Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Csaszarmetszes kozben megvagha...

Csaszarmetszes kozben megvaghatjak a babat is?

Figyelt kérdés

Igazabol a kerdest mar meg tudom valaszolni: IGEN.

De en nagyon meglepodtem ezen, nem is hallottam meg hasonlorol, bar csaszarral meg nem szultem, igy nem is olvasgattam sokat utana.

De ti ezt tudtatok?

Vagy tortent ilyen a ti csaszarotoknal, ismerosotoknel?

Tegnapelott szult a legjobb baratnom, csaszarmetszesre volt szukseg, ma latogattam meg oket a korhazban es lattam, hogy a pici fejen van egy kotes, vagyis gezlap leragasztva. Legnagyobb meglepetesemre mondta a baratnom, hogy konkretan megvagtak ot is metszes kozben, nem mely a vagas, nem is tul hosszu, de nem is feluletes, mert 2 varratot is kapott a pici. Es mondta neki a doki szules utan, hogy ne izguljon, ilyen elofordul.

Mindenesetre en megdobbentem.

2010. dec. 9. 21:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

:O Én is meglepődtem, azt hittem ilyen csak filmen létezik.

A Grace klinika egyik részében volt hogy császár közben levágták a baba karját, mondjuk az már nagyon durva, de úgy látszik ennek is van valóság alapja.

2010. dec. 10. 11:06
 12/19 anonim ***** válasza:
28%

Én is császáros voltam, de nem vágták meg a babám. Amikor szültem, szintén sok volt a császár és senkinél nem volt ilyen gond. (Sote II). A dokim is odafigyelt. Gondolom ha ilyen történik akkor a kapkodásnak tudható be. Minden esetre nem félek, 29 hetes vagyok, valószínű ismét császár lesz.

Amúgy sokkal gyakoribb hogy sima szülésnél törik el a baba csontja (pl kulccsont), egyik barátnőméknél volt is ilyen.

2010. dec. 10. 12:34
 13/19 anonim ***** válasza:
56%
Az unokatesóm 8 éve szülte először. Be kellett feküdnie, mert nagyon vizesedett. Akkor 2 rémtörténetet hallott a már szült nőktől: az egyiknek a gátmetszés során "véletlenül" egybevágták a hüvelyét a végbelével, akkora gátmetszést csinált neki a részeg doki (persze semmi következménye nem volt, az az orvos még mindig ott dolgozik). A másik: az egyik babának a fejét 3 centi hosszan vágták meg a fejecskéjét. Mindez a váci Jávorszky Ödön kórházban történt 2002 május-júniusban.
2010. dec. 10. 13:14
 14/19 anonim ***** válasza:
Na eddig nem nagyon paráztam a szüléstől,de most betojtam egyből.még ilyet,hogy megvágják a babákat!!!!!!!!ezeket nem lehet valahol jelenti??????
2010. dec. 10. 14:01
 15/19 A kérdező kommentje:

Ahogy en gondolom: felhaborodni es feljelentgetni ilyen dolog miatt azert nem kellene normal esetben, mert valojaban mindenkinek, akin csaszarmetszest hajtanak vegre el kell fogadniuk, hogy vannak a mutetnek ugymondt veszelyei. Vegulis ugy tudom, hogy papirt is iratnak ala emiatt.

ES: a csaszar nem egy valaszthato dolog lenne alaphelyzetben, hanem eletmento mutet szinte, azaz egy olyan elkerulhetetlen beavatkozas, ami vagy az anya, vagy a baba eletet menti meg, mert valamilyen oknal fogva a huvelyi szules soran serulnenek, talan vegzetesen.

Nahmost ha ez valoban igy mukodne, akkor egy veletlenul ejtett vagas az egeszseges csecsemon, akinek egeszseges anyukaja maradt semmit sem szamit. Tehat ha valoban az eletet ment a csaszar es amiatt tortenik, amire valo, akkor mellekes, hogy a baba szerez egy apro vagas, ami egy ido utan max csak esztetikai problema, vagy az sem.

Olyan ez, mint a bcg oltas utan maradt hegesedes: azt sem banjuk, mert van ertelme.

Egyebkent a baratnom sem vadaskodik, en is inkabb csak meglepodtem, mert nem hallottam soha ilyen sztorit. Ot muszaj volt megcsaszarozni, mert 16 oranyi vajudas utan nyilt ki a mehszaja egy ujjnyira, tehat nem tagult, de a baba szivhangja mar romlott, bele is kakilt a magzatvizbe. O orult, hogy megvan a baba, nem zaklatja az orvost a vagas miatt.

A helyeben en is igy tennek.

De ha tegyuk fel csak kenyelmi okok miatt kernem a csaszart es kozben megvagnak a picit, nah akkor viszont nekem szemely szerint biztosan jo darabig lelkiismeretfurdalasom lenne.

2010. dec. 10. 14:54
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Ahol én szültem ott is volt egy ilyen eset,a doki megvágta a babát császár közben.Oltári nagy balhé lett belöle állitólag a család perelni is akart.Nem tudom mi a vége,de a doki azóta másik kórházban dolgozik.

Burokrepesztés közben sem ritka,hogy megsértik a baba fejét.A szobatársam kislányának is látszodott a seb a fején.

2010. dec. 10. 20:11
 17/19 anonim ***** válasza:
56%
Szia! Olvastam a hozzászólásokat és ehhez: „végül is igaza van a hozzászólónak, hogy 1-2 centire van a külvilágtól az utolsó napokban a baba, de nem igaz, hogy nem tudnak óvatosabbak lenni az orvosok” csak annyi jutott eszembe, hogy a baba biztosan mozog császározás közben is, előfordulhat, hogy odadugja véletlenül a szike alá a kis kezét, lábát, és akkor az orvos is hiába kapja vissza már a kezét. Nem? Különben én is császáros voltam, és még nem hallottam ilyen esetet.
2010. dec. 11. 10:53
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Tegnap 8:55ös vagyok

Én nem azt mondom, hogy nem történik meg, hanem az, hogy "megcsípte a gólya" az kicsit meredewk kijelentés.Engem ez háborított fel.

2010. dec. 11. 11:06
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Én csak egy normál ctg-re mentem be a kórházba de végül sürgősségi császár lett belőle. Még fájásaim sem voltak, teljesen jó volt a közérzetem, azt sem tudtam, hogy mi történik amikor a leletek után közölték, hogy most akkor császár mert a hüvelyi szülést vagy a baba vagy én nem élem túl.Puff, ezek után ha még ezt is tudom, hogy megvághatják a gyereket, hát ott kapok infarktust. Végül nincs a drágámon vágás csak rajtam, egy jó görbe :(
2010. dec. 11. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!