Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Pozitív (! ) szüléstörténeteke...

Pozitív (! ) szüléstörténeteket mesélnétek?

Figyelt kérdés
2010. nov. 25. 15:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
6 napos tulhordassal,hajnali 5-kor jottek a fajasok (5 percesek),8-kor bementunk a korhazba,a dokim megvizsgalt,1 ujnyit tagultam csak,megkaptam a szobamat,a fajasok nem ritkultak,nem surusodtek,5 percesek voltak,egesz nap elhuzodott igy,majd este 8:30-kor ismet megvizsgalt a dokim,2 ujnyit tagultam ekkorra,felmentunk a szuloszobara,az orvos burkot repesztett,elfolyt a magzatviz,majd tagito injekciot kaptam,ejjel 12-ig 6 centire sikerult kitagulnom,persze ekkorra mar a fajasok is surusodtek,3,majd 1 percesekke.A kitolas megsem sikerult,a babam beszorult,veszelybe kerult,igy csaszaroztak.Szoval megeltem a szules mindket formajat,es megis itt vagyok,elek,es boldog vagyok.Elso perctol hallani nem akartam a csaszarmetszesrol,viszont megsem en dontottem,hanem a sors,viszont egyaltalan nem banom,a kisfiam egeszseges,en ugyszinten,ha meg faj is a vagas,idovel begyogyul,es csak annyit mondhatok,hogy megerte,mert most itt alszik mellettem az en kismanom bekesen,es imadom...a fajdalom meg mar a multe,hisz mindennek mar 6 hete :)
2010. nov. 26. 11:06
 12/14 anonim ***** válasza:

múlt hét csütörtök:

2,5 óra alatt, abszolút kontrollált vajúdással (légzéstechnika), az erősebb 2 perces fájások kezdetétől számítva 1 óra alatt bújt ki a 4120 grammos, 58 centis kisfiam, természetes úton, gátvédelem mellett. Csodálatos emlék marad amíg élek!

2010. nov. 26. 12:06
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Az egész azzal kezdődött szerintem, hogy vasárnap rossz volt a lift és a 7.emeletre gyalog kellett felmennem!

2008.11.24.-én, hétfőn 10-re volt Ctg-re időpontunk, a 14 hónapos "nagytesóval" mentünk. A gép nem mutatott semmit!

A doki elhavazva az ambulancián, a szülésznőm szülésről rohant ki.....mondta, hogy mintd a ketten ügyeletesek és ha tudunk inkább menjünk be du. 5 óra felé. Nem vizsgált meg senki.

A szülőszoba előtt kezemben volt a nagytesó, mondta is a szülésznő, hogy addig ugrál a hasamon, amíg megszülök!

Hazaértünk, mentem wc-re akkor láttam, hogy vérzek, meg folydogál valami. Telefon a szülésznőnek, aki azonnalra visszarendelt. Anyukámért viszont el kellett mennie a férjemnek,mert ugye valakinek vigyázni kellett az első Fiunkra is. :)

Megérkeztek, addig még összeszedtem ezt-azt a gyereknek, ha éjszakára sem érne haza az Apja, akkor a Mamáéknál tudjon aludni. Szépen, nyugisan lezuhanyoztam.

Siettünk befelé. A doki megvizsgált, a magzatburok már nem állt, ami azt jeleni, hogy megrepedt, nekem valahol fent, ezért szivárgott csak és nem öntött el. 2 ujjnyi méhszáj, méhnyak szinte semmi.

Felvettek, átöltöztem, és már mehettünk is a 3-as szülőszobába,, ahol az első baba is született. A hálóingem is ugyan az volt mint akkor. :)

Szándékosan!

Ctg-re tettek, de semmi fájásom nem volt.

Ez volt kettőkor! Doki azt mondta, hogy ha 6-ig sem fájok akkor oxitocin kell, mert a magzatburok megrepedt és nagy a fertőzésveszély. Na negyed 3-kor elkezdőtek a fájások! Rögtön 2 percesekkel kezdtem!

Leszedtek a Ctg-ről, állva sokkal jobb volt!

Pikk pakk 4 ujjnyira tágultam! Szinte éreztem, hogy törekedik lefelé a kis nudli! Állva az ágy szélébe kapaszkodtam és nagyon sokat segített!

Küldtek zuhanyozni, de mondtam, hogy én nem megyek!

Kérdezték, hogy miért nem? Hát mert jön a Babám!

Nem hitték, de akkor már összefüggő fájásaim voltak jó 20 perce! Az ágyra nem bírtam felmászni, mert annyi aidő nem volt, így fájás közben kellett felhúznom magam

Megvizsgált a szülésznő és alig tudták szétkapni az ágyat alattam, mert már jött is kifelé a ksifiunk!

Fájdalomcsillapítás és egy hang nélkül......Megfogadtam magamnak, hogy nem leszek hangos! :)

Foghattam a fejét ahogy bújt ki, a doki és a szülésznő szinte csak mellettünk álltak. 2 nyomás között közöltem, hogy Te jó ég, nincs kész az apasági!!!!!!

Jól kiröhögtek, hogy ezzel is tudok foglalkozni! Kérdezte a doki, hogy akkor mi legyen? Tolja vissza a Babát?

3 nyomás után megszületett, karja a feje mellett, mint Superman-nek!

HATALMAS BOLDOGSÁG volt így megszülni a Babát, akit annyira vártunk!

Rögtön a hasamra kaptam, Apa elvágta a zsinórt.

16.02 perckor megszületett!!!! 107-perces szülés, az elejétől a végéig!!!! :)

10/10-es Apgar. 2640 gr, 49 cm!!!! Kereken a 37. héten!!!! :)

Felöltöztették ott mellettünk, Apa a kezébe kapta, doki megnézett, de se cérna se repedés, se semmi......

Otthagytak félhomályban hármunkat ahol a pici szinte a 2 órás megfigyelés alatt végig cicin volt! Ha le mertem venni üvöltött, zengett az egész folyosó Tőle! Ülve szoptattam! :)

Kint közben szakadt az első hó!

Csodálatosan szép élmény volt, Mindenkinek ilyen szülést kívánok!

2010. nov. 26. 23:00
 14/14 A kérdező kommentje:
Jaj, nagyon tetszettek! :) KÖSZÖNÖM!!!!!
2010. nov. 27. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!