Ha a vájúdás elkezdődik mikor kell indulni a kórházba?
Figyelt kérdés
Úgy hallottam hogy ha 10 percesek a fájások még várni kell amíg 5 percesek nem lesznek mert hazaküldenek a kórházból.Ez igaz?És ez mit jelent hogy 5 percig fáj vagy 5 perc van a 2 fájás között?Bocsi a buta kérdésért,kezdő kismama vagyok.
Amúgy nekem azt mondták, hogy ráérsz bemenni az 5perceseknél. Kényelmesebb otthon lenni addig is. Zuhany, átöltözés, papírellenőrzések...
Haza nem biztos, hogy küldenek, ez attól függ repedt e burok stbstb....
2009. jan. 20. 16:20
2/11 anonim válasza:
Szia! Nekem rendszertelenek voltak a fájások. Volt 5 perces,de javarészt 7-8-9 percesek. Este 9kor kezdődtek,másnap reggel fél 10re mentünk be a kórházba. Megvizsgált a doki,és közölte,hogy ebből dél körül baba lesz. 12.45kor megszületett a kisfiam.
2009. jan. 20. 16:42
3/11 anonim válasza:
Ha megrepedt a burok, elfolyt a magzatvíz vagy vérzést tapasztalsz, akkor azonnal kórházba kell menni, mindegy mennyi időnként jönnek a fájások.
2009. jan. 20. 16:43
4/11 anonim válasza:
SZia!
Nekem az ÁEK-ben (Bp) azt mondta a szülésznő,h. ha 10 percenként jönnek a fájások és legalább 40 másodpercig fáj akkor el lehet indulni mert az már nem fog elmúlni. Persze azért én nem fogok sietni, csak szépen lassan még lezuhanyozok, átnézem a csomagom stb...
Üdv
36 hetes kismama
2009. jan. 20. 16:55
5/11 anonim válasza:
Az ÁEK-es válaszolótól kérdezem: Már lehet fogadni szülésznőt az ÁEK-ben, ill. Bp-i lakos vagy? Én is ott szülök remélem max. 2 héten belül:)
2009. jan. 20. 20:09
6/11 anonim válasza:
Szia!
Nem, tudtommal nem lehet fogadni sajnos. Szülőszoba látogatáson voltam és ott mondták az előző infót.
2009. jan. 20. 20:19
7/11 anonim válasza:
Ja, és nem vagyok Bp-i.
2009. jan. 20. 20:20
8/11 anonim válasza:
Szia! Én vidéki vagyok és a második szülésem lesz , (bár 9 éve csináltam először) ezért nem megyek fel szülőszoba látogatásra. Kinél szülsz? Hány hetes vagy? Hogy bírod???
2009. jan. 20. 20:21
9/11 anonim válasza:
Hát, én anno 10 perces fájásokkal mentembe, közölték, hogy bő 2 ujjnyi, és, hogy szülünk , burkot repesztettek, mondták, hogy nemsokára meglesz a baba, sajna csázsár lett belőle, de a szülésznő nem akarta elhinni, hogy első baba, olyan gyorsan haladt a szülés (szívlassulás miatt lett császár). Szóval ha még messze is laksz a kórháztól érdemes bemenni, szerintem.
2009. jan. 20. 21:01
10/11 anonim válasza:
Én mikor megéreztem az első fájást, ami ici-pici volt, utána megvártam a másodikat, ami 10 perc múlva jött, az sem fájt csak picit. A kórház 20 km-re van, azonnal indultunk, biztos ami biztos alapon. Még jó, mert mire beértünk, már bő négyujjnyi volt és 45 perc múlva már ki is bújt a babánk.Ha egy picivel többet maradunk otthon, pl amíg lefürdök, lehet az autóban született volna meg.
De nem első gyerek volt, az 2 órával nálam is tovább tartott.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!