Szülés utáni méhtisztítás. Mit jelent? Nagyon fájdalmas? Nálunk Sopronban állítólag mindenkinek megcsinálják.
Figyelt kérdés
Az egész szülésből ettől félek legjobban...2009. jan. 15. 09:58
1/15 anonim válasza:
Nemcsak nálatok hanem mindenhol megcsinálják hiszen a véralvadékot esetleg lepénydarabot stb el kell távolitani, ki kell "törölni" a méhet.
2/15 anonim válasza:
igen, mindenhol kötelezően megcsinálják. a lepény megszületése után kézzel áttapintja a méhed az orvos, nehogy valami bent maradjon. érezni sem fogod. ne félj .
3/15 anonim válasza:
Nem fáj egyáltalán, én nem is éreztem ebből semmit.
Meg akkor már a babámmal voltam elfoglalva :)
4/15 anonim válasza:
Volt ilyen???? Ha volt is én nem vettem észre....
5/15 anonim válasza:
Nem, nem csinálják meg mindenhol. A szent Imre kórházban legalábbis nem. Én is itt olvastam anno, hogy kötelező, meg is kérdeztem a szülésznőmet és az orvosomat, és mindketten megnyugtattak, hogy csak akkor van ilyen nálunk ha valami gond van, vagy a lepény nem teljes. Gondolom van összefüggés abban, hogy bababarát kórház, alternatív szülőszoba is van. A gátmetszés nem automatikus, nincs mindenkinek az első fájásnál eda, beöntés csak ritkán, ha valaki kifejezetten kéri. És még egyszer: méhkitörlés se, legalábbis automatikusan minden esetnél. Eddig minden ismerősöm aki az Istvánban vagy az Imrében vagy a Telkiben szült hasonlókat írna, egyiküket sem törölték ki. Ne aggódj :)
6/15 anonim válasza:
Nem is tudtam, hogy van ilyen. Pedig nemrég szültem... Vagy nem is vettem észre :))), vagy csak azoknak csinálják, akiknek a lepény hiányosan született meg.
7/15 anonim válasza:
Én is Szt. Imrében szültem és nálam volt, pedig szépen kiterítették a méhlepényt és semmi nem maradt bennem. A dokim a biztonság kedvéért "áttörölt". A barátnőm is itt szült ugyanennél a dokinál és Nála is automatikusan megcsinálta. Tehát ez nem kórház, hanem inkább doki függő, legalábbis ebben a kórházban. Én nem bánom, hogy így történt, engem megnyugtat és gondolom a dokimat is, hogy így is átvizsgált.
Egyáltalán ne félj tőle, nem fáj. Inkább egy picit kellemetlen, de a szülés fájdalma után már talán ennek sem fogod érezni! :)
8/15 anonim válasza:
Arra gondoltok, amikor egy jódos, vagy valamilyen oldatos akármivel kitörölik a szülőcsatornát? Na, olyan nekem is volt. Én eda-val szültem, de komolyan mondom semmit nem éreztem, csak olyan volt mint egy vizsgálat. Onnan tudom, hogy csinálták, hogy mondta az orvos, hogy ez fog következni.
9/15 anonim válasza:
Van ilyen? Én nem emlékszem sokmindenre, csak arra, hogy végre túl vagyok rajta, és alig vártam már, hogy a manómat a karomban tarthassam...:)
10/15 anonim válasza:
Én 4,5 hónapja szültem és nem tudok ilyenről.
Ezek szerint észre sem vettem? Én is Sopronból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!