Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi a helyzet a következő...

Mi a helyzet a következő esetben? Van még TB-m, vagy már nincs?

Figyelt kérdés

Problémám a következő:

22 éves vagyok, a héten volt az utolsó vizsgám.

Munkahelyem még nincs, továbbtanulni csak felnőttképzésben fogok szeptembertől.

A TB-vel ilyenkor mi van. Jár még? Ha regisztrálok a Munkaügyi Központba, akkor ők intézik? Vagy amíg nincs munkahelyem, addig én fizetem minden hónapban?

Aki ért hozzá, kérem segítsen.

Köszönöm

2011. jún. 25. 19:06
 1/3 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, hogy még 1 vagy 2 hónapig biztosítva vagy de erről a munkaügyi központban tudnak neked felvilágosítást adni (inkább kérdezd meg biztos ami biztos), a rossz hír az, hogy amíg nincs munkád addig neked kell fizetned a TB-t csekken (ez kb 4500 Ft/hó) úgy tudom, hogy ezt akkor is fizetned kell ha esetleg szociális segélyt kapnál, ha közhasznúként foglalkoztatnak az más az esetben mivel dolgozol befizetik utánad a TB-t is arra az időre amíg foglalkoztatva vagy. A felnőttképzés ideje alatt viszont elvileg szintén fizetned kell a TB-t kivéve ha esetleg olyan képzésen veszel rész ahol fizetnek is neked érte (pl munkaügyi központ egyes képzései)
2011. jún. 25. 19:34
 2/3 anonim ***** válasza:

45 nap türelmi időd van és 5200 ft/hó most már.

El kell menned a NAV-hoz és kitöltened egy nyomtatványt, majd kapsz határozatot is a fizetési időpont előtt,hogy melyik hónapban pontosan mennyit és kapsz hozzá csekkeket is.

2011. jún. 25. 20:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Két kérdés: milyen suliban végeztél most (közép vagy felsőfokú?), és mit értesz azon, hogy "továbbtanulni csak felnőttképzésben fogsz"? A tanulói vagy hallgatói jogviszony megszűnésétől számított 45 napig még biztosított vagy (a hallgatói jogviszonyod a diákigazolvány leadásával szűnik meg azt hiszem szeptember vagy október táján és nem az utolsó vizsgával), s onnan kell számítanod a 45 naptári napot amennyiben felsőoktatásban tanultál. (ez nagyjából december közepe).

Ha szeptembertől tanulni fogsz (feltéve, hogy az nappali képzés), akkor onnantól újra biztosított leszel. Ha a Munkaügyi Központ által indított képzésen veszel részt, akkor Ők intézik mindezt.

Amennyiben estin vagy levelezőn tanulsz tovább, elvileg valóban Neked kell fizetned a havi 5100 Ft-ot. Ennek elindítását nem csak az Adóhatóságnál hanem a lakóhelyed szerint illetékes Egészségbiztosítási Pénztárnál is kezdeményezheted.

2011. jún. 26. 00:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!