Muszaj a korházba sietni ha beindul a szülés?
Úgyértem hogy otthon lehet e egy kis ideug vajudni? relaxálni, pihenni vagy egyből futni kell a korhazba?
Tapasztalatok?
Attól függ, hogyan indul be.
Ha elfolyik a magzatvíz, irány a kórház. Ha fájásokkal indul, akkor lehetsz otthon, de érdemes kontaktban lenni valamivel, pl szülésznővel, aki tanácsot tud adni, mikor indulj.
Nekem fájásokkal indult, 8 órát vajúdtam, ebből hatot itthon, közben végig tájékoztattam a szülésznőt, telefonon is beszéltünk, akkor indultunk, mikor úgy ítélte, "szülős" hangom van. Ekkor 3 perces fájásaim voltak, a kórház autóval 15 percre van, mire beértünk 1-2 percesek lettek.
Hat én mentem, mert éjjel fajasokra ébredtem, és már véreztem is.
Jól tettem, hogy nem vartam mert mire beertunk, kapkodva vittek a szülőszobába, fél óra múlva megszultem.
2 perces fájásokkal kezdtem. Na mi rohantunk. Jól tettük, mert bent hamar kiderült, hogy esik a baba szívhangja, nem jól illeszkedett be és nyomja a köldökzsinórt.
Ha lenne második baba, akkor én így tennék. Ha elfolyik a magzatvíz, akkor szépen összeszedném magam és indulnánk. Ha csak szivárog, de tiszta (nem mekóniumos, nem véres) akkor talán még picit várnék.
Ha 2 perces fájásokkal kezdődne, akkor megint rohannánk. Ha csak lassan-komótosan fájdogálva, akkor még kicsit várnék otthon, hogy tényleg nen vaklárma-e. Kb 6-9 percesekig. Utána indulnánk.
Mire beérünk a kórházba+betegfelvétel, már úgyis elmegy vele az idő.
En peldaul tudtam volna hasznosabban is elterelni a figyelmem otthon a fajasokrol, mert tankonyvi volt az a resze, hogy eloszor tenyleg csak enyhe volt, aztan erosodott. De az elso 15 oraban meg elenk voltam, dumaltam, jol voltam, csak meg-meg alltam, amikor jott egy fajas.
Csak az volt a baj, hogy nalam elfolyt a magzatviz, ezzel kezdodott, igy be kellett mennem a korhazba mar az elejen, utana kezdodtek csak a fajasok.
A ferjemet meg nem engedtek be, mar csak akkor johetett, amikor a szuloszobara kerultem a vegen, borzalom volt, hogy csak telefonon tudtunk beszelni.
Barcsak otthon tolthettem volna ezt az idot, szuper lett volna.
Osszesen amugy 30 ora volt, mire ebbol baba lett, szoval en aztan raertem volna boven 🤣
De egyebkent azt mondjak, hogy 5 perces fajasoknal kene indulni.
Ahogy írják is, nem mindenkinek ugyanúgy indul be. Én elkezdtem minimálisan vérezni, épp csak pár csepp. De mivel soha korábban nem véreztem, bementem a kórházba. Hazaküldtek, hogy itt még nem lesz szülés, minek jöttem. Amint hazaértem beindult a vajúdás, de mivel ilyen bunkók voltak, gondoltam én már vissza nem megyek, biztos csak jóslók. Aha, ez volt kb egykor. Hét körül már olyan fájásaim lettek, hogy mondtam induljunk mégis. És ekkor el is folyt a magzatvíz. A kocsiban már ordítottam a fájdalomtól, alig bírtam bemenni a lábaimon a kórházba. És nyolc után kint is volt a gyerek. Szóval éppen hogy beértem.
Így utólag örülök, hogy így alakult. Rohadt szar volt vajúdni, de legalább otthon egyedül fetrenghettem a padlón. El nem tudom képzelni, hogy ez egy kórházban, gépekre kötve, fekvésre kényszerítve (mert sok ilyet olvasok, de persze bizots sok kórház haladóbb szellemű ennél), mennyire rossz lehet.
Ugyanakkor kockázatos is, hiszen ha baj van nyilván nem tudnak rögtön segíteni. Nálunk is kiderült pl, hogy belekakilt a magzatvízbe a gyerek (láttam is mikor elfolyt hogy valami nem jó). Még jó hogy mikor elfolyt már amúgy is indultunk, meg hogy közel van a kórház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!