Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen a vákuumos szülés?

Milyen a vákuumos szülés?

Figyelt kérdés
2011. jan. 14. 08:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A proc. lényegében annyi hogy csinálnak egy nagy gátmetszést a vákumos készüléket ráillesztik a baba fejére és lényegében kihúzzák a szülőcsatornából.

azért szokott kelleni mert a baba már a szülőcsatronában van de anyuka nagyon elfáradt

a babát gyorsan ki kell venni pl rossz szivhang bármi más

miatt.

csúcsos lesz a feje tőle pár napig de más baja nem lesz.

Nekem nem volt nem személyes tapasztalat.

2011. jan. 14. 09:01
 2/10 anonim ***** válasza:
97%
Saját tapasztalat: mivel eléggé elhúzódott a kitolási szakasz, a fiam szívhangja leesett. Ekkor csináltak egy gátmetszést, majd ráillesztették a fejére a vákuum műszer tapadókorongját. Mondták, hogy toljak. A doki húzta a készüléket, vele a babát, a műtős meg közben a hasamat nyomta, így segített a picinek kijönni. Elsőre ki is jött. Én repedtem ezer felé... A fiamon nem igazán látszott semmi, igaz, nagyon nagy haja volt, az felfogta a szívókorong hatását. Viszont láttam olyan babát, akinek elég nagy heamatóma lett tőle a kis buksiján, de az is elmúlt néhány hét alatt.
2011. jan. 14. 09:18
 3/10 A kérdező kommentje:
Upsz.. és fájdalmas? Kap az ember lánya érzéstelenítést?
2011. jan. 14. 09:28
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor már nem fájt. Érzéstelenítést nem kaptam, mert nem volt, bár nem is kértem volna. Viszont úgy tudom, még ha a vajúdás idejére adnak is EDA-t, a kitolásra már nem. A gátmetszést akkor csinálják, mikor eleve fájás van, így nem lehet érezni. Az egészből annyit éreztem, hogy hozzám ért valami hideg, majd hirtelen forróságot. Egyáltalán nem fájt, még utána sem, hiszen akkora erővel nyomja a baba feje a gátat, hogy az erek, idegek teljesen elnyomódnak. Utána a varrás már nem volt egy leányálom :)))
2011. jan. 14. 09:58
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Az elso babam vakummal szuletett, nagyon elfaradtam a tolofajasoknal - szerintem el is ajulhattam - nem is emlekszem, hogy valamit is ereztem volna a vakumozasbol. Nem lett a lanykamnak ssem csucsos a feje, sem hematomaja nem lett.
2011. jan. 14. 11:11
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Nekem is vákumal született a lányom,mert könyökölt,és nem tudott kibújni,másfél órás hiábavaló nyomás után döntöttek a vákum mellett.Egy pillanat volt az egész,mai napig nem tudom mikor bújt ki,annyira gyorsan történt:-))

Neki nem lett csúcsos a feje,viszont hátul pár hónapig meglátszott a piros folt a fején.Volt egy kis nyaki letapadása,ami állitólag a vákum miatt alakult ki,hát nem tudom..Nekem egy megváltás volt az biztos.Ne félj tőle!

2011. jan. 15. 08:23
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
2011. jan. 15. 19:19
 8/10 anonim válasza:
100%
Látom, jó tapasztalatok azért vannak szép számmal, de megemlíteném, hogy sokat számít az orvos hozzáértése és hozzáállása. Ha Kiskunhalason gondolokozol a szülésen, bizonyos orvosokat, vagy az egész kórházat hanyagold!!! Megbízható, jól képzett szülész kell. Azért írom ezt, mert a barátnőm is így született. De Neki császár kellett volna farfekvés miatt. A főorvos erősködött, hogy így úgy vákuum, ezért ez is lett. Újra kellett éleszteni, ami még kicsi baj ahhoz képest, hogy tiszta családi kórtörténettel születésétől fogva súlyos hallássérült. Tényleg az utolsó mentsvár legyen a dolog!
2011. jan. 18. 07:31
 9/10 A kérdező kommentje:
utolsó: köszönöm. Én Bp-en szülök majd néhány nap múlva, és remélem természetes lesz.
2011. jan. 18. 12:10
 10/10 anonim válasza:
100%

Szerintem minden anya féljen tőle!

Az én fiam III. fokú agykamrai vérzést kapott a vákuumtól! Pedig a drága miskolci Prof. Dr. Berkő Péter volt a szülészorvosom! Valahogy elfelejtette hogy vérzékeny vagyok, és keskeny a medencém. A baba pedig első gyerek volt és nagy termetű. Kijelentették hogy testi vsgy szellemi fogyatékos lesz. Meg is öltem volna mindet ott, az biztos! Leszarták magasról hogy az én esetemben a csaszár lett volna a megoldás ahogy ezt a második szülésemnél is tették.

Az isteni csodaval egyenlő hogy a gyönyörű fiam megúszta kis figyelemzavarral! Rohadt szemét orvosok!

Észnél legyetek! Sok kisbaba nem úszta meg ennyivel és örök életre tönkretette az életét és a családét is.

Figyeljetek, inkább császár mint a tragédia!

2022. febr. 13. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!