Van valaki aki szült már természetes úton faros és fejvégű babát is?
Szió!
Az én lányom a 38. hétre koponyavégű fekvésből medencevégűbe váltott át. Engem is császározni akart a dokim. Én viszont annyi érvet hallottam a spontán szülés mellett, hogy ragaszkodtam hozzá (ennek ellenére a nőgyógyászom nem szerette volna). Szerencsére az ügyeletes doki meggyőzte és 2 óra 15 perc alatt megszültem a kislányomat.
Ja, kb. 2.500 és 3.500 gramm közötti babáknál vállalják a spontán szülést farfekvés esetén. Jelzem, a lányomat 3.600-ra "saccolták" és 3250 lett. Ennyit a becslésről.
A szülés menetében annyi változás van (a koponyavégűhöz képest), hogy néhány tolófájásig (nálam ez 4 volt) visszatartják a babát, hogy "egyben" ki tudjon jönni. Koponyavégűeknél azért nincs ezzel gond, mert a baba legnagyobb testrésze - a feje - deformálódik, és szélesíti az utat a többi testrésznek. Mivel a mi esetünkben a popó van elől -, ami ugye elég puha - nem tud ez a természetes tágulás bekövetkezni. Szóval a doki a kezével visszatartja a babát, amiből semmit sem érzel igazából. Aztán mikor már eléggé kitágultál, egyszerűen csak kipottyan a következő fájásnál a baba. Vicces, de így van.
Könnyű szülést!
Zita (8,5 hónapos kislány anyukája)
Ja, azt elfeljetettem írni, hogy nekem is első baba volt.
Szia!
Én nem szültem még fejvégű babát, és szerencsére faros babát sem.
Az én babám is faros volt, fiú és első gyerek. Nagynak is saccolták. Én nagyon féltem ezek miatt a természetes szüléstől. 13 napot túl is hordtam, azalatt végig rettegtem attól, hogy mi lesz velünk. Az orvosom szerint az ilyen esetek 80%-a császárral végződik. Nálam is ez történt, és azt gondolom jobb ez így, mintha sérült volna a baba. Egyébként 59 cm és 3850grammal született.
Ikreket szültem úgy , hogy az A baba volt fejvégű, a B pedig faros. Szerintem egyforma nehezen születtek. Annyi különbség volt, hogy a faros babát az orvos kézzel segítette a lábánál fogva. Könnyű szülésem volt, vajúdással együtt 3 és fél óra alatt meglettek.
Ja, most olvastam, hogy fiú, ott más a helyzet faros babánál, mert a nemi szervre nagyon kell figyelni nehogy valami baj történjen, ezt az orvosomtól hallottam, ha fiú akkor más a helyzet. Szerintem halgass az orvosra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!