Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek meddig fájt a vágása a...

Kinek meddig fájt a vágása a hasán császár után? Az normális, hogy ha hozzáérek a hasamhoz az érzékeny? (2 hete császároztak. ) Lehet hasleszorítót viselni, nem árt a sebnek?

Figyelt kérdés
2009. febr. 9. 11:50
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
2 hete és csak érzékeny ha hozzáérsz???? Hát szerencsés vagy! Engem 4 hónapja császároztak és még mindig fáj!
2009. febr. 9. 11:58
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális szerintem. A hasleszorító nem hiszem, hogy árt a sebnek. (bár a hatásosságát tekintve nekem komoly kétségeim vannak) Saját sebemet ha megnyomom több év után is érzem (fájni nem fáj, csak ott már soha nem lesz teljesen olyan mint előtte volt)
2009. febr. 9. 11:58
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Engem több, mint 11 hete császároztak, hát én is kíváncsi vagyok a többiek mit válaszolnak majd. Nekem a belső sebem fáj, meg viszket.Ma például gyakran rettentően fáj, bele is szúrogat. Olyan pulzáló a fájás. Azt hallottam, hogy frontra meg stb. érzékeny lehet.

Hasleszorítót nem mertem használni, mert nagyon megoszlóak a vélemények, inkább nem reckírozok. Én elkezdtem tornázni, hasizomgyakorlatokat is, így most állandóan azon vagyok beparázva, hogy nehogy sérvem legyen. (Ugyanis a védőnőm azt mondta, hogy vigyázni kell, mert könnyen sérvet kaphatunk.) De lehet, hogy sokszor izomlázat érzek, csak nem ismerem fel. Furcsa fájás ez.

De nekem elviselhetetlenebb ez a viszketés...

2009. febr. 9. 12:00
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Hihetetlen, vajon mitől vannak ilyen különbségek? Máshogy műtenek a dokik, vagy a rekreációs idő ilyen eltérő? Engem 5 hete császároztak, én hordtam haskötőt, de nem tudom,h az használt-e vagy sem, sztem már nem lesz kisebb a hasam torna nélkül. Viszont a sebem 1 hét után már egyáltalán nem fájt. 10 éve volt vakbél műtétem (elméletileg a méhet leszámítva az is ugyanolyan hasiműtét), na az legalább 3 hétig fájt műtét után -ezért gondolom, h nagy eltérések vannak műtéti eljárások között. M.
2009. febr. 9. 12:07
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Szai! 10 hónapja császároztak, kb.3 hónapig nagyn érzékeny volt az alhasam, fájt mikor megsimogattam a hasam. Azt hittem sosem múlik el , de hála istennek elmúlt. Várj nyugodtan, el fog múlni, perse alkat függő, hogy miorra és menyire szűnik meg ez az én inkább érzékenységnek hívnám ezt a dolgot. És én kb. 2-3 hétig a kismama gatyómban jártam szülés után, annyira érzékeny volt a hasam, nemhogy hasleszorító (bár valszeg emiatt is eléggé lóg még a hasam...)
2009. febr. 9. 16:18
 6/9 anonim ***** válasza:

Anyukám engem 24 éve szült császárral és még mindig érzi a sebet. És pici a vágása.

Csak érdekesség, bocs az off-ért.

2009. febr. 9. 20:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia,engem pont két hete császároztak,már 4 napra rá nem éreztem semmi fájdalmat,most meg már a régi vagyok!Én nagyon féltem a császártol mert mindenki mondta hogy utána milyen rossz lesz,nem igy lett.....
2009. febr. 9. 21:07
 8/9 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az utolsó válaszadóhoz: én fájdalmat nem igen éreztem, inkább érzékeny volt, és az is hamar elmúlt. Nem tudom, hogy milyen a "hivatalos" hasleszorító: én a kismamaövet használtam, illetve Tena bugyit otthon is. A sebet pedig nem kíméltem: kb. a harmadik naptól teljesen szabadon volt, és csak néha kentem be Sudocrem-mel.
2009. febr. 9. 21:18
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,megnyugodtam,mert azt hittem már,hogy ez nem normális.
2009. febr. 11. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!