Pozitív (! ) szüléstörténeteket mesélnétek?
múlt hét csütörtök:
2,5 óra alatt, abszolút kontrollált vajúdással (légzéstechnika), az erősebb 2 perces fájások kezdetétől számítva 1 óra alatt bújt ki a 4120 grammos, 58 centis kisfiam, természetes úton, gátvédelem mellett. Csodálatos emlék marad amíg élek!
Sziasztok!
Az egész azzal kezdődött szerintem, hogy vasárnap rossz volt a lift és a 7.emeletre gyalog kellett felmennem!
2008.11.24.-én, hétfőn 10-re volt Ctg-re időpontunk, a 14 hónapos "nagytesóval" mentünk. A gép nem mutatott semmit!
A doki elhavazva az ambulancián, a szülésznőm szülésről rohant ki.....mondta, hogy mintd a ketten ügyeletesek és ha tudunk inkább menjünk be du. 5 óra felé. Nem vizsgált meg senki.
A szülőszoba előtt kezemben volt a nagytesó, mondta is a szülésznő, hogy addig ugrál a hasamon, amíg megszülök!
Hazaértünk, mentem wc-re akkor láttam, hogy vérzek, meg folydogál valami. Telefon a szülésznőnek, aki azonnalra visszarendelt. Anyukámért viszont el kellett mennie a férjemnek,mert ugye valakinek vigyázni kellett az első Fiunkra is. :)
Megérkeztek, addig még összeszedtem ezt-azt a gyereknek, ha éjszakára sem érne haza az Apja, akkor a Mamáéknál tudjon aludni. Szépen, nyugisan lezuhanyoztam.
Siettünk befelé. A doki megvizsgált, a magzatburok már nem állt, ami azt jeleni, hogy megrepedt, nekem valahol fent, ezért szivárgott csak és nem öntött el. 2 ujjnyi méhszáj, méhnyak szinte semmi.
Felvettek, átöltöztem, és már mehettünk is a 3-as szülőszobába,, ahol az első baba is született. A hálóingem is ugyan az volt mint akkor. :)
Szándékosan!
Ctg-re tettek, de semmi fájásom nem volt.
Ez volt kettőkor! Doki azt mondta, hogy ha 6-ig sem fájok akkor oxitocin kell, mert a magzatburok megrepedt és nagy a fertőzésveszély. Na negyed 3-kor elkezdőtek a fájások! Rögtön 2 percesekkel kezdtem!
Leszedtek a Ctg-ről, állva sokkal jobb volt!
Pikk pakk 4 ujjnyira tágultam! Szinte éreztem, hogy törekedik lefelé a kis nudli! Állva az ágy szélébe kapaszkodtam és nagyon sokat segített!
Küldtek zuhanyozni, de mondtam, hogy én nem megyek!
Kérdezték, hogy miért nem? Hát mert jön a Babám!
Nem hitték, de akkor már összefüggő fájásaim voltak jó 20 perce! Az ágyra nem bírtam felmászni, mert annyi aidő nem volt, így fájás közben kellett felhúznom magam
Megvizsgált a szülésznő és alig tudták szétkapni az ágyat alattam, mert már jött is kifelé a ksifiunk!
Fájdalomcsillapítás és egy hang nélkül......Megfogadtam magamnak, hogy nem leszek hangos! :)
Foghattam a fejét ahogy bújt ki, a doki és a szülésznő szinte csak mellettünk álltak. 2 nyomás között közöltem, hogy Te jó ég, nincs kész az apasági!!!!!!
Jól kiröhögtek, hogy ezzel is tudok foglalkozni! Kérdezte a doki, hogy akkor mi legyen? Tolja vissza a Babát?
3 nyomás után megszületett, karja a feje mellett, mint Superman-nek!
HATALMAS BOLDOGSÁG volt így megszülni a Babát, akit annyira vártunk!
Rögtön a hasamra kaptam, Apa elvágta a zsinórt.
16.02 perckor megszületett!!!! 107-perces szülés, az elejétől a végéig!!!! :)
10/10-es Apgar. 2640 gr, 49 cm!!!! Kereken a 37. héten!!!! :)
Felöltöztették ott mellettünk, Apa a kezébe kapta, doki megnézett, de se cérna se repedés, se semmi......
Otthagytak félhomályban hármunkat ahol a pici szinte a 2 órás megfigyelés alatt végig cicin volt! Ha le mertem venni üvöltött, zengett az egész folyosó Tőle! Ülve szoptattam! :)
Kint közben szakadt az első hó!
Csodálatosan szép élmény volt, Mindenkinek ilyen szülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!