Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Normális szülés után ez a...

Normális szülés után ez a fájdalom, vagy el kéne mennem orvoshoz?

Figyelt kérdés

Az első gyerekem után nem volt ilyen, így tanácstalan vagyok. A terhességem végén és szülés után 8-10 hétig kb. nagyon fájt a szeméremcsontom és a csípőm sem az igazi. Elkezdtem tornázni (szülés utáni regeneráció) és úgy éreztem jobb is lett.

Tegnap elmentünk a gyerekekkel egy nagyobbat sétálni (5-6 km), ami nagyon jól esett akkor, de már ott is kezdtem érezni a szeméremcsontom, estére meg annyira fájni kezdett a csípőmmel együtt, hogy alig bírtam felállni. Most is nehezemre esik felállni a földről mondjuk. A csípőm "bejáródik" egy-két lépés után, de a szeméremcsontom nagyon fáj. 4,5 hónapja szültem (természetes úton). Normális ez még ilyenkor? Ennyire nem regenerálódtam volna még, hogy egy "nagyobb" sétától is lerokkanok? Vagy érdemes lenne felkeresnem valami (mondjuk ortopéd) szakorvost?

ma 11:56
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Én minden szüléssel egyre lassabban regenerálódtam, és egyre inkább azt éreztem, hogy el lett használva a testem. Egy része idővel regenerálódott, de van, ami évekkel később is még fáj, ha kicsit jobban megerőltetem magam vagy front van. Én még adnék időt, szerintem nem kóros, hogy 4 hónappal később még fáj, de ha vissza is marad valami, nem biztos, hogy tudnak rajta segíteni. Anyukám 6 gyereket szült, szinte folyamatosan fáj a csípője, írtak fel neki tornát meg valami terápiát, de azt mondta, hogy több munka eljárni, mint amit segít, mást meg nagyon nem lehet csinálni.
ma 12:18
 2/2 anonim ***** válasza:
A csipom ejjel,fekve tobb mint 2 evig fajt szules utan. Csak 4 honapja szultel, ennek sokkal tobb ido kell neki,h helyrealljon. Aludni se tudtam tole. de elmult. Kitartast.
ma 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!