Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a helyzet ebben az esetben?

Mi a helyzet ebben az esetben?

Figyelt kérdés
38 hetes vagyok, már nem lesz több terhesgondozásom csak nst-m. Elmúlt héten kérdeztem a védőnőmet a streptococcus baciról, és mondtam hogy a körzeti nőgyógyász nem végezte el a vizsgálatot, nem is említette. Mondjam a kórházban hogy nézzék meg nekem? Legközelebb csak 17-én kell mennem a kiirt napon de már csak a kórházba.
2011. febr. 4. 08:08
 1/4 anonim ***** válasza:
A streptotcoccust kenettel vették, ezt csak nögyógyászaton tudják elvégezni. szerintem az sztk-ba is bemehetsz egy ilyen kenetet levetetni. érdemes, habár én kaptam a szülésnél antibiotikumot a gyereket meg figyelték , de nem lett semmi baja.
2011. febr. 4. 08:14
 2/4 anonim ***** válasza:

Hu, hát ezt jól elhanyagolták neked! :(

Nem tudom, mennyi értelme van levetetni a 38. héten, már eléggé a finish-ben vagytok. Kb. egy hét az eredmény, aztán vagy megszületik addigra a babád, vagy nem. Írnak fel kúpot, elkezdheted használni, közben vagy megszülsz, vagy nem. De mivel rövid az idő, kikezelni úgysem tudnak, szüléskor úgyis kapni fogsz (azt hiszem) két szurit. A babákat figyelik, de nagyon nagyon ritka, hogy elkapjanak ebből valamit.

A 32. hét környékén szokták levenni, nekem már másodszor nézte a doki, kúppal nem sikerült kikezelni, most már antibiotikum kell, és még valami gombát is beszedtem, de semmi jele nem volt, hogy bármi gond lenne odalenn.

2011. febr. 4. 08:46
 3/4 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM
2011. febr. 4. 09:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképp érdemes levetetni, mert ha olyan kórházban szülsz, akkor negatív lelet hiányában automatikusan adják szülés alatt az antibiot, ami lássuk be nem túl hasznos egyikőtöknek sem. Ha nem akarsz ezzel bajlódni, akkor legalább a kórházban kérdezz utána, hogy mi a protokoll.
2011. febr. 4. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!