Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi legyen a kórházi csomagban?

Mi legyen a kórházi csomagban?

Figyelt kérdés
Mindenhol mást írnak és már teljesen össze vagyok zavarodva. Mi az amit mindenképp el kell tenni, és mi az, ami jó ha van? Bimbóvédő kell? És melltartó betétből mennyi? Jajj, segítsetek légyszi...
2010. dec. 16. 11:14
 1/7 anonim ***** válasza:

[link]

külön kellene pakolni a baba ruháit a tiedet és a kaját.

vigyél enni pl. fóliás téliszalámit mert van hogy olasz v fokhagymás szelet a reggeli

lehet kockasajtot is meg vigyél csokit mert az jó ha van.

bimbóvédő : nem kell és bármikor apa megveheti ha kellene.

melltartóbetét egy napra kb.4-6 db-ot számolj egy dobozzal tegyél be.

a babának minden napra egy komplett szett ruha - body + rugi - és vagy angolpólya rugi helyett.

magadnak fürdéskor papucs

alváznak vigyél szilviát mert véres lesz és mosni ott nem kell.

nagyon fütenek a gyermekágyon legyen bőven folyadék és lenge ruházat köntös pl. a folyosóra

kispárna!! a legtöbb helyen nincs!

2010. dec. 16. 11:19
 2/7 anonim ***** válasza:

Igazságszerint nem érdemes nagyon sok dolgot bevinni mert az se jó de inkább legyen olyan akiben megbizol és naponta látogat be tud vinni bármit amit kivánsz.

Sajnos a kórházi kaja nagyon szar de hütő meg mikro van.

Kv. :lehet vinni ha anélkül nem ébredsz fel nem tiltólistás.

Ebéd: legyen valaki aki riasztható ha nem izlik mert anyukád húslevese v. bármi más jól eshet.

Azok a tételek amik pl. a mellszivó, a bimbóvédő nem feltétlenül kellenek legyen jóllátható helyen kiirva a párodnak márka név beszerzési hely feltüntetve és megveszi ha kelleni fog.

Legyen nálad egy nagy zacskó amibe gyüjtöd a szennyest és hazaküldheted. Ne legyen átlátszó mert ha apánál nincs épp táska a véres hálóing nem mutat jól az áttetsző teszkósszatyorban.

Csak ami eszembe jutott.

Szóval kapsz is majd és küldj is haza mert ellep majd a maci a nyuszi a virág meg a csoki.

Szép szülést!

2010. dec. 16. 11:26
 3/7 anonim ***** válasza:

- Bimbóvédő krém jó ha van kéznél, de én a szilikon bimbóvédőt nem használtam

- melltartóba betét nem kellett, akkor még alig volt tejem

- betétek nagy mennyiségben

- Sok-sok folyadék, hihetetlenül gyorsan fogy szülés után!

- Én vittem egy doboz Panadolt, azt lehetett bevenni, és ha nem tudtak adni fájdalomcsillapítót, volt kéznél!

- sajnos a nagyyvécézés kellemetlen tud lenni, ezért a dolgok megkönnyítése miatt lehet vinni glicerines végbélkúpot, nagyon hasznos lehet

- Fürdőbe külön papucs, nehogy ásókát is hazavidd majd

- wc-re papír, amivel letakarod

- több törölköző, mert gyakran mész majd tusolni

- hálóing is kell 4-5, mert sokkal izzadékonyabb az ember, és gyakran kell cserélni

most ennyi jutott eszembe, amit fontosnak tartok így utólag

2010. dec. 16. 12:21
 4/7 anonim ***** válasza:

Ész-szerűen: mit vinnél ha csak mandulaműtétre mennél, és épp meglenne akkor. Így pakoltam be a táskát. Egy normális kórházi pakk(hálóing, köntös, papucs(ok), törölközők, pipere táska, fehérnemű, betét(csak ugye most erősebb), ezt magamnak, ha olyan helyen szülsz ahol nem adnak a bébire ruhát, akkor neki napi 2ruha(body-rugi) pelus, popsitörlő, textilpelus legalább 2db)

Ez az alap. Ezen felül amire szükséged lesz, azt innen nem tudod most. Tavaly nekem a kispárnám hiányzott, de nagyon, semmi más, meg az ehető kaja, amit végül hoztak naponta, meg az almalé/szoptatós tea.

Mikor bent voltunk a kórházban, én marha hallgattam az anyámra, hogy azért nem szopik a kicsi, mert nem jó a bimbó, apuka rohant a patikába bimbókiemelőért, a szekrényben porosodik a dobozában(viszont ez tejgyűjtős, melltartóbetét helyett ha most kelleni fog, ezt használom majd), melltartóbetét nem nagyon kellett, nem is bírtam melltartót hordani...

Cumi/cumisüveg: ha vettél/veszel akkor 100%, hogy szükséged lesz rá, ha nincs, akkor viszont sose fog kelleni(murphy).

2010. dec. 16. 12:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Én tegnap kaptam jó tanácsokat a kórházhoz egy kedves kolléganőmtől.

Ha viszel be a babának kis sapit, kesztyűt, mielőtt elviszik a babát pl. fürdetni, ezeket vedd le róla, mert megy a kincstáriba, aztán vagy visszakerülnek hozzád, vagy nem.

Popsitörlőt vigyél a babónak mindenképpen, a sok kismama leírásából nekem az jött le, hogy ezt mindenhol hanyagolják. Érdemes a kórháznál előre kérdezni, hogy popsikrémet stb. adnak-e vagy vinned kell.

A legegyszerűbb, ha otthon összerakod egy kupacba ami kellhet, de nem akarod bevinni. Így apának csak ki kell vennie belőle, nem felforgatni a házat (és a végén úgyse találja meg). :)

Én egy excel táblába kezdtem el írni a listámat, már belegabalyodtam a sok post it-be. :)

2010. dec. 16. 12:52
 6/7 anonim ***** válasza:

Külön tedd a baba cuccát és külön a tiéd.

magadnak: sok-sok betét, minden napra legalább egy bugyi, vigyél legalább 2 törcsit, és 3 hálóinget+amibe szülsz (nekem azért kellett mert ilyenkor nagyon meleg van a gyerekes osztályon a babák miatt és nagyon izzadtam), izzadástgátló, fűrdőköpeny, bimbóvédő-hátha csak azzal tanul meg, bimbóvédő kenőny mert sebes lesz először. sampon+tusfürdő, wc papír, innivaló, kaját meg vigyenek utánad, mert nem szoptatós anyukának való kaját adnak, legalábbis nálam így volt. vigyenek csokit-én nagyon kívántam. ruhát amibe hazajössz

babócának: pelus, törlőkendő (a mi kórházunkban nem adnak), ha gondolod vigyél be neki ruhát (az én lányomra olyan szakadt ruhát adtak hogy öröm volt nézni, meg volt hogy kéket. cumit szükség esetére ha nem tud szopizni kelleni fog. a rucit amibe hazahviszed- bár azt bevihetik utánad is. most más nem jut eszembe

2010. dec. 16. 13:32
 7/7 anonim ***** válasza:
ja és két papucs. fürdéshez egy meg mászkáláshoz egy
2010. dec. 16. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!