Akiket farfekvés miatt (vagy más miatt) császároztak, mik a tapasztalatai, nagyon rossz volt?
Szia!
Engem farfekvéssel császároztak,első baba volt és én is nagyon féltem,kb. 4-5 kérdést ki is írtam:-)
De végül nem volt annyira szörnyű pedig nagyon féltem hidd el,én is nézegettem a videókat!
Ha gondolod kérdezz bármit!
Ügyeletesnél szültem.
nekem a barátnöm szült 2 hónappal utánnam császárral.
Èn azt mondtam neki, hogy gondoljon bele a gyerek tuti nem lesz oxigénhiányos, nem fog sérülni a szülés közben. nem kell attól rettegnie hogy mikor esik le a szívhang amikor már a szülöcsatornában van és nincs már választás. nem fog repedni, nem fogják varrni és nem kell a gyereket vákummal tartani.
Nekem marha nehéz volt a kitolási szakasz, így császár párti lettem. másfél órán keresztül toltam a babát de nem jött, nyomták és a végén úgy húzták ki (vákummal). olyan elkeseredett voltam hogy már zokogtam és remegtem a végén. habár baj nem lett, szép szívhanggal végig csinálta a babám, de soha többet ilyen nehéz szülést. örülj a császárnak.
Második vagyok!
Nekem programozott császár volt 4 hónapja medencetartás miatt.
Befektettek,elvégeztek mindenféle vizsgálatot(UH,manuális vizsg.ctg) és másnapra én voltam a második műtét,időpontot nem mondanak mert bármikor becsúszhat egy sürgős,és akkor csúszik a dolog.
Nem indították meg a szülést,reggel kaptam egy beöntést és vártam míg hív a nővér,akkor elsétáltam a szülészetre,ott előkészítettek és és utána műtő.
Katétert kaptam ami kicsit fájt:-S
A műtét kb 30 percig tartott,de már úgy 20 percnél a babám nem volt ott mert megszületett,kivették utána rá 5 percre behozták megmutatni miközben varrtak össze.Először apuka látta,én csak akkor láttam egy pillanatra mikor kiemelték.Abszolut nem érezni semmit csak matatásokat meg néha nyomást de nem fáj egy kicsit sem!!!
A műtét maga nem fáj csak utána,de az is 8-10 óra és elmúlik!
Reggel 10 kor műtöttek és este 7kor már mennem kellett zuhanyozni,ott majdnem összecsuklottam de még akkor elmentem a babámért megnézni mert nem bírtam ki!!
Bármikor és bármeddig veled lehet a baba de mivel nem szabad felkelni műtét után 8 órán át kb.ezért nem lesz ott hisz nem tudnád ellátni,de utána a fürdetés és vizit kivételével mindig velem volt!!!
És kell is hogy veled legyen a szoptatás miatt!
Ja,Budapesten az Uzsokiban voltam.
Minden jót!
szia!
ha már ilyen videó nézős vagy: én is néztem ilyen videókat,de a császár videón se tűnt olyan durvának,mit egy "normál" szülés.Eleve: nincs közben szenvedés...
Szerintem ha bírod,nézz meg egy hüvelyi szülésről készült videót is.Én így tettem és már nem is volt olyan borzasztó a császár látványa utána.
Bár igaz,hogy én eleve császár párti vagyok/voltam mindig is(anyukám szülési problémái miatt részben,a születésemnél gondok voltak és nem tudja tartani a vizeletét se és sajnos a székletét se rendesen."Pelenkázza" magát.A nemi élete az elmondása szerint 15 év! után lett tűrhetőbb,de nem élvezi a mai napig)Anyukám engem 17 évesen szült,én 21 éves vagyok,anyukám 38 most.
Szia! Ne félj tőle, szerintem nem vészes, bár nekem 10 óra vajúdás után inkább megkönnyebbülés volt. Kicsit nagyobb (38cm) fejkörfogattal született a kislányom, és nem fért be a szülőcsatornába, ezért volt szükséges a műtét. Kb. 1 órán át tartott, aminek félidejénél vették ki a babát, aztán már csak engem "raktak" össze:) Tényleg mindent érzel, de egyáltalán nem fáj. Nekem a fejem felett álló anesztes még kommentálta is a történéseket. Undorodom minden ilyesmitől, de nem zavart, mert csak a babára tudtam koncentrálni. Reggel 8-kor szültem, délután 4-kor kellett felkelnem sétálni. Mivel sikerült, kivették a katétert. Az este még nem volt az igazi mozgás szempontjából, reggel is nehezen keltem fekvő helyzetből, de aztán egyre könnyebb lett. Nem is hagyhattam el magam, mert ott volt velem a csodaszép kislányom!
Ne nézegesd ezeket a videókat, és főleg ne rettegj! Nagyon sokan túlestünk már ezen! Kitartást és ne rontsa ez el a babavárás örömét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!