Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor "illik" odaadni a...

Mikor "illik" odaadni a hálapénzes borítékot?

Figyelt kérdés
Szülés után a kórházban ha találkozol a dokival, vagy a 6 hetes kontrollon, vagy esetleg varratszedésen? (Amit nem tudok mennyi idővel van a szülést követően.)
2010. nov. 14. 14:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
35%
ezzel az erővel a tanároknak is fizethetnénk a suliba, mert volt olyan kedves és megtanította a dolgokat a gyerekeinknek...
2010. nov. 14. 23:08
 12/17 anonim ***** válasza:
89%

De jó, ebben a kérdésben is elkezdi valaki a "ne adjatok pénzt!"

Legyetek szívesek mindenkinek meghagyni ezt a döntést! Mindkettőben van ráció aki adni akar ad, aki nem az ne adjon.

Én adtam, mert nem csak szimplán megszülesztett hanem öröm volt nála a szülés, és ezt butaság összehasonlítani a tanári munkával, mert ennyi erővel összehasonlíthanád a pincérekével is akinek viszont adsz.....magyarán nem lehet összehasonlítani a szakmákat, mert tök más mindegyik eset!

Felesleges minden egyes kérdésben vitát szítanotok erről!

Ha te nem adtál akkor ne válaszolj a kérdésre, mert mivel nem adtál, így erre a kérdésre nem tudsz válaszolni, ergo UGORD ÁT!

(én válaszoltam a fényképes dolgot)

2010. nov. 14. 23:16
 13/17 anonim ***** válasza:
26%

azért én nem szoktam 100.000 forintokat adni borravalóként

1 pincérnek, de mindegy

ti tudjátok

akkor adj 1000-2000 forintot az orvosodnak, mint ahogy a pincérnek szoktak

vagy 1-200 forintot , mint ahogy egy fodrász-kozmetikusnak szoktak

szerintem igencsak meglepődne a doki, nem gondolod?

hát igen, mert már hozzászoktattátok őket a jóhoz

2010. nov. 15. 17:55
 14/17 anonim ***** válasza:

Ismét hasznos válasz volt. Te a tanárokkal hasonlítottad össze, az mennyivel jobb? Pont az volt az írás lényege hogy NEM szabad összehasonlítani más szakmákkal! Azt írtam hogy ennyi erővel a pincérrel is össze lehetne, erre tessék meg is csinálod, gratulálok megint hasznos válasz volt.

Utolsó kórházi napon, vagy 6 hetes kontrollon.

2010. nov. 15. 18:32
 15/17 A kérdező kommentje:

az a "baj", hogy nem elsősorban MI kismamák, vagy a dokik tehetnek erről az egész kialakult helyzetről, hanem a magyar egészségügy!

Kénytelen vagy megvásárolni a törődést, lehet nekem most itt ódákat zengeni az ügyeletes szülésznőkről/dokikról, de nekem sokat ér az, hogy holnap reggel megyek szülésindításra és ha minden oké a méhszáj és magzatvíz környékén, akkor be is indítja a dokim, nem hagy még 2 hétig túlhordani! Amit egy SZTK-s doki megtenne, hiszen ez a protokoll!

És igen nekem lényeges és ha kell fizetek érte, hogy bármikor felhívhatom a fogadott szülésznőmet, mert pl. eszembe jut a kérdés, hogy burokrepesztésnél egyből durva fájásokra számítsak-e majd vagy sem....

ha meg lennének fizetve az orvosok és szülésznők az állam által, ők is másképp állnának ehhez a dologhoz. 22-es csapdája... így a vita is értelmetlen szvsz.

2010. nov. 15. 19:20
 16/17 anonim ***** válasza:
mondjuk hidd el meg vannak fizetve a dokik mert az alap fizetése itt egy nőgyógyásznak 450 ezer ft.Mellette még zsebbe is kapnak plusz ott van még a magánrendelésük. a szülésznőkét nem tudom,de ők azért biztos nem kapnak 100 ezernél több fizut pedig igencsak ők is megérdemelnék,mivel jobban a szülést ők vezetik le és nem orvos.én is fogok adni hálapénzt kb 30 ezret a dokinak és 5 ezret a szülésznőnek.Pedig a szülésznő érdemelné a többet sima szülésnél,de sajnos ez a rendje. 35 hetes km
2010. nov. 16. 09:39
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem itt valamit nagyon összekeverünk lányok.Próbáljuk meg megkülönböztetni a valódi hálapénzt,amit azért adsz,ha meg vagy elégedve a dokiddal,de ha nem adsz,az sem gond.De ha Te megfogadsz egy dokit,mert mondjuk ő kezelt terhességed alatt és ismeri minden kínodat bajodat és megbízol benne és Te történetesen nem egy vadidegen dokinál szeretnéd megélni a csodádat és mondjuk Te a dokid munkaidején kívül szülsz vagy mondjuk éjszaka,akkor hagy ne kelljen már neki ingyen rohangálni a kedvedért.Azzal azonban én sem értek egyet,hogy egyes dokiknak tarifájuk van,pl.50 ezer,mert azért az mégiscsak durva,meg hát lássuk be,ők ebből a pénzből semmit sem adóznak,tehát elvileg meg sem mondhatnák,hogy mennyit kérnek,ezt a kismamára kellene bízni.De ez mindenkinek legyen a saját dolga.
2010. nov. 29. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!