Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szeretnék tapasztalatot a...

Szeretnék tapasztalatot a Péterfi kórházról?

Figyelt kérdés

Szülészet, eda, cumisüveget lehet vinni?

Hány napig vagy bent? Szülés után van egészségügyi kaparás?

2011. febr. 15. 10:13
 1/10 anonim ***** válasza:
45%
én juniban szültem ott, és hát kedden szültem délután, és szombat reggel engedtek ki, a csecsemősök nagyon rendesek! az éjjeli nővérek annyira nem :S se cumit, se üveget nem engednek. a szülészeten nagyon rendesek! aranyosak, segítőkészek. edát kapsz, egyeltalán nem fáj mikor beadták. kaparást nem tudom, annyi volt h nagy csipeszbe nagy vatta volt és azzal "töröltek" ki. nem fájt egyáltalán, inkább fura volt, h nincs bent semmi de mozog a hasam...nekem jó volt minden téren, mondom az éjjeles nővérke volt bunkó.
2011. febr. 15. 10:18
 2/10 A kérdező kommentje:
köszi.
2011. febr. 15. 10:40
 3/10 krisztivan ***** válasza:
45%
Szia.Én szeptemberben szültem ott.Hétfőn inditották és pénteken engedtek volna haza ha nincs egy kis probléma.Nem volt fogadott orvosom,de meg voltam mindennel elégedve.Babának csak hazajövős ruha kell,pelenka és textilpelus.Minden mást adnak.Baba veled van végig de ha kéred akkor vigyáznak rá.Fürdetést csecsemősők intézik.Szülőszoba szép és jól felszerelt,edát adnak amikor kérsz és nagyon kedvesek a szülésznők.Mindenképp kitörölnek még ha nem is kaparnak.
2011. febr. 15. 12:12
 4/10 A kérdező kommentje:
de fogadnak úgy is ha kerületileg nem tartozom oda, de vajúdás alatt oda megyek?
2011. febr. 15. 13:00
 5/10 anonim ***** válasza:
Én decemberben szültem,igaz sajnos császár lett a vége:-(Nekem volt fogadott dokim és szülésznőm is.Rögtön kaptam Eda-t is.Ha van rá lehetőséged,akkor alapítványi szobát kérj.(a folyosó végén van a mosdó+zuhanyzó,felvágott hassal nem túl kellemes kimenni odáig.Cumisüveget max.becsempészni lehet.:-)Pénteken lett meg a fiam és hétfőn jöttünk haza.És szerintem bemehetsz a kórházba akkor is ha nem odatartozol.(bár ebbe nem vagyok annyira biztos)
2011. febr. 15. 15:45
 6/10 anonim ***** válasza:
SZia. Én is itt fogok szülni augusztusban. Nekem a dokim ott melózik, csak sajna szabira megy, de azt mondta bárki bemegy az utcáról, kötelesek ellátni. Én úgy gondolom, hogy maradok a dokimnál terhesgondozáson végig, mert évek óta ő kezel, és fogadok szülésznőt. Bár ezt marha nehéz semmi konkrét ajánlást nem kaptam még itt az oldalon.
2011. febr. 16. 07:35
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon negatív tapasztalatom van. Októberben szültem.

A szülőszobával nincs gond, szép, EDA-t adnak mindenkinek, ha kéri, az más kérdés, hogy esetleg nem hat rendesen, mint nekem.

Nekem volt "kaparásom" és méhűri öblítésem is, mert komplikáció merült fel (erős vérzés), de ez nem általános.

Normál szülésnél csak betörölgetnek és ellátják az esetleges sérüléseket.

Kedd reggel szültem és péntek délelőtt jöhettünk haza.

A gyermekágyon az ápolók még általában normálisak.

Ha teheted kérj alapítványi szobát {egy ágyas 7000/éj, kétágyas 5000/éj}, mert csak ott van bent a fürdőszoba is, egyébként a folyosót végig kell baktatni naponta 10*.

Az újszülöttesek nagyon bunkók, tisztelet 1-2 kivételnek. Nem veszik jó néven, ha valaki segítségért rohangál, vagy a babát be szeretné egy kicsit adni, mert már nem pihent 2-3 napja egy percet sem!

Még egyszer egyébként nem szülnék ott, mert nekem nem indult be a tejem, a babám iszonyúan besárgult, kritikus súlyveszteséggel, kiszáradva adták haza, hiába könyörögtem, hogy kapjon tápszert, nem adtak csak forralt vizet pohárból, aminek felét kiköpte.

Tiszta hülyének néztek, pedig ők is próbáltak fejni (kézzel), lemértük a szopást, tényleg csak néhány csepp tejem volt; senkit nem érdekelt!

Hazajövetelünk után másnap már annyira bealudt a kincsem, nem tudtuk cumisüvegből sem megetetni, hogy mehettünk a gyermekkórházba infúzióra- 4 nap kórház megint...

Ha újra kezdhetném becsempésznék mellszívót sterilizáló dobozzal vagy folyadékkal, tejtároló edényekkel (mikró, hűtő van az alapítványi szobába), kézzel fejni meg iszonyt fárasztó és reménytelen az elején- legalább is nekem az volt)+ cumisüveget+ babavizet, sőt még Beba HA Start tápszert is vinnék, hogy tudjak neki adni legalább vizet normálisan adni, ha nincs tej még 2 nap múlva sem, akkor elkezdeném fokozatosan a tápszerpótlást.

Nem érdekelne a 30 éves kis újszülött osztályos gyermekorvoska véleménye- akkor nem jártunk volna így.

Ez a bababarát rendszer veszélyes is lehet, de erről sehol nem esik szó!

A cumizavart-ha esetleg kialakul a cumisüvegtől-nálunk nem volt gond, még mindig könnyebb orvosolni, mint egy kiszáradást!

Ja és a tetejébe elfelejtettem írni, hogy védőnő vagyok, több száz babát láttam, dajkáltam, pelenkáztam, orvos helyett orvos voltam a kis falvakban, ahol dolgoztam; mégsem volt sem lelki, sem testi erőm kiállni magunkért a kórházban, engem még hatszorosan hülyének néztek egy laikussal szemben.

/Nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem ezáltal a későbbi munkámra nézve is.../

Még annyit: épp tisztába akartam tenni a fiamat, amikor bejött az újszülött osztály "feje" és közölte, hogy mit képzelek magamról, ha csecsemős nővér lennék, vagy lenne másik gyermekem is, akkor sem nyúlhatok addig a babámhoz, még meg nem mutatták hogyan kell tisztázni....két nap múlva oda is értek elmagyarázni....nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, így hát inkább sírtam, ennél nagyobb megalázás azt hiszem senkinek nem kell...

(Persze a védőnők közt is van, aki nem végzi megfelelően a munkáját, nem mutat hozzáértést; mint más szakmákban is vannak ilyenek, de nem kell általánosítani, hisz én a lelkemet kitettem a gondozottaimért!)

Kívánom, hogy nálad minden rendben legyen és pozitív élményekkel gazdagodj!

2011. febr. 17. 06:59
 8/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, én sem oda tartoztam volna kerületileg, szülni bárhova lehet menni, kötelesek ellátni.
2011. febr. 17. 07:00
 9/10 A kérdező kommentje:
kedves utolsó neked ott dokid volt?
2011. febr. 17. 07:25
 10/10 anonim ***** válasza:

Igen, volt orvosom és szülésznőm is, de nem csak ezért szültem a Péterfyben, hanem azért is, mert itt a férjem bejöhetett volna a császárhoz is, ha arra kerül a sor.

A dokiban egyébként szintén csalódtam (Dr. Zs. L.- a kórház szülészetének honlapján megtalálod az orvosok közt az utolsó helyen, ha így nem tudnád, hogy kiről van szó és érdekel.)

A szülésznő tényleg kitett magáért, ő Palotai Éva volt, bátran merem ajánlani.

2011. febr. 17. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!