SZTK vagy magánorvos?!?!
27 éves vagyok.
Terhességem alatt végig SZTK-S rendelésre jártam,kis naívan azt gondoltam figyelnek az emberre,miért is ne hisz komolyan veszi az orvos a hivatását,amikor viszont elérkezett a szülés időpontja,az adott kórházban csináltak még egy UH-ot szülés előtt ahol kiderült hogy:
-kevés már a magzatvíz,megkellet volna születnie a babának
-a baba bevan szorulva a bordáim közé(azt tudtam hogy faros)
-a méhlepény elvolt már öregedve
-és a súlya is újdonságként hatott rám
Ezt a társadalombiztosítási ellátásra miért nem tudták megmondani?
Persze azóta megszületett már a kisfiam császármetszéssel és minden rendben van,9/10-es apgarral,de akkor is,nem felháborító???
Legközelebb magándoki!!!
Sajnálatos az eseted, kedves Kérdező, és szerencse, hogy nem lett baj belőle.
Ugyanakkor én teljesen meg voltam elégedve a nemfizetős ellátással. Zalaegerszegen a kórházba jártam, minden hónap első hétfőjén vizsgáltak (kb az összes dokinál jártam), precízen UH-oztak, a védőnő intézett mindent - soron kívül mehettünk be vizsgálatra, stb.
Én is sztk-ba járok,igaz van mikor reggel 9-13 ig ott ülök mert az ismerős kismamákat be hivja elöbb,soron kívül.
Szoktam neki pénzt adni,de legközelebb mire megyek,meg sem ismer.:)
Én is sztk-ba járok, pedig annak a dokinak van magánrendelése is és tudta, hogy nála akarok majd szülni is, de még csak egyszer sem mondta, hogy mehetnék a fizetős rendelésére.
Én nagyon elégedett vagyok az sztk-val is, megkaptam mindent, minden egyes uh alkalmával még képet is.
Szerintem ez is olyan, hogy ki kell fogni a normális dokikat.
Egyébként tényleg felháborító, hogy ilyesmit nem közöltek veled.
Nekem a szülés olyan dolog volt ami nem csak arról szólg hogy valaki megszülesszen mert ez a munkája, hanem klcsönös bizalomról is hiszen életem legnehezebb és legnagyobb kihívása előtt álltam, féltem, bizonytalan voltam, kellett valaki akiben feltétel nélkül megbízom, aki ismeri a terhességem minden mozzanatát és akit felhívhatok hajnali 3-kor is ha nagyon görcsölök, vérzek, bármi.
Ezért csakis magánorvosban gondlkodtam, nekem ez fontos volt. De hozzáteszem , nekünk szerencsénk volt, mert adóvisszatérítésből kaptunk 100 ezer forintot ezért ezt teljes egészében félretettük a szülésre és terhességre.
Az örök kérdés:)
Én SZTK-ban jártam,ügyeletes orvosnál szültem minden oké volt.
Most is SZTK-ba járok terhesgondozásra és az ügyeletesnél tervezem a szülést.
De akit megnyugtat az fogadjon dokit,ha megengedheti magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!