Pénteken fognak császározni és érdekelne milyen fájdalomcsillapitást kérjek? Altatást vagy epidurálist?
Szia!
Nekem nem tervezett császárom volt és altattak,gyorsan kellett csinálni.Ha legközebb is császárral kell szülnöm akkor bizti,hogy epidurál.kérnék.Nem hallhattam ahogy felsír a kicsim.Én ezt nagyon hijányolom az életemből.
Szia! Mindkettőnek van előnye és hátránya is. Előre tervezett császároknál jellemzően spinális (hasonló az epidurálhoz, de nem egészen ugyanaz) szoktak alkalmazni. Az altatóorvos előtte elmondja az előnyöket ér hátrányokat is. Igazából mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is. Az altatásnál valamennyi altatógáz jut a babának is, illetve semmilyen emléked nem lesz a baba megszületése körüli dolgokról. A spinálisnál fenn vagy és megmutatják a babát is. A hátrány, hogy 24 óráig nem szabad felkelni, de még a fejet sem nagyon megemelni, mert az arra hajlamosoknál fejfájást válthat ki.
Sok boldogságot!
Szia!
Én spinális érzéstelenítőt kaptam, és szülés után 12 órával a nővér segítségével kellett menni tusolni. Semmi mellékhatása nem volt.
Legközelebb is ezt választanám.
Szia!
Én mindkettőt "kipróbáltam". Az első babámmal altattak, mert súlyos toxémia miatt már gyengült a szívhangja. Fél tizenkettőkor szültem és másnap hajnalban keltettek tisztálkodni. A másodikat epidurálissal, nagyon-nagy élmény volt, hogy hallhattam felsírni, az valami elmondhatatlan dolog. Tíz ötvenkor szültem, ugyanúgy másnap hajnalban keltettek tisztálkodni és első utamat megtenni. Egyedüli különbség nekem az volt, hogy a másodiknál iszonyúan fájt a fejem pár nap múlva és a hátam is. A fejfájás akkor nem lesz, ha nagyon sokat iszol, a hátfájás meg gondolom az óriási súlycsökkenés miatt. (Két hét alatt adtam le közel húsz kilót)
Én is EDA-t kaptam, nem császárnak indult, mégis az lett, így én már előtte is kértem, mert sok-sok órája küzdöttem, és nagyon kimerültem volna a végére. Annyi történt, h amikor kiderült, h császár lesz, kaptam még érzéstelenítést oda.
A fejem nem fájt, 5:17-kor vették ki a kicsit, de délben már fel kellett kelni, meg kellett próbálni menni, és ha sikerült, el kellett menni zuhanyozni! Rettenetes volt!
Az utána következő pár hét is maga volt a pokol, erre készülj fel! Főleg az első 3 nap szörnyű, aztán még 4 nap, ami még nagyon-nagyon fáj. A köv. pár hét már kibírható, de még az se egy leányálom.
Ja, és a hátam fájt még pár napig, mondjuk nekem 2 napig volt benn az a cső v micsoda a hátamba. Amikor kivették, kellemetlen érzés volt, és még kb 2-3 napig volt furcsa, fájdogált is. (a sebem mellett eltörpült az a fájdalom)
Viszont nagyon jó volt, h láthattam a kislányom hátát, amikor elvitték; a műtőben végig az egyik doktornővel beszélgettem; megpuszilhattam a kicsit, és pár percig velem lehetett. Ha nem lett volna minden bajom, meg engedélyezték volna, én még azt is megnéztem volna, h h szedik ki a babót! :) Persze eszembe se jutott akkor, bár nem engedték volna semmiképpen. :D
Szóval igen hosszadalmas választ írtam, de én az EDA-ra szavazok!
Szia!én spinalisat kaptam és a vége az lett,hogy el kellett altatni,mert mire elkezdték a műtétet és vették volna ki a manót,mindent éreztem és elaltattak.Nekem ébredéskor iszonyatos fejfájásom volt,később kiderült,hogy elfolyt az agyvizem,ettől napokig nem tudtam magamról.Babát is alig tudtam ellátni,nemhogy magam.Nekem sem voltak jobbak a műtét utáni hetek,most 1 hónap után is fáj.Én csak császárral szülhetek,így az altatást fogom választani,igaz a katéter,az már nem kellemes.
1 hós baba anyukája
Én mind a két kisfiamat császárral szültem Győrben, spinális érzéstelenítéssel. Hadd nyugtassalak meg,hogy bár nagyon különös érzés, hogy végig észnél vagy, és követheted az eseményeket, egyáltalán nem kell rettegni tőle. A műtét közben elmondják, hogy éppen mi történik,és te is tudsz kérdezni, vagy szólni,ha valami gondod van (pl. hányinger a vérnyomáscsökkenéstől, rosszullét, stb). Utána,ha minden rendben van, mellre is teheted.
A baba számára hátrányosabb az altatás, mert az a szer bekerülhet az ő vérkeringésésbe is. Nálam mindkét esetben a spinálist javasolták,és én elfogadtam az orvos véleményét. Nagyon rendesek voltak velem mind a két szülésnél, nem is érzetem azt,amikor megszúrtak, a vágást meg végképp nem. A szülés után nem voltak elviselhetetlen fájdalmaim, hamar felépültem és a seb is szépen gyógyult. Az első után fájt a fejem, a másodiknál jobban odafigyeltem arra, hogy mozdulatlanul feküdjek, és nem volt problémám.
Én minden jót kívánok neked, bárhogy is döntesz. Bízzál magadban és a kisbabádban, és hidd el, a baba minden fájdalmat enyhíteni fog, csak soha ne hagyd el magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!