Milyen ismertető jelek vannak arra, hogy hamarosan beindul a szülés?
Sok mindent lehet neten olvasni, hátfájásról, has süllyedéséről stb. Érdekelne, hogy ti mit tapasztaltatok. Anyósom pl olyanokat mondott, hogy szülés előtt pár nappal kitágul az orrlyuk (baromságnak gondolom, aztán ki tudja)
Jelenleg a 38. hétben vagyok, várom már nagyon a babát, reménykedem benne, hogy előbb fog egy kicsit érkezni és nem húzza ki a 40. hét végét.
Szóval volt bármi látványos/érezhető jele annak, hogy pár nap múlva érkezik a baba?
Semmi. Mindkét terhességemnél hetekkel a szülés előtt már jósló fájásaim voltak, de nem volt egy olyan pont amiből tudtam volna, hogy na "tuti holnap" vagy ilyesmi.
Az elsőnél hajnalban arra ébredtem, hogy pukk áztatom az agyat, ömlik a víz, azt hittem bepisiltem. 38+4
Másodiknál többször voltam kórházban, bent töltöttem napokat, mert probléma volt. Volt hogy azzal mentünk be, hogy annyira fáj, biztos megszülök, de nem. 33 hetesen tüdőérlelőt is kaptam. A szülés előtt naponta jártam az osztályra, mert papíron még akkor is bent feküdtem. Naponta kaptam vénásan vasat, volt nst, meg panasz esetén "kukucs". A szülés előtt 2 nappal jeleztem, hogy mintha folyna, teszt nem mutatta. Szülés napján vettek kenetet, volt flow, uh, nst. Orvos szerint nagyon jól érzi bent magát, szonografus szerint kicsi, nem lesz 3 kg, még bírjam ki... és hazaküldtek.
3 órakor csipogott a telefon, megjött a lelet, mégis csak a víz szivárog. Hívom az orvost, menjünk be, indít. Letettem a telefont és bumm, egy olyan fájás jött rám, hogy... Félórán belül 5 perceseknél tartottam, miután beértünk egy órán belül meglett. 38+0.
Az elsőnél nem vettem észre semmit magzatvíz elfolyással indult. A másodiknál egész nap azt éreztem hogy szülni fogok még a férjem is mondta hogy ebből szülés lesz sehogy nem volt jó mindenhol nyomott fájt mindenem feküdni se volt jó majd este fájjásokkal indult.
Egyébként én olyat is olvastam hogy valakinek az is "jelzett" hogy többet volt nagy wc-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!