Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szüléskor mekkora az esélye,...

Szüléskor mekkora az esélye, hogy a méhlepény nem válik le a méhfalról?

Figyelt kérdés
Ez minden esetben halálos ha nem válik le? És mit lehet tenni hogy elkerüljük a nem leválást? Fellehet valahogyan rá készülni? A császármetszésnél lehet kérni hogy ne a bikini vonalnál jágják fel, hanem a hasizommal párhuzamosan? A császármetszés menyivel bisztonságosabb? Szülés után menyi az esélye a teljes rehabilitációnak? Természetes szülésnél gátmetszés milyen esetben indokolt és az visszagyógyu?
2009. jan. 20. 20:22
 1/5 anonim ***** válasza:
83%
Szia! Ezt a méhlepény dolgot ne parázd túl! Kitalálta azt a természet, hogy hogyan válik le. Ritkán előfordulhat, hogy benn maradhat darabja. De ezt észre veszik, mert szülés után vizsgálják a méhlepény épségét. A császárt jellemzően tényleg bikini vonalban vágják. Keresztben (köldöktől szeméremcsontig) csak akkor szoktak vágni, ha nagyon sürgős illetve nagyon kis súlyú koraszülöttek esélyeit növelik vele.
2009. jan. 20. 20:31
 2/5 anonim ***** válasza:
87%
Szia. Nyugodj meg elég jó a túlélési arány:S Nekem konkrétan nem vált le a méhlepényem mikor az első fiamat szültem. Azt mondták van 8 percem. akkor se sikerült. Azonnal ott helyben elaltattak és leválasztották műtéti úton. Én speciel elég sok vért veszítettem de a sápadtságon kívül ezzel nem volt bajom másnap. Mellékesen megjegyzem gátmettszést is alkalmaztak. Akkor szülés közben semmilyen fajdalmat nem éreztem csak láttam egy nagy tűt amit odaböktek majd egy hatalmas ollót és már ki is bujt a baba. Másnap ezzel már meggyült a bajom. A 6 hetes kontrolnál azt mondta a doki hogy a hüvely környéke olyan szépen tud gyógyulni mint pl az arcbőr. érzékeny de fantasztikusan jol gyógyul. Most a 23. hétben vagyok és azt mondták másodszorra több esélyem van arra hogy nem fog leválni a méhlepényem, de ez nem törvényszerű. Majd akkor megtudjuk:D Tehát nyugodj meg,az orvosok tudják mikor mit cselekedjenek:D Én meg élő példa vagyok hogy túl lehet élni. Egyébként nem halottam még olyat hogy ebbe halt volna meg vki,azt nem tartom kizártnak hogy sok vért veszítsen de az pótolható:D Nyugi mindenképpen:D Boldog babvárást:D
2009. jan. 20. 21:07
 3/5 anonim ***** válasza:
87%

Nekem "masszívan tapadó" méhlepényem volt. Nem vált le, pedig "cibálták". Mivel kaptam EDA-t a vajúdás alatt, ezért ehhez a bumm kanalas művelethez engem nem altattak el. Egyébként az orvosi protokoll előírja ilyenkor az altatást. Hogy őszinte legyek, mivel ilyen komplikációról én előtte szerencsére sehol nem hallottam, ezért nem is gondoltam rá.

hk

2009. jan. 20. 21:54
 4/5 anonim ***** válasza:
55%

Nyugi, belehalni nem fogsz abba, ha nem val le a lepeny, mert valoszinuleg eszreveszik, vagy lesznek tunetei, ha megis bent marad valami es akkor berohansz a korhazba.

Hogy oszinte legyek en mindig azert szurkoltam, hogy nehogy koran valjon le, mert az viszont nagyon nagy gond, mind a te, mind a baba szempontjabol.

Nekem 13. heten volt egy reszleges placentalevalasom, ami szerencsere visszatapadt, a baba is megmaradt, de feltem tole vegig. Szulesnel ebbol annyi gond lett, hogy a placenta egy resze mar a vajudas alatt levallt, szerencsere mar kezdodtek a tolofajasok, a tobbi resz pedig meg mindig taplalta a babat, igy nem lett baj. Viszont a maradek nagyobb darab egyszeruen nem akart lejonni. Sokkal nehezebb volt megszulni a placentat, mint a fiamat, pedig gatvedelemmel szultem, tehat tobb tolofajasom volt, nem tiz percig tartott a kitolasi szakasz. Mar eu-i kaparason gondolkodtak, utolso ot percben voltam, amikor vegre megis kijott, viszont nagyon vereztem, tobb injekciot is kaptam emiatt.

De semmi gond. Hazamentunk es akkor jott a kovetkezo gond: egyaltalan nem indult be a tejem. Probalkoztam mindennel, de nem indult be. Semmi bajom nem volt, nem lazasodtam be, nem voltam rosszul, nem fajt a hasam, a mehem huzodott szepen vissza. Majd ket het utan zuhanyzas kozben egy tenyernyi mehlepeny tavozott, elkepzelheted, hogy mennyire megdobbentem. Megvizsgaltak es kiderult, hogy ez a darab azota is a mehfalon volt, nem valt le, ami azert jo, mert emiatt nem kaptam mergezest, majd valoszinuleg a meh osszehuzodasa miatt dobodott le. Az is kiderult, hogy a szervezetem valoszinuleg erezte, hogy nem fejezodott be teljesen a szules, mert a mehszajam teljesen nyitva volt akkor meg mindig, ami meg azert szerencses, mert igy spontan tudott tavozni, nem ragadt bent, nem kellett tagitani (ami egy ujabb vajudas lett volna tulajdonkeppen).

Az egyetlen maradando dolog: azutan sem indult be a tejem, a doki szerint a bent maradt lepeny miatt, mert a szervezetem nem kezdte el termelni azt a hormont, ami meginditotta volna a tejelvalasztast.

A tobbi kerdesedre sajnos nem tudok valaszolni, mert csaszarom meg nem volt, gatmetszesem meg szinten nem, mert szerencsere sikerult a gatvedelem, igy repedes es vagas nelkul szultem meg elso babamat, aki kozel negy kilos volt. Az biztos, hogy igy nagyon gyorsan regeneralodott a szervezetem, semmilyen fajdalmam nem volt szules utan, aznap este mar torokulesben ultem. Erre a furgesegre szuksegem is volt, mert en kulfoldon szultem es szules utan 10 oraval kiengedtek a korhazbol, nem tudtam tul sokat pihenni. Az huvely es zaroizmok pedig kb egy het utan kezdtek el tenyleg jol mukodni, negy hettel szules utan mar ugyanolyan volt minden lent, mint baba elott, legalabbis a ferjem szerint.

2009. jan. 21. 15:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Meglepve olvasom, hogy ez a dumm kanalas eljárás elvileg altatásban történik. Én is átestem rejta, de se nem altattak, sem nem érzéstelenítettek. Elég rossz élmény is maradt, nagyon fájt.

Azért volt szükség rá, mert bent maradt a lepény egy darabja, azt próbálták kiszedni. Nem tudom, mit találtak meg belőle, de egy héttel a szülés után még belőlen is kijött egy jó tenyérnyi szövetdarab. Elég ijesztő volt. No mindezt csak azért írtam le, mert nekem ennek ellenére volt tejem bőven, szóval nem törvényszerű, hogy ha bent marad egy darabk lepény, akkor nem lesz teje az embernek. (Egyébként én is gátvédelemmel szültem, első volt.)

2009. jan. 21. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!