Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szoptatok, és nincs babamérleg...

Andika82 kérdése:

Szoptatok, és nincs babamérlegem. Honnan tudom mennyit eszik a babóm?

Figyelt kérdés
2009. jan. 27. 15:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz bérelni? Én annak idején béreltem, mert én sem tudtam h eleget eszik-e, és a mérlegelés megnyugtatott. Nem került sokba, ha jól emlékszem 2500 ft/hó+vmennyi kaució.
2009. jan. 27. 15:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell mérned a kisbaba evéseit. Fölösleges stresszelés. Ha naponta van legalább hat pisis pelusa, meghízza a heti 12-20 dkg-ot ( a havonkénti tanácsadáson ugyanis le fogják mérni a súlygyarapodását ) , nos akkor eleget eszik. Sok mellretétel. Igény szerinti szopik és minden rendben lesz.
2009. jan. 27. 15:26
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Jókedvű, gyarapodik, felesleges mérni.
2009. jan. 27. 15:27
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Előző válaszadó vagyok.

Azért nem kell mérni, mert fel fogod magad idegesíteni, ha a mérés mondjuk 60 g-ot mutat, miközben a " nagy könyvben ", vagy más anyukák babáinál 100-120-130- akat látsz vagy hallasz hogy esznek a babák. Minden csöppség más és más. Egyikük pont olyan jól hízik a 60-70-től ( legfeljebb kevesebb a kaki )mint a másik a 100-tól. Az ijedtség pedig már sok anyukát sodort a tápszerezés irányába. Az pedig nem jó út. Van elég tejed, bízz magadban. Ezzel teszed a legjobbat a babácskának.

Jó szoptatást, boldog babázást kívánok!

2009. jan. 27. 15:30
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Beelőztek. A második voltam.
2009. jan. 27. 15:31
 6/10 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm, megnyugtattatok.
2009. jan. 27. 15:35
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekem volt mérlegem és arra volt jó hogy anyósom ájuldozzon hogy milyen keveset evett a baba és ennek tápszer lesz a vége stb.Pedig a gyerek csak annyit evett amennyi jólesett neki.A mérleg felkerült a szekrény tetejére a stresszel együtt.
2009. jan. 27. 15:39
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyetértek az előttem írókkal. Azzal se foglalkozz, hogy más babája mennyit eszik. Ha nyugodt,kiegyensúlyozott és az a napi 6 pisis pelus megvan, akkor kár stresszelni. Nekem sosem volt mérlegem, 3 gyerekem felnőtt nélküle egészségesen, a 4. babácskát meg most is szoptatom. Boldog babázást és sok tejcsit!
2009. jan. 27. 15:50
 9/10 anonim ***** válasza:

Onnan, hogy kéthetente elviszed a dokihoz, védőnőhöz és megméri:-)

Nem is szabad minden etetés után mérni, mert agybajt kapsz:-)

Bérelj mérleget, és minden este mérd meg, de lehet, a heti egy is elég lesz:-)

2009. jan. 27. 18:58
 10/10 anonim ***** válasza:

Én mérlegfüggő vagyok. Az első 6 hétben mértem, utána vissavittük, és bepánikoltam, hogy tuti kevés a tejem. Valószínű egy-két napig így is volt (fejlődési ugrás) amire később jöttem rá. Így szopi után adtam még tápszert, és a babóm nem köpi ki a kaját ha nem kell, hanem addig eszik míg van mit, utána persze ordított mert fájt a hasa, bukott sokat. Két hétig voltam mérleg nélkül, 8 hetesen a tanácsadáson kiderült hogy 4 hét alatt egy kilót hízott (gondolom a két heti intenzív tápszerezés megtette hatását) így visszajött a mérleg, két hétig tartott mire visszahoztam a tejem, úgy hogy a lefejt tejcsi (mert már olyan is van) este már nem kell, hanem mehet a fagyóba.

Ezt azért írtam le, mert mindenki más, és van akit a mérlegelés megnyugtat. A babóm egyszer 130-at, egyszer 60-at eszik, napi szinten 80-100-zal kevesebbet mint a nagykönyv szerint, mégis nekem kell a mérleg.

2009. jan. 28. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!