Milyen házi módszerek vannak a szülés megindításához? Érdemes próbálkozni?
Én eredetileg február 3-ra voltam kiírva, de a dokim a végén kitalálta, hogy 10-e a várható időpont. Múlt csütörtökön (5-én) a ctg már mutatott fájásokat, és a doki tágított a méhszájamon is - annyira fájt, hogy majdnem leugrottam a székről. Azt mondta, ha idő van, akkor erre megindul a szülés. Mire hazaértem tiszta vér volt a bugyim, de még mindig semmi. Ma nekem is nagyon fájt a hasam, és a babóm folyamatosan helyezkedik, sőt már bőgtem is idegességemben.
Vannak sokaknál bevált házi praktikák (pl. lépcsőzés, tonik ivás, szex....), de én nem próbálkozom. Ha indítani kell, akkor azt inkább az orvosra bízom, de nagyon remélem, hogy rövidesen a baba is úgy dönt, hogy magától előbújik.
Neked is kitartást, és könnyű szülést kívánok!
Sziasztok!
Köszönöm a biztatást! Tudom, hogy majd ő tudja mikor akar jönni, csak hát már nagyon kivagyok....Az utolsó hozzászólónak: te se vagy akkor jobb helyzetben mint én, sőt...Köszönöm a válaszokat, ameddig még bírom nem próbálkozom semmivel.
Szia!
Én holnap (02. 08.) töltöm a 39. hetet, de már a 25. héttől kezdett kinyílni a méhszáj, ezért 10 hetet feküdnöm kellett (nehogy korábban jöjjön Bébike). A 35. hét után "felkeltem" és azóta mindent csinálok. Na azóta nem változott semmit a méhszáj állapota. Bébike még mindig nagyon fent van, esze ágában sincs kijönni. A dokim is említette, hogy ez így nem lesz jó, de hát nem tudok csinálni vele semmit. Emeleten lakunk, így lépcsőzök elég sokat, van egy 5 éves kisfiam, így vele is elég sokat kell foglalkozni, játszani, vásárolni járok, mindent megcsinálok a háztartásban stb., de így sincs semmi. Még mindig annyira nyomja a gyomromat, hogy sokszor egész éjjel fent vagyok. Nem tudom, hogy mi lesz, ha nem indul meg lefelé. A forró fürdőt én sem mertem kipróbálni, de forrón zuhanyzom minden nap, de semmi. Szóval remélem tudja, mikor kell kibújnia. Sok sikert.
Szextől kezdve a sétáig, lépcsőzésig, bábakoktélig sokminden van, ami "elvileg" megindíthatja a szülést, de ha belegondolsz, valószínűleg nem véletlen, hogy a várandóssg ideje annyi, amennyi.
Az orvostudomány fejlett és megmondhatja, hogy mi és mennyire fejlett egy babán, és hogy xyz időpontban ha világrajön (hozzák) már teljesen életképes, de azért én nem mertem próbálkozni. ( bár én is nagyon türemetlen voltam már a végén)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!