Szülés után az apának miket kell a babának hivatalos helyeken beszerezni ill. elintézni?
Gondolok itt tajkártya, családi pótlék stb.
köszi
Anyakönyvi kivonat,lakcímkártya-Önkormányzatnál
Családi pótlék,anyasági támogatás-Államkincstár
Tajártyát,adókártyát automatikusan küldik a lakcímedre
TAJ-kártyát már a kórházban intézik, nekünk utána kiküldték postán kb. 2 hét múlva. Ugyanígy a baba lakcímkártyáját is.
Mikor ezek megérkeztek, apa utána tudott intézkedni, mert ezek is kellett a hivatalos papírok mellé.
Anyaságit és a családi pótlékot intézte a MÁK-nál.
A munkahelyemen keresztül pedig már én intéztem a Tgyás-t postán keresztül - nálam nem kértek semmiből sem eredetit, csak másolatot.
A Tgyás-hoz az OEP honlapjáról tudjátok letölteni a dokumentumokat, van ott tájékoztató is mit kell még mellé csatolnod majd. [link]
Az anyaságihoz és a családi pótlékhoz pedig a Mák honlapján vannak fent a dokumentumok. [link]
Ha valamit nem találsz, vagy nem értesz, akkor írj privit, mert nekem megvannak a letöltött doksik, azokat át tudom küldeni e-mailben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!