Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha szülésre nem ér be a...

Ha szülésre nem ér be a kórházba a párom, végig lehet "egyedül" csinálni a dolgot?

Figyelt kérdés
Ki lehet bírni segítség nélkül a vajúdást?
2010. nov. 18. 13:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Igen! De ilyenre ne is gondolj, hogy nem ér be! Ott lesz!!!
2010. nov. 18. 13:11
 2/15 anonim ***** válasza:
Hát úgy nehezebb, de ha a fogadott szülésznőd van, ő sokszor be fog jönni megnézni. Ha ügyeletes szülésznőnél szülsz, ő annyiszor nem lesz ott, de azért időnként rád néznek. Nehéz, de nyilván végiglehet. Csak ne legyen több, mint 8 órás vajúdásod, mint nálunk az első gyereknél.
2010. nov. 18. 13:12
 3/15 anonim ***** válasza:
Ha viszont 8 órás lesz, azalatt biztos beér. :)
2010. nov. 18. 13:13
 4/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen kibírható,sőőőt...esetemben így utólag nem érdekelt azt sem hogy van vagy nincs. Nagyon magamban voltam, koncentráltam, elmélyültem és próbáltam valahogy kibírni. Ha még egyszer szülök lehet jobb lenne egyedül.

2010. nov. 18. 13:13
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét gyerkőcömet apa nélkül szültem!

Szerintem jobb is volt:)

Szerintem a vajúdás pont az az idő, mikor nincs senkire szüksége az embernek! Viszont a kitolásnál már örültem volna apának!Nem volt hosszú, vagy nehéz, 2 nyomás az egész, hanem

amikor kibújik, és elönt a boldogsághormon....

2010. nov. 18. 13:15
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
4 gyereket szültem apa nélkül. Számomra elképzelhetetlen lett volna, hogy bárki is ott motozzon körülöttem, mikor magamra és a babára akarok figyelni... engem kimondottan zavart, idegesített volna bárki.. Nem volt fogadott szülésznőm, szerencsére mindig egyedüli szülő nő voltam a szülőszobán, így a szülésznő ha kellett, ott volt. Különben azért ne gondold,hogy 1-2 óra alatt meg lesz a baba, így ha valaki akar, az odaér...
2010. nov. 18. 13:20
 7/15 anonim ***** válasza:
persze miért ne lehetne kibírni?
2010. nov. 18. 13:23
 8/15 anonim ***** válasza:

Szerintem a pasik sokszor zavaróak...mondjuk velem ott volt, mert este indult el a lányunk, de ha nem lett volna nemtudom...nekem édesmindegy volt...neki meg lehet rosszabb ,mert tuti tört pár csontja:) Nem megvertem, csak szorítottam:)Meg öleltem, meg sírtam stbstbstb:)

De aztán meg sokszor befordultam, szóval amúgy kilehet bírni:)

2010. nov. 18. 14:16
 9/15 anonim ***** válasza:

Egyedül voltam az egész szülőszobán és örültem is neki!Amikor meg ott voltak a szülész nők,nagyon idegesítő volt,hogy vajúdás közben ott álltak mellettem és azt beszélték,hogy ki mit főzött és kinek milyen volt az éjszakája.Borzalmas!!

Amikor szültem,a H1N1 miatt nem jöhetett be a párom,de jobb is.Talán majd a következőnél ott lesz!

2010. nov. 18. 14:40
 10/15 anonim ***** válasza:

Igen, én is egyedül voltam a vajúdás végén, mert eljött egy pont, amikor már teljesen magamon kívül voltam, ott már csak arra tudtam koncentrálni, hogy tudjak normálisan levegőt venni. Olyan fájások jönnek a végén, hogy hirtelen nem is kapsz levegőt. Én konkrétan a padlón térdeltem, feküdtem, mert pont ott ért a fájás, patakokban folyt rólam a veríték, aztán felmásztam a szülőágyra, stb. Túl van rajta az ember, nem kell miatta aggódni, de engem zavart volna más jelenléte akkor, és az is, hogy a férjem, vagy anyukám (mindketten kint drukkoltak) így lássanak szenvedve, aminek hamar vége van, mégis tök rossz látvány lehet nekik. Neked viszont teljesen más megélni, mert szinte önkívületben vagy. Vigyél mp3 lejátszót, nekem nagyon sokat segített a vajúdás alatt.

Egyébként amíg nem durvult be nagyon a vajúdás, addig a férjem, sógornőm és anyukám felváltva jöttek be hozzám kicsit beszélgetni. :)

A szülésznő és az orvos is rendszeresen benéz hozzád, hogy minden rendben van-e, ők is segítenek sokat!

2010. nov. 18. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!