volna, ez nem időközben kialakuló dolog, biztos, hogy akkor is megvolt már

Ha meg az orvos felejtette el, az roppant nagy felelőtlenségre utal, hiszen végig heparint kellett volna kapnod:-(

nem túl jó kilátások :-S a műtétre nézve...

2011. márc. 4. 13:46
 3/6 A kérdező kommentje:
Nézték közben, nem volt semmi egészen eddig.
2011. márc. 4. 14:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem is magasabb volt az alvadási faktor referencia értéke.Ezt elmondtam az altatósnak a császár előtt,és nekem azt mondta,hogy több kismamának is rosszak az értékei,de nem lesz gond,mert az adott pesti kórház rendelőjében a vérképautomata kalibrálásánál van a gond,ezért nem jók a kismamák eredményei.Szerencsére igaza is lett,nem volt semmi alvadási probléma.

Mégegyszer nem ismételnék meg a vérvételt?Megkérdezhetem hol fogsz szülni?

2011. márc. 4. 16:02
 5/6 anonim ***** válasza:

Az orvosod figyelmét mindenképpen hívd fel rá még, idő közben elfelejtik. Császár előtt pedig még mindenképp kell vérvizsgálat ez ügyben. Szólj feltétlen az altatóorvosnak és a szülésznőnek is, sőt családtag is tudjon róla, ott esetleg szükség lehet rá.

Amúgy páromnál trombocita problémái voltak, és nála medrolt kellett szednie, és lenkei vitaminokat is szedett. Ma már nincs baja.

Egyébként biztosan fogsz kapni valamilyen gyógyszert,csak mindig mondjad mindenkinek a helyzeted, mert különben nem figyelnek oda, elfelejtkezhetnek róla.

Nekem is császár volt, és közvetlenül a műtét előtt még mondanom kellett a szívproblémámat, ez fontos volt az altatóorvosnak, amúgy nem figyeltek volna rá.

2011. márc. 4. 19:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Konkrétan mit jelent nálad a véralvadási zavar? Kevesebb a trombocitaszámod, vagy más? Nekem végig 100-130 ezer körül mozgott (2-300ezer a normális), de semmi probléma nem volt, császár lett a vége amúgy. Mondjuk nekem ezt nem tekintették problémának, állítólag csak az extrém alacsony a probléma, és a magas is, mert az trombózist, embóliát okozhat.
2011. márc. 5. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!