Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés utáni aranyér problémák...

Szülés utáni aranyér problémák. Hogyan lehet kezelni?

Figyelt kérdés
2 hónapja szültem, de csak most jelentkezett. Nem is vagyok benne biztos, hogy az-e, nődokinál még nem volt panasz. Milyen dokit keressek meg? De azért jó volna inkább vlm házi praktika....:-SSS Egyátalán mik a pontos tünetei?
2009. jan. 28. 13:51
 1/6 anonim ***** válasza:
fáj a kakilás,vérezhet is. (nekem ez volt a tünete) és a Sperti nevű kúpot használtam,2 nap alatt elmúlt és nekem is 2 hónappal szülés után jött elő :)
2009. jan. 28. 14:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Aranyér tünetei: viszket, csíp, fáj,esetenként kidudorodik és ha már vérzik is, akkor a legjobb orvoshoz menni vele.

Szerintem ha orvoshoz mész ne sebészetre, hanem un. proctologiára (lehet, hogy nem írtam helyesen) menj, ott szakszerűek és megfelelően kezelik. Nehogy úgy járj mint én, akit feleslegesen műtöttek meg és egy évig kínlódott vele. Anyu is volt a proct.-án és a kezdeti félelmét legyőzve már kutya baja.

Figyelj a táplálkozásra is: sok rost (napi 1-2 alma)joghurt, wolkorn kenyér,sok folyadék, mozgás! És ne hagyd, hogy szorulásod legyen (glicerines kúp).

Az almát a sebész orvosom mondta műtét után és nagyon bevált. Két éve volt a műtétem de nem jött ki újra azóta, pedig már másodikkal vagyok babás.

Remélem segítettem: 30 heteske

2009. jan. 28. 14:57
 3/6 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem, hogy székelés után langyos vízzel(nem forróval) mosakodj! Nagyon fontos!
2009. jan. 28. 14:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, 9 éve a szülésnél jött ki és azóta is megvan.

Hol jobb, hol rosszabb, van úgy hogy hónapokig semmi kellemetlenség.

Most, hogy megint terhes vagyok, sajnos szokott fájni, ráadásul vasat is kell szednem, ami enyhe székrekedést okoz.

Mivel diétáznom kell, az aszalt gyümi, rostos üdítő kilőve.

2009. jan. 28. 15:08
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

REPARON kúp és krém, nagyon jó, és kismamák is használhatják.

nekem is így jött elő.

2009. jan. 28. 19:06
 6/6 anonim ***** válasza:
Mastu krém - én ezt használtam, bevállt.
2009. jan. 28. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!