Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Már két hete, hogy egy ujjnyi...

Már két hete, hogy egy ujjnyi méhszájat állapított meg nálam az orvosom. Előtte is nyitva voltam és feküdnöm kellett miatta. Most ez az 1 ujjnyi nem akar tovább nyílni, így mikor indulhat be a babám?

Figyelt kérdés
Ma vagyok 37+5 hetes. Már a 25. héttől attól rémisztgettek, hogy koraszülött lesz a babám, mert nem fogja bírni a méhszáj a terhet. Most meg nem akar tovább nyílni. Tudom, hogy van még bő két hetünk, csak olyan furcsa ez az egész helyzet. Nem érzek jóslófájásokat, nem láttam még távozni a nyákdugót, csak a kicsikém szórakozgat a hugyhólyagommal, ami elég kellemetlen, mert néha 1-1 csepp becsordogál. Normális ez. Köszi a válaszaitokat. O.
2009. jan. 31. 11:23
 1/3 anonim válasza:

Szia!

Ilyenkor a felszallo fertozes eselye nagyobb, nagyon vigyazz! Gondolom jarsz rendszeresen NSTre stb, a 37.hettol mar nem szamit korszulesnek ha megerkezik a baba, de a tudeje meg nem minden esetben erett. Pihenj sokat es figyelgesd a magzatmozgast, barmi rendellenest eszlelsz, azonnal hivd az orvosod vagy a szulesznod! Kitartas!

2009. jan. 31. 11:32
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha a külső méhszáj van nyitva, akkor nem szokott gondot okozni. Nekem a 4. terhességemkor (most nyáron:)) a 30. héten egy ujjnyira nyitva volt. Az orvosom szerint nem volt gond, mindent csinálhattam. Azt mondta, ezzel akár a 40. hétig is kihúzhatjuk:) Jóslófájásim csak a 38. hét elejétől voltak erősebbek. A 39. héten született meg a babám úgy, hogy előző nap még semmi jele nem volt. Ja! és az első fájás után 4 óra múlva meg volt a pici. Ez csak azon múlik, hogy hogyan tágulsz a szülés beindulása után. Könnyű és gyor szülést kívánok! Boldog babázást!
2009. jan. 31. 11:51
 3/3 anonim ***** válasza:

Én is így voltam, már 1 hónappal szülés előtt. Sokat kellett pihennem, feküdnöm és nagyon sehová sem mentem. Azt mondta a doki, hogy bármikor elindulhat a kicsi, már akkor 3 kiló feletti volt a súlya. És végül az utolsó hétre berendelt a kórházba, hogy nehogy baj legyen és ne érjünk be, mert tél is volt, hó is volt... Voltak jósló fájások folyamatosan, jártam nst-re napi 3-szor, de semmi. Végül javasolta, hogy indítsuk el a 40. héten, mert akkor már 1,5 ujjnyira nyitva voltam, a nyákdugó is kilökődött rég és félt a fertőzéstől. Beleegyeztem, így a szülés várható napján reggel burkot repesztett és délután meglett a kicsi 3900 grammal. Minden szépen zajlott.

A jóslófájás olyan mint a menstruációs görcs, szinte nem is érzed, csak hogy megkeményedik a pocakod egy pár percre.

2009. jan. 31. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!