38 hetes vagyok. A magzatvíz az átlagosnál több. Ez nem jelent problémát?
de baj! nagy baj!
most mégis?
nem hiszel a dokinak, egy csomó vadidegennek meg hinnél?
hülye...
Úristen ki volt ez a vadbarom az előbb?! Jesszusom!!
Na mindegy...
Nekem kevesebb és 36 hetes vagyok. Erre azt mondta a dokim, hogy ez ilyenkor már normális. Szerintem így a végén már nincsen ennek olyan jelentősége mint mondjuk az elején.
Ne törődj te ezzel ez a doki dolga. Ő tudja.
:) ez tényleg nem normális.
Igazából arra lennék kíváncsi hogy ez mit jelenthet, mert a dokim nem túl bőbeszédű.
Előző vagyok.
Szerintem ez már nem jelent semmit. De komolyan. Nekem legalábbis ezt mondta az orvos bár én épp fordítva vagyok.
Babaneten találtam, hasonló kérdés, a kismama 34 hetes:
Ne genetikai rendellenességre gondoljon! A magzatvíz utolsó harmadban való felszaporodása leggyakrabban annak köszönhető, hogy a terhességi hormonok a cukoranyagcserében okoznak nemkívánatos változásokat: ezt terhességi cukorbetegségnek hívjuk, de alapvető tulajdonsága, hogy szülés után nyom nélkül visszafejlődik.
Ha megfordítom a logikát: ultrahangosként elmondhatom, hogy nem egy esetben a kórképre csak és kizárólag a megnövekedett magzatvíz utalt. E célból nálunk a terhesség különböző szakaszaiban szűrővizsgálatokat végzünk. E célra az éhgyomori cukor nem alkalmas, a szabványos tartalmú étkezések utáni másfél órás értéket szoktuk nézni. Bízom benne, hogy ezt a vizsgálatot (egyszerű vérvizsgálat) Önöknél is végzik.
Zárómondat: a terhességi cukor-zavarok legnagyobb többsége egyszerű, mennyiségi és minőségi alapon meghatározandó diétával egyensúlyban tartható.
És végül: sokszor semmi ok nem található, ami a magzatvíz átmeneti megszaporodását okozhatná. Tehát: kivizsgálása javasolt.
Ha a dokid megvizsgált, és nem talált semmit, akkor ne aggódj. Amugy ha jol tudom, ilyenkor már nem termelunk magzatvizet, ami van, az megy "körbe".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!