Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az már "vajúdás" vagy mi,...

Az már "vajúdás" vagy mi, amikor rendszeresen keményedik a hasam?

Figyelt kérdés
Rendszeresen kéményedik, de egyáltalán nem fáj. Ez már szülés vagy az csak akkor, ha fáj is?
dec. 1. 18:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hány hetes vagy ?

A fájásokban rendszeresség van, nem hiszem, hogy össze lehetne keverni a keményedéssel. Olyan szintű rendszeresség, hogy hasonló időközönként ismétlődés van, ezt tudod mérni stopperrel..

dec. 1. 19:00
 2/8 A kérdező kommentje:
39 hetes vagyok
dec. 1. 19:12
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Akár lehet az is, de ennél sokkal inkább fájásra hasonlító is lehet csak jósló. Nekem rendszeres, 4 perces, kifejezetten erős összehúzódások csak jóslók voltak. 2 naponta este éreztem őket, de csak hetek múlva szültem. Ami már igazi fájás, az egyértelmű lesz, hogy az. Pláne, ha első baba, akkor az nem is szokott 2 óra alatt meglenni, úgyhogy észre fogod venni egyértelműen. Próbáld minél tovább nem figyelgetni magad, mert megkattansz a végére. :)
dec. 1. 19:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Menj el furdeni, ha elmulik, akkor nem az, ha erosodik, lehet.

Ez szerintem mindenkinek mas, nekem hatarozottan mas volt a sima kemenyedes es a vajudas, fajdalomra, erzesre is.

De neked lehet igy kezdodik, ki tudja, a furdes majd megmondja :D Minimum 20 percig allj a zuhany alatt.

dec. 1. 19:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ami nem fáj, az nem fájás.
dec. 1. 19:34
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem az, mert én a 19. héttől napi rendszerességgel keményedtem. Sokat, sokszor, sokaig. 41 hetesen szültem. Az NST kimutatja egyébkent, mert kontrakció.
dec. 1. 20:11
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A fájásnak fájnia kell. Ezért fájás a neve. Gondolom le kellett állnod a magnéziummal, igaz? Na, amit eddig a magnézium meggátolt, az most elindult. Dolgozik a méhed, de a kontrakció (összehúzódás) bizony fáj.
dec. 1. 20:28
 8/8 anonim ***** válasza:
89%

Mindkét terhességem alatt rendesen keményedett a hasam. Volt, hogy annyira, hogy az fájt is.

Azért amikor megindult a szülés, valahogy csak feltűnt, hogy ez nem keményedés mégsem. Másképp is fájt, na meg: FÁJT. Ahogy a #7 mondja: a fájásnak nem véletlenül ez a neve... Szerintem az írott történelem folyamán nem volt még arra példa, hogy a szülés fájdalommentesen, kizárólag keményedéses érzésekkel történjen. Valahogy nem erről híres a folyamat, de nem tudom, nyilván előfordulhatott csak azért, mert én nem hallottam róla :D

De az biztos, hogy a tested felkészül. Gyakorolnak, edzenek az izmok a méhedben. Ez tökre rendben van. Nyilván 39 hetesen már kb minden lélegzetvételed azt jelzi, hogy hamarosan megszülsz. De azért amíg nem fáj, addig hiába rendszeres, nem kell a kórházba készülnöd.

dec. 1. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!