Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 27 hétre született babáknak...

27 hétre született babáknak milyen esélyei vannak? A barátnőm tegnapelőtt szülte meg az ikreit, sajnos elment a magzatviz. Nagyon aggódom miattuk. 1000 gramm körül van mindkét pici.

Figyelt kérdés

nov. 23. 13:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
24%

Kedves 10-es!

-Nyilván nem minden koraszülött éli túl, ahogyan időre született baba is halhat meg.

-Tisztában vagyok vele, hogy mekkora különbségek vannak a terhességi hetek között, jártam eleget a koraosztályra, elég ember történetét megismertem. Az én 35. hétre született babáim közül az egyik 2 kiló lett, a másik pedig csak 1 kg és egyes fokú agyvérzést is kapott,amiben reménykedem, hogy nyom nélkül felszívódjon, amire szerencsére nagy az esély, de lehet majd műteni kell egy éves korában.

-Az hogy túlélni nagyon valószínű, az hogy lesz-e fogyatékosságuk, ennyiből nem megállapítható.

De mindegy is! Sok sikert!

nov. 23. 16:25
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Náluk az is ronthat az esélyeken, hogy ikrek, mivel így valószínűleg kisebbek, mint egy átlagos 27 hetes magzat.

Én csak egy 27. hétre született gyereket ismerek. Millió egy fejlesztés, kezelés ellenére kerekesszékes, néma, a hallásával is baj van, szellemileg is el van némileg maradva. Valameddig tudott járni, de legalábbis triciklizni, most már csak tolják.

nov. 23. 17:40
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
A férjem 26. hétre született, semmi baja már, de babakorában nagyon beteges volt, mindent elkapott, bármennyire is vigyáztak rá. Az unokaöcsém 34. hétre született, oxigénhiányos lett, nagyon rossz a szeme, és nem igazán megy neki sem az olvasás sem az írás. Szóval...
nov. 23. 18:39
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Én 28. hétre született iker pár egyike vagyok. Látod, élek, virulok, testvérem is. Pedig a 80-as években sokkal rosszabb volt az egészségügyi ellátás, mint most. Mind a ketten 1000 g körül születtünk.
nov. 23. 19:31
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem lehet megjósolni, de a mai technológia mellett már elég sok dolog áll a rendelkezésre azért, hogy segíthessenek nekik életbenmaradni. Meg sajnos emellett az is játszik, hogy mennyire érintik őket különböző komplikációk. Tudok olyat, aki koraszülött volt, és teljesen egészséges felnőtt, és sajnos olyat is, aki nem élte túl.

Én azt tudom javasolni neked, hogy legyél ott a barátnődnek, ha szüksége lenne egy beszélgetésre, ilyenkor ez sokat tud segíteni lelkileg, de ne erőltesd a témát, mert ez neki is stresszes, hagyd, hogy ő beszéljen.

nov. 23. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!