Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit visztek a kórházba a babának?

Mit visztek a kórházba a babának?

Figyelt kérdés

Úgy értem,annak akinek kell vinni ruhát a kórházba,mit és mennyit visz?Mennyi pelenkát?(5napra)

35+5hetes kismami

2009. jan. 31. 14:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia!Nem kell nagy feneket keríteni a dolognak.Mi megkérdeztük és mondták mit vigyünk.Vittünk egy rugit,egy sapkát,1 pelenkát amiben haza jön,meg vagy pólya vagy bébihordó,meg egy pléd amivel betakarják.Ja és 2 db textil pelenka egy a feje alá,a másikkal meg letakarják.Mellesleg mi augusztusban hoztuk haza.De max a hideg miatt még egy plusz pulcsi nem árt neki,különben úgyis be lesz takargatva pléddel meg mindennnel,na meg mindenki rögtön haza megy vele nem kell agyonig beöltöztetni.Remélem segítettem.
2009. jan. 31. 14:49
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Kórháza válogatja! Ahol én szültem addíg nem kellett semmit vinni a babának amíg nem kértem ki amint császár után "biztosabb" lábon álltam kikértem akkor nekünk kellett a pelust "finanszírozni" Számolj etetésenként egyet kb.napi 7-8 és akkor nem leszel bajban én egy kiscsomagos pamperst vittem. Minden mást adnak popsikenőcs stb.. fürdetni úgy is a csecsemős fürdeti más meg nem kell esetleg ha úgy gondolod cumijól fog jönni ha esetleg már sajognak a melleid. A hazamenős holmit meg aznap hozasd be apukával mert káosz lesz az éjjeliszkrényed közelében.Könnyű szülést. Egy 4hós kisbogyó anyuja Pusz
2009. jan. 31. 14:57
 3/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok az cumiból akart lenni.Ja és textilpelust 1-2őt az is jó ha van!
2009. jan. 31. 14:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem tudok írni azt akartam kihozni hogy cumi és jól fog jönni. Bocs
2009. jan. 31. 14:59
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én a Bp. Baross u-ban szültem. Elvileg nem kell semmi, de olyan tolonc ruhát adtak a gyerekre, hogy el sem képzeltem, hogy az kényelmes. Egyébként 3 nap után kidobnak :O) Szóval szerintem kell... kis sapka hiszen fázik még a pici, az a kis ujjatlan kesztyű (anyós így nem puszilja a kezét) és nem karmolja össze magát a pici, hosszú ujjas bady úgy 5-6 db, fürdetéskor adsz egyet a gondozónak és abba öltöztetik, textil pelus a feje alá, meg ha mellre teszed is kell. Pelenka is kell napi6-8 db kb. Popsikrémet adnak, a köldök ellátásához adnak cuccost. Azonkívül, amiben hazahozod, azt aznap ráértek bevinni, mikor hazamehetsz. Magadnak vigyél sok, nagy betétet és tena bugyit, Elől gombolós hálóinget. A klotyóhoz meg domestos kendőt, kellhet. Ja és ami nélkül én nem bírnám ... óriáscsomag nedves kendő.

A szüléshez is kell cucc, ha gondolod írj mailt, leírom mi kellhet...ja, bár nem kérdezted de fontos, ha keveset is szopozik a kórházban a babád, itasd, itasd,itasd, elkerülöd hogy besárguljon, előbb hazamehettek...

2009. jan. 31. 15:16
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
plédet is vigyél
2009. jan. 31. 15:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Szülőszobára kell:

Babának: body, rugi, sapka, kiskesztyű, és egy takaró!!!!.

Neked: hálóing, két papucs (zuhanyzás miatt), törölköző, tena betét és nagyméretű bugyi, szőlőcukor, rágicsa a párodnak, csoki és sok-sok ásványvíz, köntös, mert szülés után az egy emeletet saját lábon teszed meg...

Csecsemőosztályra:

Babának: napi 2-3 váltás ruha, sapi, kesztyű (bár ezt nem mindegyik gyerekorvos engedi meg...), textilpelenka (nekünk a szülésfelkészítőn azt mondták, hogy kb. 28 darab, mert náluk az szokás, hogy 3 óránként peluscsere, köldökápolás, majd cicizés) és babatörlő kendő, törölköző. Adnak egyébként pár Liberot, de az nem elég. A köldökápolós cuccokat is a kórház "állja".

Neked: egy nagy és legalább két kicsi türcsi, papucs, 3-4 hálóing, tena betét, bugyi, pohár, evőeszközök, tisztálkodószerek, wc papír- de ezeket gondolom te is tudod, mert már szültél :).

Remélem nem hagytam ki semmit és tudtam segíteni.

2009. jan. 31. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!