Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek az bátrabban...

Szerintetek az bátrabban vállal 2. babát, aki vajúdás és fájdalmas szülés nélkül, császárral hozta világra gyermekét?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem,mert a környezetemben a császáros anyukák már mind vagy várandósak,vagy meg is született a második babájuk.

Akik viszont hüvelyi úton szültek,ők még nem is gondolkodnak rajta,vagy pedig most kezdenek elgondolkodni.

Szerintetek,valóban lehet összefüggés?

Befolyásolhatja ez a hajlandóságot?

(Természetesen ha most jelen esetben elfüggetlenítünk az egyéb körülményektől,mint pl anyagiak.)

2010. dec. 6. 12:41
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Á,értem.

Köszi a válaszokat!

2010. dec. 6. 13:39
 12/21 anonim ***** válasza:
34%
Úgy szenvedtem másfél napi vajúdásom alatt, mint egy kutya. Fogadkoztam mindenre, ami szent, hogy soha többé nem vállalok gyereket. Még egy napos sem volt a kislányom, mikor vitték az intenzívre, már súlyosan besárgult. Az egész éjszakát az intenzív osztály előtt töltöttük a férjemmel és imádkoztunk, hogy csak élje túl. 8 nap után egészségesen kijöhettünk a kórházból, olyan volt, mintha megszöknénk. Szörnyű élmények maradtak. 5,5 hónapos volt a kislányom, mikor kiderült, hogy újra terhes vagyok, nem volt kérdés, hogy megtartjuk-e. Most az első gyermekem 28 hónapos, a második 14, a pocakban lévő 23 hetes. Miért mások szülésével foglalkozol, inkább a saját élményeidet dolgozd fel, légy büszke magadra, hogy azt is túlélted és kész...
2010. dec. 6. 13:45
 13/21 A kérdező kommentje:

Nem foglalkozok jobban mások szülésével,mint amennyire ők beavatnak engem.

És az én szülésemen nincs mit feldolgozni.

Egyszerűen csak felmerült bennem egy kérdést,és kiírtam arra az oldalra,amit pont erre találtak ki.

Köszi a válaszokat mindenkinek.

2010. dec. 6. 14:10
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Én vajúdás nélkül,programozott császárral szültem egyszer 27hónapja és most 4hete.(csecsemő fejnyi Myoma miatt, hasi nagy méh-műtét az előzmény)Még oxitocinnal sem tudtak fájást "gyártani" tehát én "csak" a rettegésemmel és a műtét utáni fájdalmakkal és napokkal néztem farkasszemet.Mindig is 2 babát akartam,de állíthatom neked,ugyanúgy nem bátor az ember egy nagy-műtétnek számító császár előtt,ha azt konkrétan tudod,mivel programozott.És ugyanúgy végig "aggódod"a 9 hónapot hogy minden ok a babával.A természetes szülésnél pedig arról számol be nagyon sok anyuka hogy "elfelejtődik" a fájdalom,szenvedés ha ott a baba,ezt a természet direkt így alakította.Szóval a logika azt mondaná hogy igen,de valójában nem!Viszont ha valakinek "brutálisan nehéz" szülése volt,akkor bizonyára igen.
2010. dec. 6. 14:22
 15/21 anonim ***** válasza:
Nekem sürgősségi császárom volt,de több babát nem fogok szülni nagyon félek még egyszer nem szeretném átélni.Gyereket nevelni a világon a legjobb dolog,de amilyen traumán én átestem még a mai napig nem tudtam feldolgozni!
2010. dec. 6. 14:48
 16/21 anonim ***** válasza:

Nekem is császárom volt komplikáció miatt. S én sem merek bevállalni még egy babát. :(

Nekem trauma volt így, hogy vajúdás után császár lett.

S leginkább nem testileg, hanem lelkileg. :(

2010. dec. 6. 15:28
 17/21 anonim ***** válasza:

Igazabol nem tudok statisztikakat ezzel kapcsolatban.

Baratnom 16 ora vajudas utan csaszarral szult.Most 5 honapos a babaja es tervezik a kistesot(talan tavasszalkezdenek a projektbe), mert a ferje mar 42 eves.

En bo 42 ora utan huvelyi uton szuletm es most lesz 10 honapos a lanyom es tervezzuk a kistesot(beszelgetunk rola, hogy mit kell addig elernunk anyagilag stb), de meg varunk 1-2 evet, hogy minden adott legyen.Nalunk a korba meg bele fer boven.Ferjem most volt 28 en meg 26 vagyok.

Ebbol nem tudom, hogy lehet-e kovetkeztetest levonni....en inkabb itt a szulok korara es anyagi helyzetere is gondolnek nem csak a szules mikentjere.

2010. dec. 6. 21:46
 18/21 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a császáros anyukák "bátrabbak", nekem is van két barátnőm, akik hüvelyi úton szültek, egyik 6 éve, a másik 3,5 éve, és még csak gooondolkoznak következő babán. De én pl vagyok az ellenpélda, 3,5 hónapja szültem hüvelyi úton, és már a szülőágyon mondtam apának, hogy ez tökjó volt, jöhet a következő! :)) (Ami minket ebben egyelőre meggátol, hogy szeretnénk egy jót aludni, mielőtt jön a következő baba :))
2010. dec. 7. 02:43
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Több órányi vajúdás, teljes kitágulás, próbanyomás után közölték velem, hogy a babámat nem tudják befordítani, irány a műtő. Egy világ omlott össze bennem...

Az orvosom mondta is, hogy sajnos ez egy 2&1-ben szülésre sikeredett. Nagyon erős fájásaim voltak, azt mondtam, hogy kutya legyek, ha én mégegyszer átlépem ezt a küszöböt ami felett ez áll: SZÜLŐSZOBA

Erre most 2.5 évvel később 36 hetes kismama vagyok.

2010. dec. 7. 04:59
 20/21 anonim ***** válasza:
én a császár napján, miután az altatásból felébredtem, már mondtam, hogy jöhet a következő, pedig tényleg nem volt leányálom. Nem tudom, mit mondtam volna síma szülés után.
2010. dec. 7. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!