Másnak is nehéz kicsit elfogadni, hogy nem szülhetett normális úton?
Szia! Nekem is programozott császárom volt. Mivel nekem toxémiám volt, nagyon örültem, hogy biztonsággal világra segítik a gyerekemet és hogy még időben, mielőtt nagy baj lenne. Akkor nem érdekelt...csak hogy végre megismerhetem ŐT!!De megértem az érzéseidet, időnként bennem is előjön. Főleg, hogy még szeretnénk gyereket és attól félek, hogy az előzményeimmel nem fognak hagyni szülni.
Egyedül annyi, hogy nem tudom kimondani, hogy szültem. Mindig körbeírom, hogy amikor született, vagy világra segítették, stb.
DE: a lényeg, én mindig azt szoktam erre mondani, hogy a házasságban sem az esküvő a lényeg. Koncentrálj arra, hogy egy jó anya természetesen odaadja a felejthetetlen szülésélményét a gyermeke épségéért.
szia nekem is császár v9olt életmentés miatt, kiafiam majdnem odalett, igy a beérkezéstöl fél ora mulva a mütöben voltam.
én az egészségügyben dolgozom, de nem tudom azt mondani hogy szültem, már 4 hoanpos a fiam de mindi gazt mondom, hogy mütöttek.. én nagyon sajnálom hogy lemaradtam. mert több gyerekem nem lesz,, és a párom se lehetett velem ott, nem tették mellre egyböl,söt meg se mutatták, 3 napig nem is láttam, csak telefon képen, iszonyu volt, nem szoptathattam 4 napig stb.. nehéz volt és betegek lettünk, de most méár jol vagyunk, de nagyon sokszor eszembe jut, hogy milyen érzés lehet mikor a kis nyálas véres testet az ember elöször megöleli.. sirni tudnék ezen..
"Nem éreztem, hogy befejeződött a terhesség"
"Nem tudom kimondani, hogy szültem"
"nem tették mellre egyböl"
"sokszor eszembe jut, hogy milyen érzés lehet mikor a kis nyálas véres testet az ember elöször megöleli.."
Mintha csak az én érzéseim lennének.
De ami nagyon tetszett:
"egy jó anya természetesen odaadja a felejthetetlen szülésélményét a gyermeke épségéért."
Ez a gondolat teljesen más oldalról mutatja a dolgot.
Nekem is az a legfontosabb, hogy az orvos volt olyan határozott és hozzáértő, hogy egy gyors döntéssel megmentette a kislányomat. Ez a lényeg, a többi már nem fontos. De azért jó érzés volt "kibeszélni" magamból, és tényleg sokat segített másokat meghallgatni.
Én is a szülőszobában szembesültem vele, hogy ez biza császár lesz. Már a 30. tolófájásnál járhattam, amikor is közölte a doki, hogy inkább kiszedi, mert ugyan a szívhangja is jó, de én már elalszom két tolófájás között a fáradtságtól(!!!), a baba feje meg magas egyenes állásban van, és nem fordul be a szülőcsatornába.
Emlékszem akkor megkérdeztem Apát,hogy haragszik-e hogy nem tudom természetes úton megszülni a fiunkat? Azt mondta, dehogy haragszik!:) Igy nem volt utána rossz érzésem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!