Hüvely repedés mennyi idő alatt gyógyul?
10 napja szültem természetes úton, a gát védelem sikeres volt, azzal nincs semmi gond, viszont belül a hüvelyem több helyen is repedt, össze kellett varni. Hiába kerestem, mindenhol csak a gátmetszesrol, gatrepedesrol írnak, ezért tapasztalatokra lennék kíváncsi, olyanoktol akik hasonlóan jártak hogy mennyi idő volt a gyógyulás.
Jelenleg nem elviselhetetlen a fájdalom, de azért még mindig kellemetlen. Főleg ülve vagy egy helyben állva, illetve sétálni úgy sétálok mint egy pingvin. Ami miatt aggódok hogy nem egy lassú folyamatos javulast érzek, hanem azt hogy egyszer jobb, egyszer rosszabb.
Vérezni is vérzek még, amit ugye nem tudok mennyi jön a mehembol és esetleg mennyi a varratokbol.
Az mindegy hogy miert varrtak, ebbol a szempontbol nincs kulonbseg hogy most volt-e gatmetszes vagy ez repedes.
Kell azert ido neki, de jobb lesz nyugi.
Nekem 4 honap volt a teljes gyogyulas, de nekem meg a gatmetszes mellett repedes is volt, szoval millio varrat kivul-belul.
Eleg szarul jartam, de ahhoz kepest gyorsan gyogyultam. Mar az elso 6 het utan fajdalmam nem volt, de csipo, huzodo erzes az igen, na ahhoz kellett 4 honap hogy elmuljon.
Turelem :)
Nekem roham szülésem volt, szakadt mindenem: gát,hüvely,méhszáj stb.
Az első 2 hét volt kellemetlen. Nem fájt, csak bizonyos mozdulatoknál húzódott. Utána rohamosan javult. 6 hetes kontrollon már szuper volt. Kivéve a szexet, na ott hosszúúú hónapokig éreztem a repedés helyét.
Gyors gyógyulást!
Szerintem ez nagyon egyéni.
Engem vágtak, belül repedtem, szakadtam.
Kívül 4 öltés, belül matyóhímzés.
Éjjel 2kor szültem, reggel 8kor már törökülésben ülten az ágxon és ettem.
Nekem pl egyáltalán nem fájt. Engem csak az zavart, hogy mint a niagara, úgy ömlött belőlem a vér.
1hét volt, míg kellemetlenebb volt, éreztem belül a varratokat. Kerek 1 hét után potyogott ki mind 1 nap alatt. Onnantól totál semmi érzésem nem volt.
Fél év után kerestem kíváncsiságból a gátsebem, már az sem látdzott egyáltalán.
Nekem az elsőnél a gátvédelem sikeres volt, de a hüvelyemet 3/4 óráig stoppolták utána. Elég sok vért is veszítettem és utána is nagyon véreztem. Kb. 6 hétig jött valami barnás. Igazából a szülés utáni napokban nem a hüvelyem állapota zavart a leginkább, én arra tippelek, hogy azért, mert annyira be volt minden dagadva, hogy a varratok nem értek hozzá a túlsó oldalhoz. Aztán kb. egy héttel a szülés után kezdett nagyon rossz lenni: szúrt, dörzsölt, fájt, égett. 3 héttel utána már ott tartottam, hogy kihúzom magamnak, mert volt egy kiálló varrat-vég és én azt gyanúsítottam azzal, hogy az gyötör a legjobban. Aztán szerencsére elkezdtek maguktól kipotyogni a darabok, akkor gyorsan javult a helyzet és pár hónap alatt rendbe jött.
A másodiknál szintén megvédték a gátamat, a hüvelyben 2-3 öltés kellett, de nem zavart utána sem különösebben. Itt ráadásul még helyi érzéstelenítést is kaptam varrás előtt, míg az elsőnél érzéstelenítés nélkül ment.
Mihamarabbi gyógyulást és jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!