Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit gondoltok, lehetséges,...

Mit gondoltok, lehetséges, hogy a babák emlékeznek a megszületésre?

Figyelt kérdés
Azon morfondíroztam, hogy mennyire utálják ezek a törpék, ha ruhát húzunk át a fejükön, pláne ha megszorul egy kicsit. Nem lehet, hogy emlékezteti őket arra, amikor át kellett nyomakodniuk a szülőcsatorna "satuján" erre a világra?
2011. jan. 15. 21:05
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én szinte teljesen biztos vagyok benne. Úgy 2-3 éves korukig szerintem emlékeznek rá, ha nem is a folyamatra, de az érzésre biztosan. Az enyém beszorult a tolófájásoknál, a doki vákuummal szedte ki. Egészséges, de a mai napig nem szereti a sapkát, nagy ügyesen kell feladni rá. Szerintem nem véletlen.....

2011. jan. 15. 21:12
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám császárral született, mert a nyaka és mindene köré tekeredett a köldökzsinór, és az utsó hónapban egyáltalán nem hízott, mert nem jutott elég táplálékhoz. Ő meg arra allergiás, ha egy-egy hosszabb zsinórral elkezd játszani, és magára tekeri véletlenül, mindig pánikba esik tőle, akkor is, ha nem szorítja semmi. Ilyenkor szoktam is neki mondani, ne aggódjon, az nem köldökzsinór. A sapkát és a ruhán átbújást viszont jól viseli. Szóval fogalmam sincs, de nekem is eszembe jutott már ilyesmi.
2011. jan. 15. 21:20
 3/10 anonim ***** válasza:
Valószínű,hogy igazatok van,de akkor a császáros babám miért utálja ugyanezeket?
2011. jan. 15. 21:22
 4/10 anonim ***** válasza:
Minden baba utálja a sapkát! Az unokám császárral született,de alig lehet ráadni a sapkát vagy a pulcsit.
2011. jan. 15. 21:24
 5/10 anonim ***** válasza:

Minden baba utálja ha öltöztetik és minden baba kétségbeesik ha madzag tekeredik rá.

Egy újszülött babának még nem elég fejlett az idegrendszere ahhoz, hogy ilyesmire emlékezzen. Ha elég fejlett lenne akkor mi is emlékeznénk rá.

A születés élménye pár óra alatt kitörlődik.

2011. jan. 15. 21:27
 6/10 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom... Az enyém "rendes" úton született, és nem utálja a sapkát, sőt! (most két éves). Sőt, ő szokta kiválasztani a 4 sapkája közül, hogy épp melyiket akarja felvenni, és ha elfelejtek rá a lépcsőházban sapkát húzni, akkor kéri is. És sosem utálta, korábban sem.. Érdekes ez.
2011. jan. 15. 21:28
 7/10 anonim ***** válasza:
Viszont kesztyűt azt nem lehet rá adni egyáltalán :((
2011. jan. 15. 21:29
 8/10 anonim ***** válasza:
állítólag tudatalatt mindnyájan emlékezünk rá valahol.
2011. jan. 16. 02:46
 9/10 anonim ***** válasza:

Ahogy végigolvastam egyből az jutott eszembe amit a 3.dik válaszoló adott,hogy akkor a császáros babák miért csinálják ugyanezt?mert így végig olvasva azt mondtam:tényleg van benne valami.Ám belegondoltam:az én lányom császáros,mégis utálja amikor a ruhát áthúzom a kis buksiján.

Ezt most komolyan nem értem,mert amúgy van logika a kérdésben,és ha belegondolunk,azt mondjuk:tényleg!

Csak a császárosokat nem értem(mint az én lányom is)nekik akkor "szeretni" kéne ezt a mozdulatot. :)

2011. jan. 16. 12:19
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen, 21.17-es válasza logikusnak tűnik. De akkor is kellene hogy legyen valami magyarázat rá, nem? Vagy a születéstől függetlenül maga a szorítás az, ami ellen védekezik a szervezet?
2011. jan. 17. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!