Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha a vájúdás elkezdődik mikor...

Ha a vájúdás elkezdődik mikor kell indulni a kórházba?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam hogy ha 10 percesek a fájások még várni kell amíg 5 percesek nem lesznek mert hazaküldenek a kórházból.Ez igaz?És ez mit jelent hogy 5 percig fáj vagy 5 perc van a 2 fájás között?Bocsi a buta kérdésért,kezdő kismama vagyok.
2009. jan. 20. 16:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

5perces fájás= 2fájás között 5perc ment el.

Amúgy nekem azt mondták, hogy ráérsz bemenni az 5perceseknél. Kényelmesebb otthon lenni addig is. Zuhany, átöltözés, papírellenőrzések...

Haza nem biztos, hogy küldenek, ez attól függ repedt e burok stbstb....

2009. jan. 20. 16:20
 2/11 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem rendszertelenek voltak a fájások. Volt 5 perces,de javarészt 7-8-9 percesek. Este 9kor kezdődtek,másnap reggel fél 10re mentünk be a kórházba. Megvizsgált a doki,és közölte,hogy ebből dél körül baba lesz. 12.45kor megszületett a kisfiam.
2009. jan. 20. 16:42
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha megrepedt a burok, elfolyt a magzatvíz vagy vérzést tapasztalsz, akkor azonnal kórházba kell menni, mindegy mennyi időnként jönnek a fájások.
2009. jan. 20. 16:43
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

SZia!

Nekem az ÁEK-ben (Bp) azt mondta a szülésznő,h. ha 10 percenként jönnek a fájások és legalább 40 másodpercig fáj akkor el lehet indulni mert az már nem fog elmúlni. Persze azért én nem fogok sietni, csak szépen lassan még lezuhanyozok, átnézem a csomagom stb...

Üdv

36 hetes kismama

2009. jan. 20. 16:55
 5/11 anonim ***** válasza:
Az ÁEK-es válaszolótól kérdezem: Már lehet fogadni szülésznőt az ÁEK-ben, ill. Bp-i lakos vagy? Én is ott szülök remélem max. 2 héten belül:)
2009. jan. 20. 20:09
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem, tudtommal nem lehet fogadni sajnos. Szülőszoba látogatáson voltam és ott mondták az előző infót.

2009. jan. 20. 20:19
 7/11 anonim ***** válasza:
Ja, és nem vagyok Bp-i.
2009. jan. 20. 20:20
 8/11 anonim ***** válasza:
Szia! Én vidéki vagyok és a második szülésem lesz , (bár 9 éve csináltam először) ezért nem megyek fel szülőszoba látogatásra. Kinél szülsz? Hány hetes vagy? Hogy bírod???
2009. jan. 20. 20:21
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én anno 10 perces fájásokkal mentembe, közölték, hogy bő 2 ujjnyi, és, hogy szülünk , burkot repesztettek, mondták, hogy nemsokára meglesz a baba, sajna csázsár lett belőle, de a szülésznő nem akarta elhinni, hogy első baba, olyan gyorsan haladt a szülés (szívlassulás miatt lett császár). Szóval ha még messze is laksz a kórháztól érdemes bemenni, szerintem.
2009. jan. 20. 21:01
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én mikor megéreztem az első fájást, ami ici-pici volt, utána megvártam a másodikat, ami 10 perc múlva jött, az sem fájt csak picit. A kórház 20 km-re van, azonnal indultunk, biztos ami biztos alapon. Még jó, mert mire beértünk, már bő négyujjnyi volt és 45 perc múlva már ki is bújt a babánk.Ha egy picivel többet maradunk otthon, pl amíg lefürdök, lehet az autóban született volna meg.

De nem első gyerek volt, az 2 órával nálam is tovább tartott.

2009. jan. 21. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!