Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után mely papírokat...

Szülés után mely papírokat intézheti máris a kispapa?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy szinte minden helyre a születési anyakönyvi és a TAJ kártya kell. De ha ezeket 2-3 hét múlva küldik ki, akkor mit lehet rögtön intézni?
2009. jan. 25. 19:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Az anyakönyvi kivonatot és a TAj kártyát a kórház elintézte nekünk és mire haza jöttünk, már itt is voltak, úgyhogy azonnal intézhettük a többit. Na, ahhoz már több türelem kellett..:)
2009. jan. 25. 19:19
 2/3 anonim ***** válasza:
Az anyakönyvi kivonat elintézi a khz,nektek csak az illetékes hivatalba kell bemenni érte(úgy emlékszem a születés utáni 10.naptól lehet átvenni).A TAJ kártyánál 2 lehetőség van:ha tudsz várni,akkor kiküldik,általában 30 napot kell várni,ha nem tudsz,akkor menj be az OEP-hoz és személyesen is elintézheted.Mivel nekem nem volt semmi élet-halál kérdése(családi pótlék,anyasági stb.)én megvártam amíg kiküldték,és utána mentünk a MÁK-ba,aztán az okmányirodába lakcímkártyát intézni.Az adókártyát is neked kell intézni,holott az adószáma már rajta lesz a babkötvényen,de kell a kártya is.2 gyerekes anyuka
2009. jan. 25. 19:54
 3/3 anonim ***** válasza:
Hát nekem a kórház intézte az anyakönyvit még ott meg is kaptam és így azonnal mindent tudtunk intézni.
2009. jan. 26. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!