Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Muszaj a korházba sietni ha...

Muszaj a korházba sietni ha beindul a szülés?

Figyelt kérdés

Úgyértem hogy otthon lehet e egy kis ideug vajudni? relaxálni, pihenni vagy egyből futni kell a korhazba?

Tapasztalatok?

dec. 4. 20:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
21%

Nem kell sietni. Hacsak nincs az anya rosszul, nem lázas, nincs nagy mennyiségű vérzése-valamennyi tàgulási vérzés normális- akkor nem kell sietni.

Magyarorszàgon szokàs a magzatvíz elfolyàsàtól megijedni, pedig ha a baba feje be van èkelődve, akkor nem veszènyes.

Nekem a magzatvíz elfolyàsàtòl szàmìtva 89 òra múlva lett meg a gyerek. Magyarorszàgon màr rég megcsászároztak volna. Fràszt is kaptam volna, ha vègig kórhàzban lettem volna ennyi ideig.

dec. 5. 01:58
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem tudhatod milyen szülés lett, nekem pl "rohamos szülésem" volt (ritka, de nem tudni ki jár így). Volt pár össze-vissza fájásom, nem rendszeres, nem erősek. Elfolyt a víz, azzal felugrottak 2 percesekre a fájások, éppenhogy beértünk a kórházba, ami kocsival 15-20perc, az elfolyástól nem volt 1(!) óra az egész. Este 8kor (8:01-02) folyt el a víz 8:56-kor megszületett 🤷🏼‍♀️. Ha várok akkor vagy itthon vagy a kocsiban szülöm meg, annyira felgyorsult az egész. Ismétlem: ritka és amúgy veszélyes is ez, engem varrni kellett elég sokat, a babának sem a legjobb állítólag ilyen gyorsan kipréselődni.
dec. 5. 07:18
 13/14 anonim ***** válasza:
64%

11# Á, nem veszélyes. Nekem is elfolyt,bementem a kórházba, mondták,hogy mivel nincsenek se fájások, nem is tágulok, holnapig biztos nem lesz szülés. Szerencsére azért figyelték a baba szívhangját. Kb. fél óra múlva úgy leesett a szívhang, hogy azonnal vitték a műtőbe, kiderült, hogy rátekeredett a zsinór a nyakára.

Szóval aki nem akarja kockáztatni a baba életét, az igenis menjen be azonnal, ha elfolyik a magzatvíz.

dec. 5. 09:30
 14/14 anonim ***** válasza:
83%

Én pl sokkal nagyobb biztonságban éreztem magunkat a kórházban. Teljesen mindegy, hogy hol szenvedek, de ott legalább ha komplikáció van, azonnal tudnak intézkedni.

(1)

dec. 5. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!