Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért is érdemes szülésznőt...

Miért is érdemes szülésznőt fogadni?

Figyelt kérdés

Fogadott orvosom van.

De mit fog csinálni a szülésnél a szülésznő? Mennyi szokott lenni a "tarifája"? (BP-n vagyok) Ők is meg mondják mennyit kérnek, vagy ha felkérem, majd én gondolom ki hogy mennyit adjak?

Hogy van ez, segítsetek!

2009. jan. 20. 21:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
20 30 ezer között.melyikben szülsz?érdemes nagyon,hiszen ö lesz akkor veled nagyon sokat.én is ugy gondoltam felesleges,mert a párom velem lesz,de tévedtem.
2009. jan. 20. 21:51
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg tök felesleges szülésznőt fogadni. Én mindkét gyerekemnél csak orvost fogadtam, mivel ha baj van, ő tud segíteni rajtad, nem elsősorban a szülésznő. Ha azt akarod, hogy valaki foglalkozzon veled, akkor legyen ott a férjed.
2009. jan. 20. 21:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

20-30 ezer a tarifa, ezt azert is kapjak, mert ok 12 oraznak, es amikor megindulnak a dolgok, hivod ot is, es ottlesz veled végig. (o vigyaz rad, o takaritja el a masik lyukbol jovo vegtermeket, ha nem lett volna hatasos a beontes), o segíti a vilagra a gyermeked.

en oszinten szolva azert is fogadtam, mert több olyan ismerosom van, akinek a csaladjaban azert van fogyatekos, mert egyszeruen szuletes utan rosszul fogtak (nagyon megnyomtak a fejet, ilyesmi), a ferjem csaladjaban is (a novere), es be kellett irni a kiskonyvembe. és a vedono lazan kozolte, hogy most is eleg gyakori dolog (kosz, marha jo a fraszt hozni a kismamara)

szóval belem belemultettek ezt az aggódást, ugyhogy kerestem egy tenyleg jó szulesznot, és megbeszeltem vele a dolgokat.

a masik, hogy faros vagyok, es nem szeretnek csaszart, és a nodokim is, és a szulesznom is nagy tapasztalattal rendelkezik faros szulesekben (elso baba), nem pedig "elso baba, es faros? jo, akkor csaszar" hozzaallast kovetik.

amugy szerintem egy jo szulesznonek van akkora (ha nem nagyobb) szerepe, mint a nodokinak.

én meg csak 34 hetes vagyok, a szuleszno mondta, hogy mikor menjek ctgre, ott szeretne lenni minden ilyen vizsgalaton, ami kulon megnyugtató.

én ugy vagyok vele, hogy a dokinak ugye a terhesgondozasi dij 10x-ét illik adni, én ezt nem fogom betartani, 25öt kap ő, 25öt a szuleszno, es ha ugyesek, ajandekcsomagot a noverkek.

beszelgettunk errol az egyik kismamaval (aki ajanlotta a szulesznot), o 3 ora alatt megszult, mondta, hogy o 30at adott, nem azt a harom orat, hanem a szaktudast fizette meg, és teljesen igaza van. sokat tud segiteni, szules elott is, kozben is, meg utana is. (o pl azt mondta, hogy a szuleszno hozzaertesenek volt koszonheto, hogy nem kellett vagni, meg ilyesmi) (en hiszek neki, neki masodik baba, nekem meg most jon az elso).

2009. jan. 20. 22:04
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

SZIA!fogadott orvosom volt,szülésznő meg nem,de kifogtam egy tünemény nőt és még a műtét(császár)után is meglátogatott.Mondjuk embere válogatja,hogy van-e fogadott szülésznőd.

1 hós baba anyukája

2009. jan. 20. 22:51
 5/8 anonim ***** válasza:
50%

2. vagyok.

Harmadik hozzászólónak: nekem is az első lányom farfekvéses volt. Megszülhettem természetes úton. Azonban ilyenkor nem a szülésznő az, aki segít a babát világra hozni, hanem az orvos. A szülésznő ilyenkor csak áll melletted, még vagy 3-4 orvos társaságában. Úgyhogy ilyen esetben szerintem tényleg abszolút felesleges még fizetni is neki.

2009. jan. 20. 22:59
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt fogadott szülésznőm akivel a mai napig nagyon jó kapcsolatot ápolok és ő már a várandósságom alatt mindíg bejött ha nem volt műszakja akkor is és figyelemmel kísérte a vérvételeimet, az eredményeimet azonnal megkaptam mert elintézte, előre vettek nem kellett végig állnom a sort, és az utólsó héten minden nap ő csinálta meg az NST vizsgálatot is. A szülés éjjelén azonnal jött amint hívtam hogy szivárog a magzatvizem. És mire én beértem ő már ott várt ránk. Apás szülés volt amúgy. A vajúdás alatt végig ő itatott, NST csinált, vérnyomásomat és cukromat mérte, a légzéstechnikát magyarázta, őrá támaszkodtam órákig. A férjem pedig a borogatást cserélte a homlokomon és fogta a kezem, meg bíztattak mind a ketten. A szülés után a szülésznőm is segédkezett a varrásnál ami több mint egy órás volt, és a katéterezést is ő csinála meg fájdalom mentesen. Minden nap bejött hozzám. Egyszóval nekem jó volt hogy ő ott volt nekem mindíg. Ha mégegyszer szülnék akkor is megfogadnám de nem fogok. Eü. okok miatt. Én csak ajánlani tudom a szülésznő megfogadását.
2009. jan. 20. 23:45
 7/8 anonim ***** válasza:
74%

Szia.Fogadott dokim volt,de szülésznőt nem fogadtam sajnos...Az éjszakások nem nagyon törődtek velem.A reggeli váltásnál viszont jött egy nagyon aranyos szülésznő aki végülis végig velem volt.Mint később kiderült,Ő lett volna az egyik,aki a dokim ajánlott volna,mert vele dolgozik a legtöbbet.Úgyhogy jól végződött a dolog .

Szerintem fogadj szülésznőt,ha megteheted,ráadásul a nagyja munkát Ő csinálja!

2009. jan. 21. 20:45
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt javaslom, hogy mindenképp fogadj szülésznőt. és 20-30 e a tarifa. hiába van ott veled végig a férjed, ha nagyon nehéznek érzed a fájdalmakat, ő tud ppraktikákat, a férjed viszont nem, a doki meg óránként benéz csak és megnézi, mennyit tágultál. ha még egyszer szülnék, mindenképp fogadnék megint, pedig nincs kidobni való pénzünk. Könnyű szülést!!
2009. jan. 23. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!