Anyukák akik Franciaországban szültek?
Francia a párom, két hónapja élünk kint, eddig Magyarországon laktunk, és valószínűleg egy év múlva fogunk hazaköltözni. Itt derült ki, hogy babát várok, aki itt fog megszületni. Én még nem beszélem a franciát (mi angolul kommunikálunk) így, bár a párom segít, nem könnyű. A hivatalos iratok intézés alatt, így minden itteni ellátásra jogosult vagyok. Mégis örülnék, ha tájékozottabb lehetnék (természetesen a francia honlapok többsége nem nyelvbarát). Kórházban, ügyeletes orvosnál (mint otthon is) térítés nélkül szülhetek, én mégis jobban örülnék, ha sikerülne saját orvost találni...természetesen olyat, aki - ismerten jó a szakmájában, szimpatikus, sőt még talán angolul is tud egy kicsit - találni nem egyszerű. Bármit amit tud vki. az itteni dolgokról nagyon szívesen vennék!
Bocs, ha kicsit hosszú voltam!
Jelen :-)
Én Bastiában szültem. Itt külön van a nögyogyász és a szülész. Legalább is nekem igyvolt egyszerübb. Szülészt terhességem alatt 1x láttam.Itt nem divat az orvos fogadás, söt könnyen megsértödnek, ha adni akarsz valamit.
Én a sage-famme(nál) szültem, dokit csak a végén látam, beköszönt :-) Epidurál és gátvédelem itt alap. Én se beszélem tul jol a franciát, ezért olyan szobŕt kaptunk, ahol ott aludhatott apa is, meg persze a baba is. :-) Bár a koszt borzaszto. :-) De nagyon jol teltek a korhŕzi napok.
:) Örülök, hogy felbukkantál!
Első baba, így minden infót a netről gyűjtöttem be. Most vagyok 12 hetes, múlt héten vettek először kenetet, kaptam terhes vitamint, holnap megyek vérvételre, 10-én uh-ra. Pár vizsgálat miatt különböző orvosokat kell majd meglátogatnunk, de valószínűleg ez így normális. A párom mindig ott van, fordít...persze néha elveszik a nőgyógyászati szakkifejezésekben, nem csodálom:)
Itteni barátainknak 2 hete született meg a babájuk (ők is "vegyes" páros - olasz mama, francia papa -) tőlük kaptunk pár hasznos tanácsot (bár ők teljesen más helyzetben voltak) Lehet igényelni pár szolgáltatást...mint kismama torna- sima vagy uszodai-, valamint bármilyen probléma, kérdés, aggály merül fel, esetleg anyagi nehézségek a P. Familiar saját pszichológussal, orvosokkal segít..nekünk is segítettek.
A kórházakról: Meglátogattuk bent a barátainkat, a körülmények tényleg nagyon szimpatikusak voltak, saját szoba babával, fürdővel, wc-vel...ezek szerint még papával is lehet:) Itt nem divat a pénzelés, ezt is tudtam..igazából nincs otthoni viszonyítási alapom, ezért voltam kicsit elveszve, de megnyugtattál, köszi a választ!
Ő kérhette (és kérte is) az epit, gátvédelem kérdés nélkül...
ui:
Nem értem, hogy került a szöveg végére az utolsó mondat:)
Én nem itt szülök, addigra már hazaköltözünk, de vannak tapasztalataim...
Azt már biztos tudod, hogy a kiválasztott kórházba amilyen hamar csak lehet, foglald le már most az ágyat a szüléshez, mert betelik, és nem szülhetsz ott, ahol szeretnél. Szülészorvos-választás inkább csak a privát kórházakban van, sage-femme-t, szülésznőt választanak (akik itt 4-5 évig járnak egyetemre, képzettebbek az otthoniaknál) A szülésre orvos legtöbbször egyáltalán nem megy be...Én külön nőgyógyászhoz jártam, a kórházban rengeteget kéne várni egy-egy vizsgálatra. Vérvételre is érdemes magán-laboratóriumba menni, a biztosító úgyis visszafizeti, viszont nincs kavarás az eredményekkel, pikk-pakk kész van minden.
Melyik városban laksz?
Szia. Nem, erről még nem hallottam, hogy előre kell helyet foglalni...köszi,utána kérdezek..
A probléma nálunk ott kezdődik, hogy nincs Card Vitale-om, csak EU kártyám, arra meg majd csak otthon tudok visszaigényelni mindent, de nem vagyok benne biztos, hogy mindent megtérítenek...
Van egy másik megoldás, a párom kártyájára kerülnék fel a neve alá, jelenleg ezt intézzük, így minden helyzetben amikor ő, mint állampolgár használhatja a kártyáját, ezt ugyanígy én is megtehetem...sajnos ez hosszadalmas papírmunka, jelenleg még nem szerepelek a kártyán...így magán helyek egyenlőre kizárva....
Egyébként Dijonban lakunk, ahová ő egy szemeszterre jött vissza az egyetemre, így anyagilag nem vagyunk éppen könnyű helyzetben, de ha minden igaz, majd kapunk támogatást a 7. hónaptól.
Elsö vagyok. Mi Korzikán élünk, mindketten magyarok vagyunk.
Nekem a 7.honapban kellett a korházba mennem jelentkezni.
Apás szobát azért kaptunk, mert messze lakunk a korháztol, na meg a nyelvi probléma (akkor örültem egyedül, hogy nem beszélem a franciát) :-))))))
Na a carte vitalom nekem a 8. honapban lett kész, addig fizettünk mindent. A 7.honapig a 70%át tŕmogatják mindennek, onnan 100%ot. Ha tehetitek személyesen igényeljétek, postaiuton sose lesz kész. Meg telefonáljatok rájuk, mert ahogy rajta vagy, és mig nem küldik a kártyát, kérjetek egy attestation-t.
Védönövel itt nem találkoztam. :-)
Most ennyi jutott eszembe! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!