Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan hatott rád, amikor a...

Hogyan hatott rád, amikor a szülőszobán kiabált melletted a sorstársad a fájdalomtól?

Figyelt kérdés
2011. febr. 19. 18:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Hát, most lehet hogy nem fogtok szeretni, de én csak arra tudtam gondolni, hogy "mit ordibál úgy, attól nem lesz jobb, sőt, csak kifárasztja magát".

Szerintem sokan hisztiznek, vagy csak gyengébbnek érzik magukat, mint amilyenek valójában, és ezért kiabálnak.

Aztán lehet, hogy csak szerencsés alkat vagyok, de én sokkal nehezebbre, komolyabb fájdalmakra számítottam.

Mindazonáltal rettentően sajnálom azokat, akik hatalmas fájdalmakkal vajúdnak hosszú órákon át, borzalmas lehet.

2011. febr. 20. 22:21
 12/21 anonim ***** válasza:

Off: szerintem azzal nincs baj ha valakit zavar, hogy a masik hangos.....engem akkor a villany is zavart(en nem kiabaltam nem uvoltottem, csak nyogetem es sohajtoztam boralmasan)

De az amit a "kedves " valaszolo, irt, hogy szajba vagna...az azert gusztustalan.Valoszinuleg neki konnyu szulese volt.

utolso elotti aki 42 orat vajudott

2011. febr. 20. 22:29
 13/21 anonim ***** válasza:
Ha valaki jajgat, meg valaki hisztizik, azért nem ugyanaz. Jajgatsz, mert fáj, de attól még lehetsz együttműködő. Anyósom mesélte, hogy amikor ő szült, még csak függönyök választották el az ágyakat. Mellette egy 16 éves sötét bőrű lánykával küzdöttek az orvosok, mert csak jajgatott, és nem akarta széttenni a dokinak a lábát. Na,akkor már mondta neki az orvos, hogy 9 hónappal korábban kellett volna meggondolni, hogy szétteszi-e a lábát. Egyébként aki pampog, mert valaki jajgat, az egy bunkó. Nem hiszem, hogy az orvost különösebben érdekli, ha egyébként csinálod, amit kér. Nekem azt mondta, hogy üvöltsek nyugodtan, ha jólesik.
2011. febr. 20. 22:46
 14/21 anonim ***** válasza:

10 évvel ezelőtt szültem először. Én és egy másik idősebb, megtermettebb anyuka voltunk a szülőszobán. Ő már talán a vége felé járt és igencsak hangot adott ennek. Sajnos hányt is és minden egyéb...

Mivel első szülésem volt, nem tudtam hova tenni, csupán annyira gondoltam, hogy "ez most komoly?". Én sajnos vagy nem, magamban szenvedek minden téren. Ez akkor is így volt. Nem befolyásolt, de iszonyatos rossz volt hallani. El voltam foglalva a saját fájásaimmal, majd ő is megszült szó szerint kínok között. Rám került a sor és sodortak az események. Egészen addig voltam csendes, amíg az orvos el nem kezdte varrni a gátmetszést. Akkor jajongtam, nem tudtam mit tenni. Az egészben ez volt a legrosszabb (emlékeim szerint). Igyekeztem technikailag nem szörnyű hangot kiadni, csak úgy bájosan: "auuu" stb. gondolva a többiekre. :-)

2011. febr. 21. 09:34
 15/21 anonim ***** válasza:

4-szer szültem és nem kiabáltam nem hisztiztem. Nem mondom hogy egy jajszó sem hagyta el a számat de az azért semmi. Egyszer volt mellettem egy nő a vége felé járt, na az aztán kiabált, elijesztett rendesen (másik szülésnél). Akkor megfogadtam hogy én nem fogok, és úgy is lett. A kicsikémet ráadásul még jobban zavarhatta mert annyira felment a pulzusa, hogy azt hittük hogy baj lesz. Egyszer csak megszült a nő és azzal a babám szivverése is normális lett. Nem tudom a mai napig hogy ennyire hathat egy babára a méhben a külvilág hangja?

Az utolsó szülésem volt talán a legnehezebb, azt hittem nem élem túl, csak azt számláltam hogy nagyon rosszul vagyok, de ennek ellenére sem kiabáltam. Hozzá kell tennem hogy egyébként elég gyorsan meglettek a gyerekek (igaz 3 oxival, ami azért nagyon brutál), de ha mondjuk úgy kellett volna szenvednem 10 órát mint amit szenvedtem az oxis szüléseknél, akkor valószinűleg én sem birtam volna ki hang nélkül.

Amúgy meg ahogy már itt valaki irta, különbség ha valaki jajgat vagy hisztizik.

A két gyerekes kismami viszont nagyon primitiv, no comment.

2011. febr. 21. 13:27
 16/21 anonim ***** válasza:

a primitív nem kifejezés!

(egy 2 gyerekes, hangosan, de együttműködve szülő mami)

2011. febr. 21. 14:24
 17/21 anonim válasza:
Én is NST-re voltam kötve, míg a szomszéd ágyakon (egy-egy függönnyel elválasztva) ketten is szültek. Szerintem akinek úgy jó, hogy kiabál, az kiabáljon, ilyenkor ha megpróbálod magad fékezni, a baba születését is fékezed. A legjobb, ha ösztönösen cselekszel. Nyögsz, mert attól könnyebb, szuszogsz, ha meg kiabálós vagy, kiabálsz. Azért én talán nem kiabáltam, csak nyögtem, de erről a többiek többet tudnának. A fájdalmakra már egyáltalán nem emlékszem, csak arra, hogy voltak.
2011. febr. 22. 09:14
 18/21 anonim ***** válasza:
Nekem konnyű szülésem volt,nagyon hamar szultem.Mellettem az ágyba az egyik nő sokáig vajudott és nagy fájdalmai voltak.Én már mindenen tul voltam,megfigyelésen tartottak,néztem hogy szenved szegény nő.Idegen volt nekem,de mégis annyira sajnáltam,hogy legszivesebben segítettem volna neki vagy átvállaltam volna a fájdalom egy részét.Aztán amikor szült is végig hallottam,és én is megkönnyebbültem amikor megszületett a babája.
2011. febr. 22. 10:31
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

Üdv Mindenkinek!

Alap járatban tényleg nagyon kedves vagyok,nem vagyok primitív sem,és ha tovább olvastok, rá jöttök,hogy amire én gondoltam, nem "gusztustalan" . Ezért is nyugodtan le lehet pontozni, de a véleményem akkor is leírom: mindennek megvan a határa!!!

Meg van annak is,ha szenved valaki, sóhajtozik... az egy dolog. De ha már "kiabál melletted" az egészen más!!

A császár valóban nem kívánság műsor, ezt soha nem is firtattam! Fájdalom csillapításhoz pedig minden szülő nőnek joga van! Nem tisztje egy kórháznak sem eldönteni,hogy a nők csak és kizárólag fájdalom csillapító nélkül szülhessenek!!

A következő amire reagálnék,az az,hogy "biztos könnyű szülése volt" - attól,hogy nem írtam le részletesen,egy dolog... És mivel már mindenkinek meg van rólam a véleménye, nem is számít semmit,de azért leírom a 2. szülés utáni perceket (gátvarrás): a doki szerint egy duzzanat volt ott,ami mint egy szivacs szívta magába a lidokaint, ami ily módon el felejtett hatni. Belegontoltok csak abba,hogy milyen érezni azt,amikor varrnak? Minden egyes tűszúrást, és amikor a cérnát görcsre kötötte a doki... mindent éreztem. Mint már írtam,igen alacsony a fájdalom küszöböm. A szülés ahhoz képest a pár perces varráshoz képest semmi volt... egyébként no komment a szülésről,és az utófájásokról... de tudjátok mit? ez ezzel jár! Kérhettem volna az utófájások elviselésére fájdalom csillapítót,pedig ez a kórház nem hogy nem baba barát,de ember barátnak sem mondható el.

Üdv mindenkinek!

2011. febr. 22. 12:19
 20/21 anonim ***** válasza:
En a 10.31-es vagyok.Én sem kaptam fájdalom csillapitot és mind a 10 őltést éreztem amikor varrtak és bogoztak ,hát tényleg kemény nagy fájdalom volt,de mégsem tudtam haragudni a mellettem vajudó nőre.
2011. febr. 22. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!