Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A beöntésről vélemények?

A beöntésről vélemények?

Figyelt kérdés
Csak az érdekelne, hogy ki,mit ajánl.Mert már nem kötelező,de lehet, hogy jobb ha kér az ember, nem? Kicsit cinkes lenne, ha szülés közben "más" is jönne!
2009. jan. 15. 17:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Debreceni Klinikán szültem több,mint féléve. A beöntés és borotválás itt rutin, én nem is ellenkeztem, mert nyugodtabb voltam a szülésnél, és rendben is volt minden.

Egyébként nem fáj a beöntés, inkább kellemetlen és megalázó..főleg,ha nem egy kedves nővérke adja be...na mindegy. Nekem azt mondta várjak 20 percet, utána mehetek wc-re, hát elég nehéz volt kivárni,mert már nagyon kellett. A borotválás sokkal rosszabb volt,mert durva volt a "nővérke"..Sajnos nem tudtam otthon elintézni a borotválást,mert hetekkel hamarabb szültem,nem volt időm, elfolyt a magzatvíz,azonnal vittek szülőszobára.

2009. jan. 15. 20:36
 12/17 anonim ***** válasza:
83%

Én jobban tartottam tőle mint a szüléstől,nem kellett volna nem volt vészes,sőt akkor még jól is esett megkönnyebbültem tőle,és utána a zuhanyzás maga volt a menyország:).Szerintem kérd,jobb lesz,mitha szülés közben jön ki:).Könnyű szülést kívánok.

4.5hós baba anyuja

2009. jan. 15. 22:28
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Én rettegtem a beöntéstől, mikor gyerekfejjel megtudtam, hogy szülés előtt adnak, eldöntöttem, soha nem szülök.

18 évesen egy vizsgálat következtében kellett kapnom beöntést, mikor megtudtam, megfordultam és kiszaladtam a kórházból , úgy vittek vissza...

Akkora megkönnyebbülést még soha nem éreztem, mint az első beöntésem után...:-)

Utána másfél évig kellett járnom vizsgálatokra-beöntéssel, így rutinos voltam.

A szülésnél egyltalán nem okozott gondot.

Valóban nem fáj, max kellemetlen, de kibírható.

Én kaptam, de így is volt egy kis baleset még a kitolás előtti pár fájásnál, szóltam a nővérnek, hogy azt hiszem... , megállapította, igen, és kicserélte alattam a plédet, mondta semmi gond, és még mosolygott is.

Szóval egyiktől se félj, nagyobb bajod ne legyen a szülés alatt:-)

2009. jan. 15. 22:53
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

A beöntés elsősorban nem a szüléskori székelés elkerülése indokán szükséges, hiszen a szülőcsatorna kitágulva zárja a székletcsatornát, annak ellenére, hogy a végbél szülés közben kinyílik. Kaka a legritkább esetben jönne... Más indoka van a beöntésnek! Éspedig a gátizomrendszer "beállítása, betanítása" a szüléshez. Ugyanis ott alul a szüléshez szinte ugyanazok az izomcsoportok összehangolt működésére van szükség, mint a kakálásnál.

Maga a beöntés nem kellemetlen, nem káros, sőt még élvezetes is. Nem véletlen, hogy rá lehet szokni...

(Rata B. Daniel)

2009. nov. 5. 09:31
 15/17 anonim ***** válasza:
Élvezetes????? Ezt komolyan mondod? Szerintem nagyon rossz,de ki lehet bírni. fúj, még hogy rászokni...áááááá
2009. nov. 8. 09:07
 16/17 anonim ***** válasza:

Kedves Vitapartnerem!

Valóban, s nem elírás, a beöntésre ugyanúgy rá lehet szokni, mint az önhánytatásra, bulimiára.

Ennek okait ujjbegyre szedve a teljesség igénye nélkül:

-Maga az anális erogén zóna közvetlen ingerlése - pl. a lövetcső fölvezetésével.

-A amúgy igen érzékeny, sok idegvéggel befutott terület közvetett ingerlése az anorectalis ampullában akarva, s programszerűen létrehozott feszültséggel, és ennek szintén programozottan a székeléssel történő oldásával.

-A széklet áthaléadása az említett zónán, mint speciális (áramlásmechnaikai-, hő-) érzet, speciális stimulus.

-A bélgázok ada fölfúvódás oldása.

-A teljes kiszékelést követő feszülésmentes állapot érzete.

-Stb.

Nos, ezek mind mind egyfajta testi játékok a szó Ferenczy-s értelmében, már ami a feszképzést és oldást jelentik. Vesd össze bármelyik függőséggel.

Tehát igenis lehet kellemes. Sorolhatnám a soft kávéivástól a markáns heroinig a függőségeket. Mind-mind erről szól. Művi fesz'képzés, programált oldás...

Csak lehet nem akkor kell ennek az élvezetét megtanulni, amikor az alhasűri nyomás egyébként is az egekben, és akkor javíttatnak a kismamával 100gáton, hogy aztán élete legszentebb pillanata előtt mégis összefosassák vele saját pöndölyét...

Kár, hogy ezt az egyszerű, olcsó és hatékony hidratáló-tisztító eljárást egy nő éppen a szülés protokolljaként ismeri meg, és nem mondjuk jóval előtte...

2009. nov. 9. 09:46
 17/17 anonim ***** válasza:

Az imént elmulasztottam még egy fontos bizonyítékot ara, hogy rá lehet szokni. Éspedig: A nálunk fejlettebbnek tételezett kultúrákben, pl. az egész angolszász birodalomban, Ausztráliától Alaszkáig szerte a Világban beöntőszalonok működnek. Sőt már Magyarhonban is kezd elterjedni. Egynémely bevásárló centrumban van kolonhidroterápia, ami nem más, mint a gépesített magasbeöntés. (Azért hívják magasnak, mert az eljárás nemcsak a véágbélampullába és a szigmabélbe ragadt székletet bírja távozásra, hanem a vízszintes remsebél bélkiöblösödéséből is kioldja eltávolítja az esetlegesen az éves során bekövült tartalmakat.)

Szerinted, ha ez nem lenne jó, akkor működtetének erre szalonokat, vagy megtalálható lenne ez az fogyasztói opció a plázákban? Nyilván azért nyereséges, mert van rá páciens. De miért is van rá páciens?

( Rata B. Daniel )

2009. nov. 9. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!