ÁEK-ban (Bp. ) szülésről írnátok beszámolót? Hány ágyas a szülőszoba? Hol töltöm a vajúdást? Hogyan maradhatok aktív? Van-e rooming -in az első 24 órában? Mikor szoptathatok először?
Szia
tavaly februárba szültem ott.
A szülőszobákat úgy képzeld el, h van egy nagy terem, és onnan nyilnak kis szobácskák, egy ágyasok. A nagy teremben van a recepció, nővérszoba, előkészítő, mosdók, szekrények, vizsgálók, szekrények, stb...
Én a szülőszobán vajúdtam, de sétálgathattam mindenfele. Saját hálóingben szültem. Apa végig ott volt mellettem, inni lehet. Eszegetni is keveset, energia dúsat. (Banán, keksz, hasonlók)
Amint a baba megszületik, ráteszik a hasadra 5-10 percre. Aztán a csecsemős nővér+apa elviszik, felöltöztetik, apa hozza vissza, ahogy a szülész engedi. Ez attól függ h neki mennyi dolga van veled. A következő 2 órát ott töltitek együtt, a szülésznő segít mellre helyezni a babát. Aztán visznek a kórterembe, babát a csecsemősökhöz.
Egy nővér segít zuhanyozni, ágyba bújni.
Én este 6 ra kerültem be a betegszobába, a babám már születéskor sárgaság gyanús volt, így ő kékfény alá került már első éjjel. Ha jól tudom, első éjszaka sosem hagyják a babákat az anyukákkal.
Nekem az orvosom(nő) előtte megmutatta a szülőszobákat egy vizsgálat alkalmával.
Hogyan maradhatok aktív? - ezt nem értem.
Gyors, könnyű szülést neked!
Szia! Én az idén márciusban szültem, császárral,úgyhogy arról tudok neked beszámolni.A vajúdást a szülőszobán töltöd, bár nekem nem volt benne részem mert sürgősségi császároztak, mivel rossz lett a ctg-m.Este hétkor műtöttek,kivették a fiam elvitték rendbe rakni, majd utána odahozták egy puszira.Ő utána ment a csecsemőosztályra és miután összevarrtak én is.Apa nem lehetett benn mert még pont koraszülöttnek számítottunk.Miután átkerültem én is az osztályra reggel hatkor talpra ráztak majd utána kilenckor hozták a fiam és végig ott volt velem.Szóval non-stop lehet babázni. műtét után átvittek a csecsemő osztályra.Elméletileg rögtön szoptathatsz de nekem csak a harmadik napra lett tejem.De a babának hoznak cukros vizet és tápszert és azzal tudod itatni.Ottani cumisüvegből.Elég zavaró, hogy folyton noszogattak, hogy itassam. Nem árt ha van mellszívód is ha esetleg nem szopizna a baba.Mert a fiam nem nagyon szopizott és be is sárgult szóval nagyon nehéz volt felébreszteni.Emiatt meg alig evett.Nekem meg úgy bedurrantak a melleim, hogy majdnem begyulladt.De én hü...e nem vittem el a mellszívó minden alkatrészét és nem működött.Rendesek voltak mert kölcsön adták az ottani ipari mellszívót, és az rendesen kiszedte a tejet.szóval nem árt ha van tartalékban.Ja meg a bimbóvédő is.Volt olyan akinek az elején még döcögve ment a cicizés és a babája hólyagot szívott a mellbimbójára.szegény apát szalasztotta bimbóvédőért.
Evőeszközt feltétlen vigyél mert azt nem adnak. A babának csak popótörlő meg pelus kell, mást nem engednek.Illetve pár darab textil pelus.
Ha bármi kérdésed van nyugodtan írj szívesen segítek.
Köszönöm mindkettőtöknek! Még- még -még! :) Az aktívnak maradás dolgot úgy értettem, hogy nem akarok ágyhoz kötözve vajúdni, nagyon szeretnék pl. kádban szülni, vagy ha azt nem is lehet, de fitt-ball-on ücsörögni, mászkálni, semmiképp sem vízszintesbe lenni.
Ki volt orvosotok, szülésznőtök? Összesen hány napot voltatok bent? Volt-e beöntés, gátmetszés (elsőnél)? Apunak vittetek-e műtősruhát, vagy ott vettetek? (Mi akptunk egy bontatlant mert a barátnőmnél császár lett és ki se bontották apának a műtősruhát, azt vajon bevihetjük?) Lehet enni-inni, az jó! Meséljetek még!!! :) Bármi részletet! Szülőszoba-látogatáson, meg azon a 4 alkalmas felkészítőn voltatok?
Szia,
első vagyok.
A szülőszobát az orvosom mutatta meg, egy vizsgálat alkalmával. Az ottani előkészítőben vizsgált, aztán körbevezetett.
Lehet sétálgatni, ha kell húzod magad után az oxit, ki lehet menni a nagy terembe is. Lehet "labdázni". Kádban csak addig lehet vajúdni amig a magzatvíz nem folyik el.
Beöntés volt, gátmetszés nem, gátvédelemmel szültem, semmi sérülésem nem volt.
Apának nem kell műtős ruha, sajátban lehet, csak a lábára
húznak "zacsit".
Felkészítőn nem voltam, második babám szültem ott, 2,3 évvel korábban az Uzsokiban született a fiam. Még frissek voltak az élmények.
Az orvosom dr.Aszódi Melinda, szülésznőnek csak a keresztnevét tudom: Marianna, idősebb, nagyon kedves volt, sajnos dohányos, amikor visszajött egy egy cigizés után, émelyegtem a szagtól. :-(
Az orvosommal maximálisan elégedett vagyok. Amig benn voltam, mindennap benézett hozzám, volt egy-két kedves szava, tanácsa.
Péntek délután született meg a kislányom, hétfő délután jöhettünk haza.
Azt hiszem minden kérdésre válaszoltam, de ha nem nyugodtan kérdezz még.
Szia a császáros vagyok :)
Nekem nem volt lehetőségem az osztályt megnézni mert egy hónappal hamarább szültem.szóval minden új volt de ettől függetlenül amíg a szülőszobán voltam nagyon rendesek voltak.Amíg nem ért be az orvosom(Dr.Jerger András)addig két szülész-nőgyógyász vizsgált, konzultáltak, hogy mi legyen, szóval nem voltam elhanyagolva.A szülésznő nálam csak a ctg-t intézte, meg elöl lehúzott egy kis csíkot a műtét előtt.Beöntés nem volt.Utána meg láttam ki volt benn a műtőben mert ugye maszkban voltak.Katétert kaptam, de nem fájt mert az érzéstelenítés után tették be.A kihúzása is észrevétlen volt másnap reggel.
Császárnál adnak homokzsákot a műtét után a pocidra.
Ha javasolhatok neked valamit az az lenne, hogy a biztonság kedvéért készíts egy két kényelmes nadrágot meg elöl gombolós inget, vagy felsőt amiben könnyen tudsz szoptatni.Mert az én csomagom normál szülésre volt készítve és csak hálóing volt benne.Amikor megindult a tejcsi folyton átáztam, még a melltartóbetéttel is, és olyankor az egész ruhát lehet cserélni. Volt, hogy napi két hálóing ment a szennyesbe. Pénteken tartottak benn és rá egy hétre csütörtökön jöttünk ki.Szóval, gondolhatod...
A csecsemősök ...hát vannak nagyon rendesek és vannak elég érdekes hölgyek.A szobatársam szoptatásban kért segítséget és a végén sírás lett belőle.Ő sírt olyan volt a szoptatós nővér hozzáállása...Én például két és fél éjszakát folyamatosan ébren voltam nem tudtam aludni, és amikor este kértem, hogy hadd toljam be az őrzőbe egy picit a fiam, hogy legalább pár órát pihenjek, hát nagyon nem tetszett nekik, sőt még megjegyzés is volt.Ezután másnap bejött a gyerekorvos és megkérdezte, hogy meg vagyunk e elégedve mindennel, de nem szóltunk inkább semmit.Pont előző nap volt a szobatársam incidense is.
De amúgy a többség jó fej,csak egy két "banya"van köztük.
Azt a pár napot meg kibírja az ember.
A szülésznők tíz pontosak, azokat mindenki dicsérte.
Az étel nem rossz, de vihetnek be neked házi kosztot is, van hűtő a folyosón.Csak ráírod a neved és mehet be a többi közé.
A párod bejöhet a kórterembe, látogatási időben.Mondjuk az enyém csak este tudott jönni, de nem szóltak érte.
Ja a textil pelus azért is kell, mert a folyosón van egy babamérleg és szopi előtt után majd mérned kell a babát. Vicces volt ahogy ott álltunk sorban, mindenki a maga kis cuki csomagjával :)
Ha bármi még eszedbe jut írj bátran, akár privit is.
Mikorra várod a babát?Kisfiú, kislány?Amúgy hogy
érzed magad?
Köszönöm újfent! 31. hétben vagyok, március 15.-re várjuk a kisfiúnkat, magándokihoz járun, ki szülész az ÁEK-ban, de sose talizunk ott vele, ezért megyünk majd látogatásra, meg arra a 4 alkalmas felkészítő cuccra februárban... huhh, emésztem a válaszokat, nagyon köszönöm, ha lesz még kérdés, szólok!
Mondjuk azt pl. nem értem, hogy a kádban mért csak addig lehetek amíg elfolyik a magzatvíz... nem lehet kádban szülni? Azt nagyon szerettem volna...
Szia, első vagyok
ha már elfolyt a magzatvíz, a vízben nagyon könnyen megfertőződhet a baba, sokkal nagyobb a fertőzésveszély számodra is. Amikor a tolófájások jönnek, és nyomnod is kell az orvos, szülésznő figyeli mi történik odalenn, mit csinál a baba, hogyan tud kibújni. Ekkor döntik el, kell-e gátmetszés, vagy sem.
Amikor pl a fiam született, nem akarta beilleszteni a fejét, jobbra-balra forgatta. Amikor épp jó irányba fordította, és a monitoron követték a fájásokat, (mert én már semmit nem éreztem), egyszerre kiáltottak: nyomjon anyuka, úgy megijedtem, akkorát nyomtam h ki is csusszant a kicsi fiam egyből. Tehát ezt, ha vízben vagy, nem látják ... és életmentő volt. Azzal kerülhettem el a császárt, h jól rám ijesztettek, mert már készítették elő a műtőt, odahívtak még 2 orvost.
Ki az orvosod?
Értem, köszi. Hát csak sok videót láttam, hogy a vízbe nyomta ki az anyuka a babát, és sokat olvastam róa, hogy ez milyen jó mert sokkal kisebb stressz a gyereknek meg akkor még víz alatt lehet kicsit tartani amíg nem vágják el a zsinórt és fokozatosan kapja az ezernyi új ingert, nem egyszerre, meg hogy az anyukának is könnyebb így.
Dr. Gulyás Istvánhoz járunk magánba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!